Beyaz lake mutfak dolabı temizliği için yapacağımız en sağlıklı temizleme yöntemi iki yumuşak bez (tercihen mikro fiber) ve ılık su yardımıyla olmalıdır. Eğer lekeler nemli bir bezle çıkmayacak kadar inatçı ise o zaman cam silmek için kullandığımız spreylerden biraz temizleme suyuna ilave edebiliriz.
Lake mutfak dolabınızı temizlerken yalnızca ılık su kullanmanız yeterli oluyor. Lake mutfak dolaplarında derinlemesine temizlik istiyorsanız da, ılık su içerisine cam temizleyici ürün eklemeniz gerekiyor.
Bu sorunun da ferahlatıcı bir yanıtı var! Sararmış mutfak dolaplarını en iyi şekilde göstermek ve temizlemek için ılık su dolu bir kap içine bir fincan elma sirkesi ve 2 paket karbonat ekleyin. Bu karışımı güzelce karıştırın. Bulaşık süngeri kullandığınızda dairesel hareketler ile dolapları temizleyin.
Beyaz lake dolapları temizlemek için bir kaç ürün tavsiyem olacak. Ilık su içine Yüzey Temizleyici ekleyebilir, inatçı kirleri Çözücü Sprey püskürtüp bir kaç dakika bekletip sonra silerek giderebilirsin.
İlgili 21 soru bulundu
Beyaz lake mutfak dolabı temizliği için yapacağımız en sağlıklı temizleme yöntemi iki yumuşak bez (tercihen mikro fiber) ve ılık su yardımıyla olmalıdır. Eğer lekeler nemli bir bezle çıkmayacak kadar inatçı ise o zaman cam silmek için kullandığımız spreylerden biraz temizleme suyuna ilave edebiliriz.
Lake kapaklar yıllar sonra bile canlı ve parlak görünmektedir. Lake kapakların renklenmesi sırasında kullanılan boyalar sararmaya karşı dirençlidir.
Lake mutfak dolapları doğrudan ultraviyole ışınlarına maruz kalan lake yüzeylerde sararma oluşur.
Parlak Beyaz Mutfak Dolabı Nasıl Temizlenir? Sirke ve bulaşık deterjanına ek sıvı arapsabunu ya da katı sabunun suya rendelenmesiyle elde edilen temizlik solüsyonu ile temizliği yapılır.
Mutfak dolaplarını temizlemek için: Küçük bir kovaya bulaşık deterjanı ve sirke dökün. Ardından yarısını biraz geçecek şekilde su koyun. Bu karışımı bezle ya da süngerle tüm dolaplara uygulayın. Islak bir bezi bol bol durulayarak tüm dolapların içini tekrar silin.
Yüzeyleri pürüzsüz olduğundan dolayı ise leke ve parmak izi tutmaz. Ayrıca bu membran kapak modelinin Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından onaylandığını da belirtelim. Lake kapaklar ise düzenli olarak temizlik gerektirir ve oymalı modeller hijyen açısından zaman zaman sorunlar çıkarabilir.
LAKE MOBİLYA LEKELERİ NASIL ÇIKAR? Su lekesi veya parmak izi gibi lekeleri bulaşık deterjanı ve su solüsyonuyla temizleyebiliriz. Beyaz lake üzerindeki çizikler için mobilya cilası uygulamanız gerekecektir. Yanık izleri için mucize bir yöntem fön makinesidir.
Sararan mutfak dolaplarınızı karbonat ve sirke yardımıyla temizleyebilirsiniz. Ancak sararmaya en kesin çözüm boyamaktır. Bir bardak beyaz sirkeye, 1-2 yemek kaşığı karbonat atın ve karıştırın. Bir bez yardımıyla, bu karışımla mutfak dolaplarınızı silin.
Lake Kapıların Temizliği İçin Ürünler
Lake kapılarda kullanılan ürünlerden biri de arap sabunu ya da bulaşık deterjanıdır. Arap sabununu ya da bulaşık deterjanını ılık suda seyrelterek kapılarınızı temizleyebilir, mikroplardan arındırabilirsiniz.
Eşit miktarda su ve beyaz sirkeyi derince bir kovaya alın. Temizleyeceğiniz alanla ilintili olarak oranı belirlemek size kalmış. Ayrıca suyun içerisine 1-2 yemek kaşığı karbonat ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız karışıma bir bez daldırın ve bu bezle mobilyalarınızı silin.
Sararan lake dolapları karbonat ve sirkeli su ile düzenli aralıklarla temizlendiğinde zamanla renginin beyaza döndüğü görünür, ancak çok fazla sararma olması durumunda kaliteli bir lake boya ile yeniden boyanması daha sağlıklı olacaktır.
Ocak, fırın, davlumbaz, aspiratör, musluk, lavabo, mutfak tezgâhı, mutfak dolapları, mermer, fayans ve seramik yüzeyler, alüminyum, paslanmaz çelik, tencere ve tava, bahçe mobilyaları, PVC, motosiklet, bisiklet, kalorifer petekleri, duvarlar, PVC pencere kenarları (çerçeveler), spor ayakkabılarda oluşan yağ ve kirleri ...
Sararmış mutfak dolaplarını en iyi şekilde göstermek ve temizlemek için ılık su dolu bir kap içine bir fincan elma sirkesi ve 2 paket karbonat ekleyin. Bu karışımı güzelce karıştırın. Bulaşık süngeri kullandığınızda dairesel hareketler ile dolapları temizleyin. Ardından nemli bezle son dokunuşu verin.
Eğer parlak dolapların varsa temizliğe başlamadan önce seçeceğin temizlik malzemelerinin bu yüzeyi çizmeyeceklerine emin olmalısın. Cif gibi bazı kimyasal temizleyiciler bu tarz yüzeylerde çizilme yapabiliyor. Onlar yerine bulaşık deterjanı, cam suyu ya da soda, sirke gibi doğal malzemeler kullanmanda fayda var.
Canlı renkleri, modern görünümü, farklı renk seçenekleri gibi özellikleri ile kullanıcıların sıkça tercih ettiği Lake mutfak dolapları 2019 yılında en çok satan mutfak dolap modelleri arasında ilk sıralarda yerini almaktadır. Yüzeyi diğer MDF ile üretilen mutfak dolaplarına göre çok daha parlaktır.
Yazar Lorna Hordos, beyaz dolaplardaki sarı rengi çıkarmak için şu karışımı öneriyor: 1 fincan sirke, 2 fincan ılık su ve 1 yemek kaşığı karbonat. Bir de dolapları beyaz tutabilmek için ayda bir kez ılık su ve yağ çözücü ile silin.
“Yağlı mutfak dolapları neyle silinir?” sorusunun cevabı ise hazırlayacağınız bulaşık deterjanı, sirke ve ılık su karışımı olabilir. Fakat dilerseniz yağ sökücü temizleyici ürünlerden yardım alarak da mutfak dolaplarından yağ lekelerini kolaylıkla çıkarabilirsiniz.
Malzeme seçimini belirleyen en büyük fark; dolaplarınızın su ile temas edip etmediğidir. Mutfak gibi su ile sürekli temas eden bir alanda suya daha dayanıklı olan MDF malzemenin kullanıldığı lake kapakların kullanılması daha avantajlı olur.
Lake boyayı son kata atılan bir cila olarak düşünebilirsiniz. Bu noktada eğer mobilyanız aşırı yıpranmışsa önce yüzeyini pürüzsüzleştirmek için zımpara işlemi yapabilir, ardından boyayabilir ve son kat olarak lake boya atabilirsiniz.
Sadece Handy Lake boya ve fırça ile yüzeylere kolayca uygulama yapabilirsiniz. Boyaların kapaklarını açtıktan sonra uzun bir çubuk yardımıyla boyayı karıştırınız. Hangi yüzeye uygularsanız uygulayın mutlaka işleme başlamadan önce boyayı karıştırın. Fırçayı boyaya daldırdıktan sonra istediğiniz yüzeyi boyayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri