Güneşin UV ışınları yüzeydeki membran ile kimyasal tepkimeye girerek pvcnin bozulmasına sebep olur. Güneşin ultraviyole ışınları, gördüğümüz ışıktan daha kısa bir dalga boyuna ve X ışınlarından daha uzun bir dalga boyuna sahiptir. Bu dalga boyu balon kapak kaplama malzemesi olan membrana nüfuz ederek zarar verir.
Bu kapakların pürüzsüz olması da büyük avantaj sağlar. Mutfak ve banyolar için başta olmak üzere, membran kapak firmaları birbirinden şık ürünler üretmektedir. Membran kapak sararır mı? Membran, genellikle pencerelerde kullanılan PVC malzemesiyle kaplandığı için sararma, solma yapmaz.
4) Karbonat – Elma Sirkesi Karışımı ile Kirleri Atın
Sararmış mutfak dolaplarını en iyi şekilde göstermek ve temizlemek için ılık su dolu bir kap içine bir fincan elma sirkesi ve 2 paket karbonat ekleyin. Bu karışımı güzelce karıştırın. Bulaşık süngeri kullandığınızda dairesel hareketler ile dolapları temizleyin.
Beyaz mutfak dolapları uzun süre temizlememe, yanlış temizlik ürünleriyle temizleme, eskime gibi birçok sebeple sararabilir.
Sıcak Suyumuza Diş Macunu Sıkıyor ve daha sonra diş macunu eriyene kadar karıştırıyoruz. Ardından Dolaplarımızı Sünger ile hafif bastırarak ovalıyoruz daha sonra Islak bez ile durulama işlemini yapıyoruz ve en sonunda kurulama bezimiz le temizliyoruz.
İlgili 27 soru bulundu
BEYAZ SİRKE KARBONAT
Bir kovanın içine sıcak su doldurun içine bir su bardağı beyaz sirke ve 3 yemek kaşığı karbonat koyun. Karıştırıp içine toz tutmayan bez batırıp dolapları silin. 10 dakika bekledikten sonra üzerinden ılık bir havlu ile geçip kurutun.
Membran Mutfak Kapak Dolap Temizliği
Dolap temizliğinde aşındırıcılardan uzak durulması gerekir. Mikro fiber veya pamuklu bezler kullanılırsa çizilmeler önlenir, rendelenmiş sabun, arapsabunu ya da bulaşık deterjanı ile temizliği kolay bir şekilde yapılır.
Eşit miktarda su ve beyaz sirkeyi derince bir kovaya alın. Temizleyeceğiniz alanla ilintili olarak oranı belirlemek size kalmış. Ayrıca suyun içerisine 1-2 yemek kaşığı karbonat ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız karışıma bir bez daldırın ve bu bezle mobilyalarınızı silin.
Akrilik ve Membran mutfak dolaplarına göre daha pahalıdır. Bu lake mutfak dolaplarının uzun bir el işçiliği geçirmesinden kaynaklıdır. Laka reçinesinin cilasını herkes yapamamaktadır. Uzun süre güneşe maruz kaldığı takdirde renklerinde sararma oluşabilir.
Lake mutfak dolaplarında zamanla renk solması, sararma ya da canlılığını kaybetme gibi bir problem söz konusu olmaz. Lake mutfak dolapları parlak olduğu için ışığı yansıtma özelliği vardır.
Membran filtreler genellikle 2 yıl, kullanımdan sonra değiştirilmelidir. 5 Micron Filtreler 6 ay, kullanımdan sonra değişim yapılmalıdır. Aktif Karbon Filtre tahmini olarak 3 ve 9 ay kullanımdan sonra değişim gerekir.
Boya olarak su bazlı ahşap boya kullanınız. Küçük rulo kullanın.
Membran filtre temizliği gözeneklerinin küçük olması nedeniyle çok kolay değildir. Temizleme işlemi yerine fiyatları uygun olduğu için yenisi ile değişimi daha çok tercih edilmektedir. Membran filtre anahtarı ile filtre açılarak temizleme işlemi yapılabilir.
Membran Kapaklar: Membran kapaklar dolap çeşitlerinin hepsinde tercih edilebilecek bir bir malzemedir. Mutfak dolaplarında da en çok tercih edilen malzemedir. Çok fazla tercih edilmesinin nedeni çok uzun ömürlü olmaları ve renk, desen çeşitliliğinin çok fazla olmasıdır.
Baş rolün mutfak dolapları olmasını istediğiniz şık ve görkemli mutfaklarda akrilik, başka estetik özellikleriyle öne çıkan ancak dolaplarla akıcı ve dekoratif olarak tamamlayıcı bir estetik atmosfer oluşturmak istenen mutfaklarda ise membran kapaklar daha ideal olacaktır.
Hem membran hemde lake kapakta hemen hemen istenilen model bir mutfak dolabı yapmak mümkündür. bu ikisi arasında tercih yapmak tamamen fiyat ile ilgilidir. Lakede el işçiliği biraz fazla olduğundan dolayı fiyatı membrana oranla iki katı fazladır.
Sararma ve solma durumları oluşmaz. Çizilmeye karşı dayanıklıdır.
Membran kapak nem ve suya karşı oldukça dayanıklı ve uzun ömürlü bir kullanım sunar. Bununla birlikte, kapakların üretiminde kullanılan MDF ve PVC folyonun kaliteli olması çok önemlidir.
Bu sararmaların ana nedeni güneş ışığı. Lake mutfak dolapları doğrudan ultraviyole ışınlarına maruz kalan lake yüzeylerde sararma oluşur. Bunun için de mutfağınız için lake dolap seçecekseniz önce mutfağınızın konumunu değerlendirip ne kadar güneş aldığına göre karar vermelisiniz.
Öncelikle 1 fincan sirke, 2 fincan ılık su ve 1 yemek kaşığı karbonat karıştırılmalıdır. Bu karışım ile sararmış olan mutfak dolapları silinmelidir. Ayda bir kez mutfak dolapları ılık su ve yağ çözücü karışımı ile birlikte silinmelidir.
Ultraviyole (UV) ışınları, kumaşın renk pigmentlerini bozar ve bu da sararmaya yol açar. Bu nedenle, doğrudan güneş ışığına maruz kalan kıyafetler, özellikle açık renkli olanlar, daha hızlı sarar. Ter, kumaşta birikerek sararmaya neden olabilir. Bu özellikle beyaz kıyafetler için geçerlidir.
Ancak kalitesiz bir laka ile cilalanır ve kat sayısı olması gerekenden az atılırsa, güneş ışığına fazla maruz kalan lake mobilyalarda az da olsa sararma meydana gelebilir. Bu nedenle, özelliklerinden tam yararlanabilmek için kaliteli bir lake mobilya kullanılması gerekir.
Ocak, fırın, davlumbaz, aspiratör, musluk, lavabo, mutfak tezgâhı, mutfak dolapları, mermer, fayans ve seramik yüzeyler, alüminyum, paslanmaz çelik, tencere ve tava, bahçe mobilyaları, PVC, motosiklet, bisiklet, kalorifer petekleri, duvarlar, PVC pencere kenarları (çerçeveler), spor ayakkabılarda oluşan yağ ve kirleri ...
Eğer parlak dolapların varsa temizliğe başlamadan önce seçeceğin temizlik malzemelerinin bu yüzeyi çizmeyeceklerine emin olmalısın. Cif gibi bazı kimyasal temizleyiciler bu tarz yüzeylerde çizilme yapabiliyor. Onlar yerine bulaşık deterjanı, cam suyu ya da soda, sirke gibi doğal malzemeler kullanmanda fayda var.
Membran Mutfak Dolapları
Fakat kimyasal temizleyicilerden uzak durulması gerekir temizliklerinde. Aynı lake mutfak dolapları gibi ılık su, tüylü bir bez; arzuya göre arap sabunu veya rendelenmiş sabun ile temizlikleri gerçekleştirilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri