Kısa süre içerisinde onarılmayan alanlardan sular girmeye devam ederek, eşyalarınıza ya da binanın elektrik aksamına zarar verebilir. Kalekim su geçirir mi sorusu aklınıza takılıyorsa kısa süre içerisinde donduğunu ve 2 saat sonra suya karşı tamamen dayanıklı hale geldiğini söyleyebiliriz.
Suya ve neme karşı dayanıklı olma özelliği sayesinde suyla temas ettiğinde yumuşama yapmaz, üzerindeki boya tabakasının yapışmasını zayıflatarak kabarmasına sebep olmaz ve özellikle dış cephelerde kullanımı son derece başarılı sonuçlar verir.
Kalekim duvar uygulamalarında yapıştırmayı sağlar. Kalekim aynı zamanda dekorasyonlarda kullanılan bir yapıştırma harcıdır. Bundan dolayı dekorasyonları yapmayı sağlar.
Banyo, duş, WC gibi ıslak hacimli mekânlarda, Teraslarda, balkonlarda, Havuz, su deposu gibi daimi ıslak bölgelerde, Beton, sıva, şap gibi yüzeyler üzerine uygulanır.
Betonları su geçirimsiz duruma getirmek amacı ile su yalıtımı sağlayan akrilik ya da poliüretan içerikli malzemeler beton üzerine direk uygulanabilmektedir. Ayrıca su geçirmez çimento çeşitleri kullanılarak betonun su geçirmemesi sağlanabilmektedir.
İlgili 20 soru bulundu
Sika® ViscoCrete® , kılcal yapının ebadını azaltmak amacıyla daha düşük su-çimento oranı elde etmek için kullanılabilen bir üründür. derzlerinin su geçirmezliğini sağlamak için kullanılan bir üründür.
Taze beton döküldükten sonra bol su ile en az bir hafta sabah ve akşam olmak üzere sulanarak kür uygulanmalıdır.
Kalekim'in su yalıtım ve beton koruma harcı "Ultralastic" 2 saatte yağmura dayanım kazanıyor, 16 saat sonra basınçlı suya dayanıklı hale geliyor.
Gri renkli toz görünümündedir. Açılmamış ambalajında muhafaza ederseniz raf ömrü 12 aydır. Çimento esaslı olduğundan tozunu solumayınız, cilde ve göze temas ettirmeyiniz.
Dışarıdan içeriye veya içeriden dışarıya gelmesi istenmeyen sudan muhafaza edilmek istenen alan için iyi bir bariyer oluşturur. Kalekim su izolasyonu düşük işçilik maliyetiyle, kolay uygulanabilirliği ile size tam dayanıklı bir su yalıtımı sunar.
4041 KALEKİM İNCE SIVA
İç ve dış mekanlarda yapılardaki boyama, seramik kaplama, yalıtım öncesinde düzgün yüzey sağlamada, Çimento esaslı kaba sıva, beton ve brüt beton yüzeylerde, Tuğla, bims, duvar ve tavanlarda kullanılır.
Kalekim'in boya öncesi düzgün, pürüzsüz bir yüzey sağlayan çimento esaslı polimer takviyeli dolgu ve tamir harcı 4003 Tamirart W uygulayıcıların en çok tercih ettiği ürünler arasında yer alıyor. Beyaz renkte olması sebebiyle kolay boyanabilen 4003 Tamirart W 1-5 mm kalınlıkları arasında uygulanabiliyor.
Kalekim Ürünlerinin Kullanım Alanları
Markanın yapı malzemeleri iç ve dış mekanlarda rahatlıkla kullanılabilme özelliğine sahiptir.
Su Dayanıklılığı: Fayans yapıştırıcıları, suya dayanıklıdır. Bu özellik, fayansların banyo veya mutfak gibi ıslak alanlarda kullanılmasına olanak sağlar.
Hiçbir çatlama patlama yapmıyor.Ayrıca salınımda yapmıyor.
Kalekim'in yüksek dayanımlı, hızlı, ekstra esnek su yalıtım ve beton koruma harcı 'Ultralastic' ile binalar daha sağlam ve uzun ömürlü inşa ediliyor.
25 kg KALEKİM, 6,5 – 8 lt su üzerine yavaşça boşaltılmalı ve homojen bir karışım elde edilinceye kadar karıştırılmalıdır. Karışım düşük devirli mikser ile yapılmalıdır.
Çimento kalekim bir yapıştırma harcı olarak bilinen yapı inşaat sektörünün önemli malzemelerindendir. Çimentodan farkı ise bir yapıştırma harcı olmasıdır. Daha çok seramik ve fayans ustaları kalekim malzemesini yaygın olarak kullanmaktadır. Kalekim yapıştırıcı tek bileşenden oluşan bir yapıştırma harcıdır.
− KALEKİM LATEX fazla hava girişini önlemek için gereğinden fazla çalkalanmamalıdır. − KALEKİM LATEX aşağıda farklı kullanım amaçları için tavsiye edilen karışım oranlarına göre su ile uygun bir kapta karıştırılmalıdır. − Hazırlanan karışım beton mikserine konulmalı, üzerine çimento ve dolgular eklenmelidir.
25 kg KALEKİMBEYAZ, 6,5 - 8 lt su üzerine yavaşça boşaltılmalı ve homojen bir karışım elde edilinceye kadar karıştırılmalıdır. Karışım düşük devirli mikser ile yapılmalıdır. Hazırlanan harç, olgunlaşması için 5-10 dakika dinlendirilmelidir.
Seramik, mozaik, dekoratif tuğla, doğal taş, traverten gibi kaplama malzemelerinin yatay ve düşeyde, banyo, mutfak gibi ıslak hacimlerde, beton, sıva, şap gibi yüzeyler üzerine uygulanmasında mükemmel sonuç verir.
Alçı sıvalar temel olarak suya ve su buharına karşı zafiyeti olan malzemelerdir. Bu sebeple, alçı sıva ıslak hacimlerde ve dış mekanlarda pek kullanılmaz. Suya karşı olan bu hassasiyet sebebiyle, alçı sıvaların seramik uygulaması öncesi ıslatılması doğru değildir.
İlave su beton dayanımını olumsuz etkiler. Taze beton içerisinde su kaybının hızlanması plastik rötre çatlaklarına neden olduğundan beton yüzeyi sürekli nemli tutulmalıdır.
Beton sulanmazsa veya alternatif yöntemlerle bakımı yapılmazsa istenen dayanımı sağlayamaz. Yani C30/37 sınıfında attığınız beton o dayanımı hiçbir zaman yakalayamaz. Özellikle ilk 7-10 gün boyunca betonun sürekli olarak nemli görüntüsünü korumasını sağlamak; betona yapılabilecek en büyük iyiliklerden biridir.
Bunun için beton günde en az 10 defa sabah, öğle ve akşam olmak üzere ıslatılmalıdır. Sıcaksa ya da sıcak hava dalgası varsa gündüz beton sulaması yapılmaz. Aksi halde, betonlarda yanma yahut kırılmaya ve çatlağa neden olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri