QR kodu da barkod gibi yalnızca siyah beyaz baskı gerektirir (ancak herhangi bir renk veya birden fazla renk de kullanılabilir).
QR Kodlarınızı farklı renk ve tasarımlarda oluşturabilir, dilerseniz içine logonuzu ekleyebilirsiniz. Fakat bu konum renk kontrastının ayarlanamaması durumunda okumayı zorlaştırmanın yanı sıra kullananların QR Kod bulunduğunu anlamasını dahi olanaksız hale getirebilir.
Bu barkod teknolojisi otomobil sektörüne yardımcı olmak adına ilk barkod teknolojisinin icadından seneler sonra 1994'te Japon bir firma tarafından bulunmuştur. QR Code'un bir diğer adının da ” Karekod ” olduğu bilinir ancak “Karekod” tanımı iki boyutlu, matrix kodlayıcılar için genel bir tanımdir.
Bir QR kodu en fazla %30 oranında zarar görebilir ve yine de hatasız ve düzgün bir şekilde taranabilir. Ancak bu, daha az sayıda kareye sahip QR kodlarıyla veya QR kod veri boyutuyla sınırlıdır. Full 177x177 modülünde bir QR kodu geldiğinde sadece %7 hata düzeltme kapasitesine sahiptir.
Statik QR kodu (Ücretsizdir ve süresi dolmaz)
İyi haber şu ki, statik QR kodları sınırsız tarama sağlıyor ve hiçbir zaman geçerliliğini yitirmiyor.
İlgili 43 soru bulundu
Algılanan QR kodları sürücü tarafından bellekte kalıcı hale gelir.
Maalesef cevap evet. Bilgisayar korsanları son zamanlarda QR kodlarını hedef aldı. telefonlara virüs bulaştırmak ve özel kullanıcıları doğrudan kişisel cihazları aracılığıyla hacklemek için virüslü ve şifresiz QR kodları yerleştirmeye başladı. Taradığınız her QR koduna virüs bulaşmış olabilir.
QR Kod (Karekod) ile diğer banka ATM'lerinden 5.000 TL'ye kadar para çekme işlemi yapabilirsiniz. QR Kod (Karekod) ile para yatırma günlük limiti var mıdır? Türkiye Finans hesaplarınız için QR Kod (Karekod) kullanarak günlük para yatırma limiti 18.000 TL'dir.
QR kodu (İngilizce: Quick Response) veya karekod, makinelerle okutulabilen bir matris barkod (iki boyutlu barkod) türüdür. 1994 yılında geliştiren Japon Denso firmasına patentlidir.
QR kodunun kısa tarihi
İlk QR kodu sistemi, 1994 yılında Toyota'nın bir alt kuruluşu olan Japon şirketi Denso Wave tarafından icat edildi.
QR kodlarının iki türü vardır:Statik QR kodları ve Dinamik QR kodları.
Dinamik QR kodu, verilerinizi aynı QR kodu içinde başka bir veriye göre düzenlemenizi sağlayan QR kodu türüdür. Bunu kullanarak başka bir QR oluşturmanız gerekmez.
Statik bir QR kodu ücretsizdir ancak sınırsız tarama sunar.
Evet, internet olmadan bir QR kodu taranabilir. Ancak, bu QR kodları sizi yalnızca bir metne, numaraya ve Wi-Fi'ye yönlendirecektir.
Kameranızı QR koda doğru tuttuğunuzda Lens uygulaması, kodu otomatik olarak algılar ve menüyü görüntüler. QR Okuyucu Uygulama ile: Uygulamayı açarak kare koda tuttuğunuzda menüyü hemen görüntüleyebilirsiniz.
Quick Response knk. küar kod diye telaffuz ediyorum ben. Quick Response knk.
İl merkezi dışında tescil edilen araçların plaka harfleri, aracın bağlı bulunduğu vergi dairesini, dolayısıyla bir bakıma ilçeyi belirtir. Örneğin Ankara'da "06 Pxx 99" Polatlı, "06 Nxx 99" Nallıhan, "06 ET XXXX" ise Etimesgut'tandır.
Özetle Türkiye'de 88 plaka imine ait bir şehir bulunmamakta. 88, Kurgusal bir plaka numarası. Henüz iki bölüm yayınlanan dizide bakalım bizi daha ne sürprizler bekliyor. ''Bir 88 Plaka Polisiyesi: Bozkır adlı diziyi BluTV'den izleyebilirsiniz.
Karekod ile Farklı Banka ATM'sinden Para Çekilebilir mi? Standart para çekme ve yatırma işlemlerinde olduğu gibi QR Kod ile de Ortak ATM özelliği olan farklı banka ATM'lerinden para çekme işlemi yapılabilir.
İşlem Ücreti Alınır mı? Başka ATM'den QR kod ile para çekme, diğer ortak ATM işlemleri gibi ücrete tabidir. Ortak ATM kullanımı özel bir hizmettir ve bankalar, başka bankaların müşterilerine hizmet verdikleri için ücret talep ederler. Karekod ile para çekme işlemlerinden de ücret alınır.
Eğer bankanın yanında bulunan, bankaya bağlı bir ATM'den işlem yaparken bankamatik paranızı yutarsa hemen bankaya gidip durumu bildirin. Bankadaki görevli sizi yetkili kişiyle görüştürecektir. Yetkili görevli ile görüştükten sonra bankamatikteki arıza tespit edilir ve paranız anında iade edilir.
FBI yayınladığı uyarıda vatandaşların restoranlarda QR kod okuturken dikkatli olmasını istedi. Kodlarda bulunan menü adreslerinin kontrol edilmesi ve herhangi bir harf değişiminin olup olmamasının incelenmesi gerekiyor. Aksi takdirde farkında olmadan cihazınıza zararlı yazılım bulaşabilir.
Android uygulamalarını resmi mağazalar dışındaki yerlerden asla indirmemeniz gerektiğini her fırsatta söylüyoruz. Ancak bu, Google Play'de virüs olmadığı anlamına gelmiyor. Yine de resmi mağazada, üçüncü taraf sitelerde olduğundan çok daha az sayıda virüsle karşılaşırsınız ve düzenli olarak da temizlenirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri