Kap içi dökümlerde meydana gelen bu tür sorunların sebebi ; döküm yaptığınız hammaddeniz olan parafinin sıcak ancak dökümü gerçekleştirdiğiniz kabınızın ise soğuk olmasıdır.
Yerlere mum kalıntılarının dökülmemesi için lavabonun kenarında çalışabilir ya da mumluğun altına bir gazete parçası serebilirsiniz. Bu yöntemle mum damlacıkları sizi uğraştırmadan kolayca temizlenir. Kalan mum kalıntılarını da temizlemek için sıcak su hazırlayın. Mumluğu sıcak su ve sabun yardımıyla temizleyin.
Eğer kullanım talimatlarına dikkat ederseniz eşit, tasarruflu ve güvenli bir şekilde en az 4 saat süreyle yanar. Kullanımı: Yeterince hava sirkülasyonuna sahip sadece ateşe dayanıklı altlık kullanının. Hassas yüzeylerin üzerinde yakmayın (örneğin tahta yüzey).
Soya parafininden yapılan mumlar uzun ömürlüdür.
Tavsiye ettiğimiz erime derecesi 70 C derecedir. Parafinle Mum Nasıl Yapılır? Parafinle mum yapımı benmari usulü eritilerek eriyik haldeyken kokusu ve boyası eklenerek dökülür. Mum donduğunda içeri doğru çökme yapıcaktır bunun ardından tekrar parafin eritilerek yapılan mumun üzerine eklenir.
İlgili 15 soru bulundu
Mum yapımında çökme parafin kullanımı varsa parafinin içeriğinden dolayı olabilmektedir. Karışımın soğumasını beklerken çökmeler görürseniz ekstra parafin ile takviye yapabilirsiniz.
Sağlık açısından pek uygun olmadığı için günümüzde mum yapımında parafin tercih edilmiyor. Bunun yerine diğer iki seçeneği değerlendirebilirsin; soya veya bal mumu. Soya mumu parafine göre daha dayanıklı ve uzun ömürlü mumlar yaratmanı sağlar. Bal mumu ise en sağlıklısıdır ve 2 kat uzun süreli kullanım imkanı sunar.
İyi anıları hatırlamamızı sağladığı söylenen mum, dekoratif olarak da gözümüze hoş görünen, keyif veren bir obje. Uykunun verimini düşürdüğü bilinen mavi ışıktan yani cep telefonlarımızdan uzak durup geceleri birkaç mum yakmak sakinleştiriyor ve uykuya geçişi kolaylaştırıyor.
Mumlar tatlıda ve yemek sonrası kahve ve içeceklerde yanmaya bırakılmalıdır ve ancak herkes masadan ayrıldıktan sonra söndürülmelidir.
Parafin Nedir, Ne İşe Yarar? Parafin, ham petrolden ayrıştırılarak ortaya çıkarılan ve doymuş karbonlardan oluşan maddedir. Beyaz renkte olan parafin, kokusuz bir mum çeşidi olarak kullanılmasının yanında günlük hayatta kullandığımız pek çok ürünün içinde de yer almaktadır.
Beyaz: Beyaz renk bilindiği üzere huzur ve barışı simgeler. Beyaz mumu tartışmalara açık olduğunuz, alıngan olduğunuz ve huzuru hatırlamanız gereken anlarda kullanabilirsiniz.
Sadece dört mumla, 20 metrekarelik bir odayı sıcaktan pişmeyecek şekilde ısıtabiliyor. Mumlar yandıktan 5 dakika sonra oda ısınmaya başlıyor ve 30 dakika sonra sıcaklık 10 derece artıyor. Soğuk havalarda terasta oturmak isteyenler rahatlıkla kullanılabilir.
Mum lekesini saç kurutma makinesi ile yumuşatın, sonrasında bir bez yardımı ile silin. Geri kalan lekeyi de 1/1 ölçek su ve beyaz sirke karışımı ile ıslattığınız biz bez yardımı ile silerek yok edebilirsiniz.
Mum henüz sıcakken hiçbir işlem yapmamalısınız. Mum kuruduğunda döküldüğü yüzeyden kalıp halinde çıkacaktır. Lekeye hızlı bir şekilde müdahale etmek istiyorsanız buz yardımı ile kurumasını hızlandırabilirsiniz. Mum donduktan sonra ise leke ne kadar büyük olursa olsun kolaylıkla kazıyıp mum lekesinden kurtulacaksınız.
Çamaşır deterjanı, limon, tuz ve su, ana malzemelerimiz. 2 litre suyu kaynatın. 3 limonun suyunu sıkın. Kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Limon suyu ve çamaşır deterjanını da ekleyin ve kıyafetinizi yaklaşık 40 dakika bu karışımda bekletin ve sonra yıkayın. 2- Daha da beyaz, çok beyaz!
Mumu ilk kullanımda mutlaka 2 saat boyunca yakmaya özen gösterin. Bu yöntemdeki amaç, mumun yaklaşık 1 cm derinliğe kadar bütünüyle erimesidir. Kokulu mumların kokusunu korumak için mumu tek seferde 4 saatten fazla yakmamaya özen gösterin.
Tasarımcı Benjamin Shine bitmeyen mumu icat etti. "Rekindle" yani yeniden yanmak adını verdiği şamdanla mum çok basit bir teknikle yenileniyor. Eriyen mum, plastik hazneye dolarak tekrar kullanılabilir hale geliyor.
Mum terapisi, çeşitli zihinsel ve fiziksel faydalar sağlar. Zihinsel sakinleşme, ruhsal dengelenme ve uyku kalitesinin artması, evde mum yakmanın faydalarındandır. Mum terapisi seansı için ihtiyacınız olanlar, son derece basittir.
Ancak diğer kültürleri taklit ederek pasta almak ya da pastanın üzerine mum koyup üfletme gibi davranışlar dinimizce uygun görülmeyen davranışlar arasındadır. Mum yakma veyahut pasta kesme gibi davranışlarla doğum günü kutlamak kişiyi şirk'e sokmasa da diğer kültürlere benzeyeceğimizden hoş değildir.
Tütsü ve mumların yakılması ile polisiklik aromatik hidrokarbonlar da açığa çıkar. Bu maddeler, gaz ve dizel yakıtları ile de havaya karışmaktadır ve bebeklerin düşük doğum tartısıyla doğmasına, bunun yanı sıra kansere sebebiyet verebilmektedir.
Mezar ziyareti yapılırken mezarın üstünde mum veya ateş yakılır, genelde kötü ruhların ateşle birlikte yok olacağına inanılmaktadır (KK: 9, 10, 12, 15, 16, 17, 18).
Lavanta kokulu mum
Uykusuzluk problemi çeken kişilere doğal bir çözüm olarak da önerilen lavantanın endişeli, kaygılı olma durumlarında da rahatlatıcı etkisi var.
Erkan Topuz (Emsey Hastanesi Onkoloji Bölüm Direktörü): Kokulu mumların içindeki maddeler kanserojendir. İçerisinde formaldehit maddesi var. Parfümlerin içinde bulunan maddeler de kanserojendir.
Defalarca tekrarlanabilen süreç, yalnızca fitil yenilenerek sürdürülebiliyor. Yeni fitil, 2 parçalı saydam haznenin ortasında bırakılan boşluktan kolayca yerleştirilebiliyor. Eriyen mum fitili çevreliyor ve yanmış mum yeniden kullanılmaya hazır, yepyeni bir muma dönüşüyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri