Lahana yaprakları bir tencerede su ile beraber 5 ila 6 dakika kaynatılmaktadır. Kaynayan lahanalar süzülerek lahana suyu elde edilir. Kokusundan dolayı içmekte zorlanılıyorsa içerisine limon suyu eklemek mümkündür. Lahana suyu kullanımında günde 3 kez içilmesi önerilmektedir.
Kıyılmış lahanayı bir karıştırıcıya koyun ve içine su dökün. Blender yaklaşık dörtte üçü dolu olmalıdır. 1-2 dakika boyunca düşük hızda karıştırın. Karışımı yüksek hızda 10 saniye boyunca karıştırın.
Lahana suyu İbrahim Saraçoğlu tarifi
İbrahim Saraçoğlu 'ndan Lahana kürü: 3-4 adet beyaz lahana yaprağı, kaynamakta olan yarım litre suya atılır ve hafif ateşte ağzı kapalı olarak 15 dakika pişirilir. Aç veya tok karnına Sabah bir su bardağı ve akşam bir su bardağı olmak üzere için. Bu işleme toplam 3 gün devam edin.
Lahana suyu kısa zaman içerisinde vücuttaki iltihapları temizler. - Lahana suyu, kalp- damar rahatsızlıklarına karşı tüketilecek olan sağlıklı içecektir. Lahana suyu; damar sertliğini minimuma indirmektedir. - Bağırsak sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı olan lahana suyu; kişiyi kolon kanserinden korur.
İlgili 45 soru bulundu
Lahana suyunun belirlenmiş bir zararı bulunmamaktadır ancak fazla tüketildiğinde sık idrara çıkma ya da ishal gibi problemler gözlemlenebilir. Ayrıca Lahana suyu fazla tüketildiğinde içeriğindeki kükürt nedeniyle gaz ve şişkinlik de yapabilir.
Hazırladığınız lahana suyu kürünü yemeklerden 1 saat önce veya yemeklerden 2 saat sonra olarak aç ya da tok karnına tüketebilirsiniz. Sabah 1 su bardağı, akşam 1 su bardağı olarak lahana suyunu 3 gün boyunca için. 3 günün sonunda 3 gün ara verin ve tekrar 3 gün uygulayın.
Lahana suyu günümüzde daha çok lahana kürü olarak hazırlamak suretiyle kullanılır. Yemeklerden 1 saat önce ya da yemeklerden 2 saat sonra aç veya tok karnına tüketilebilir. Ayrıca sabah 1 su bardağı ve akşam 1 su bardağı olmak üzere toplamda 3 gün boyunca aralıksız kullanmak etkilidir.
Tencereye 2-3 yaprak lahana koyulur üzerine su ilave edilir ve 15 dk kaynatılır. Rengi iyice suya çıkan lahanalar çıkarılır ve suyu ılımaya bırakılır. Günde 2 kez sabah ve akşam lahananın suyu içilir. Hergün günlük yapılması gerekmektedir.
Lahana suyu kullanımında günde 3 kez içilmesi önerilmektedir. Günde üç kez içilmeye 5 gün boyunca devam ettikten sonra ara verilerek tekrar lahana suyu kürüne devam edilmektedir.
1) Lahana. Lahana hem emzirme döneminde hem de katı gıdaya geçiş döneminde gaz yapan bir sebzedir. Doktorlar eğer tüketilecekse patates ile pişirilip tercih edilmesini tavsiye ediyor. Lahananın gaz yapan maddelere sahip olduğunu unutmamalısınız.
Kan dolaşımının düzenlenmesinde beyaz lahananın etkisi, diğer hiçbir meyve veya sebzede bulunmaz. Beyaz lahana ayrıca toplardamar yetmezliği yani varis ve huzursuz bacak sendromunda da etkilidir.
Bağışıklık sistemini güçlendirmeden kanserden korumaya kadar pek çok yararı bulunan beyaz lahana, aynı zamanda kilo vermeye de yardımcı.
Lahananın lif içeriği metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur. Lahana suyu vücudu toksinlerden arındırır. Vücudun içerisinde zararlı atıkları vücutta defeder.
Lahana haşlama suyuna eksik tuz koymak veya fazla tuz koymak lezzetini yok edeceği için lahanalar haşlanma esnasında tadına bakılarak tuz artırımı veya su eklenmesi yapılmalıdır. Özellikle lahana sarmasında yapılan iç harç tuzlu ise lahanalar daha az tuzla veya hiç tuz eklemeden haşlanmalıdır.
Kemik sağlığı, hazımsızlık, metabolizma hızlandırma, selülit azaltma gibi birçok rahatsızlığın ilacı olan beyaz lahana, sağlıktan cilt güzelliğine, cilt güzelliğinden diyette zayıflamaya kadar herkesin imdadına yetişiyor.
1 litre suya 6-7 yaprak lahana eklenir ve 7 dakika kaynatılır. Sonra da bu karışımı, ılıdıktan sonra süzün ve suyunu 1 gün içinde tüketin. Lahana çorbası diyeti yapmak istiyorsanız ise bu diyet sayesinde güçlü yağ yakımı gerçekleşir. Ne kadar çok lahana çorbası tüketirseniz o kadar kilo verirsiniz.
İçindeki antioksidanlar ile ağrıyı dindiren ve şişkinliği gideren lahana, ayrıca ödemin giderilmesine de yardımcı oluyor.
Sağlıklı ve kalıcı kilo verdiren lahana suyu kürünü, 5 gün boyunca tüketilmeli, 4 gün ara verilmeli ve 5 gün tekrar tüketilmelidir. Bu şekilde kolaylıkla toksinlerden arınmak ve zayıflamak mümkündür.
Lahana lifli yapısıyla tok tutar ve iştahınızı kapatır. Hem iyi bir idrar sökücü hemde ödem atıcıdır. Mide ve bağırsakları çalıştırarak daha fazla kalori yakılmasını sağlar. Lahana ödem söktüren diğer bitkilere nazaran vücudun tuz ve mineral dengesini bozmaz.
Önce bir tencerede yaklaşık yarım litre su kaynatılır. İçine 7-8 tane beyaz lahana yaprağı konur. Tencerenin kapağı kapatılır ve 10 dakika kadar kısık ateşte pişirilir.
Haftada iki bün beyaz lahana tüketmeye özen gösterin. Çiğ olarak salatasını yapıp tüketmek ya da suyunu içmek özellikle idrar söktürücü, toksin atıcı özelliğinden faydalanmayı en üst düzeye çıkarıyor.
Lahanayı görseldeki gibi kesin. Kaynayan tuzlu suyun içine atarak yaklaşık beş dakika kaynatın. Süzgeçte fazla suyunu süzdürdüğünüz lahana yaprakları artık sarılmak için hazır.
Beyaz lahana, besleyici ve faydalı sebzelerden biridir. Antioksidan etkisi kuvvetli olan lahananın, iltihap önleyici, kalp hastalıklarına ve karaciğer yağlanmasına karşı koruyucu özellikleri bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri