Tabi ki beyaz sabun ile 🫧 Sıcak su ile yeteri kadar rendelenmiş beyaz sabunu eritip, mutfak dolaplarınızı silin ve durulayın, hiç kurulamaya bile gerek kalmadan dolaplarınız pırıl pırıl olacak✨✨✨ 10 günde bir 10 dakikanızı ayırıp bu şekilde temizlerseniz hem dolaplarınız her daim tertemiz kalacak hem de yapışıp kalan ...
Dolap temizliğinde aşındırıcılardan uzak durulması gerekir. Mikro fiber veya pamuklu bezler kullanılırsa çizilmeler önlenir, rendelenmiş sabun, arapsabunu ya da bulaşık deterjanı ile temizliği kolay bir şekilde yapılır.
Sirke, beyaz mutfak dolaplarının temizliği için etkili bir doğal temizleyicidir. Dolapların yüzeylerine sirke-su karışımı püskürtüp bir bez veya süngerle silebilirsiniz. Temizleme etkisinden faydalanmak için bir süre bekleyebilirsiniz.
“Yağlı mutfak dolapları neyle silinir?” sorusunun cevabı ise hazırlayacağınız bulaşık deterjanı, sirke ve ılık su karışımı olabilir. Fakat dilerseniz yağ sökücü temizleyici ürünlerden yardım alarak da mutfak dolaplarından yağ lekelerini kolaylıkla çıkarabilirsiniz.
Sararmış mutfak dolaplarını en iyi şekilde göstermek ve temizlemek için ılık su dolu bir kap içine bir fincan elma sirkesi ve 2 paket karbonat ekleyin. Bu karışımı güzelce karıştırın. Bulaşık süngeri kullandığınızda dairesel hareketler ile dolapları temizleyin. Ardından nemli bezle son dokunuşu verin.
İlgili 43 soru bulundu
Dolap temizliğini unutmuyoruz
Mutfak dolaplarını temizlemek için: Küçük bir kovaya bulaşık deterjanı ve sirke dökün. Ardından yarısını biraz geçecek şekilde su koyun. Bu karışımı bezle ya da süngerle tüm dolaplara uygulayın. Islak bir bezi bol bol durulayarak tüm dolapların içini tekrar silin.
Sararmış Mutfak Dolapları Nasıl Temizlenir? Sararmış mutfak dolaplarını temizlemek için hidrojen peroksit ve su karışımı kullanılarak silinir. Bu işlem dolapların rengini açmaya yardımcı olacaktır.
Deterjan ve sirke karışımını kullanın.
Geniş bir kabın içerisine bulaşık deterjanı ve bir çay bardağı sirke koyun. Üzerine su ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız suyun içerisine temiz bir bez batırın ve suyunu sıkın. Ardından dolap kapaklarını ve rafları ovalayarak temizleyin.
İnatçı bir yağ lekesiyle karşılaşırsanız, doğrudan süngere az miktarda bulaşık deterjanı sürün ve tekrar silin. Süngeri durulayın ve tüm yağ lekeleri çıkana kadar tekrarlayın. Kalan yağ veya sabun kalıntılarını temizlemek için mutfak dolaplarını kuru bir bezle silin.
Hem sizin için hem de dolaplarınızın daha az zarar görmesi ve aşınmaması için elma sirkesi ve ılık bir bez yardımı ile dolaplarınızı silebilirsiniz. Temizlik esnasında dikkat etmeniz gereken en önemli şey dolaplarınızı çizmeden ve rengini soldurmadan temizlemektir. Bunun için yumuşak bir bez kullanmalısınız.
Yüzeyleri silin: Mutfak dolapları, ocak, fırın gibi yüzeyleri silmek önemlidir. Sıcak su ve bulaşık deterjanı ile bir bez kullanarak bu yüzeyleri temizleyin. Yağlı lekeleri çıkarmak Asperox Sarı Güç Yağ Çözücü ürününü kullanın. Temiz bir bezle silerek kurulayın.
Dolapların iç ve dış yüzeylerini sıcak ve deterjanlı bez ile silin. Kir ve yağ lekeleri için, bulaşık deterjanı veya sirke kullanın. Dolapların yüzeylerini temizledikten sonra, temiz ıslak bez ile silin. Kurulamak için, mikrofiber bez veya sünger kullanın.
Beyaz lake mutfak dolabı temizliği için yapacağımız en sağlıklı temizleme yöntemi iki yumuşak bez (tercihen mikro fiber) ve ılık su yardımıyla olmalıdır. Eğer lekeler nemli bir bezle çıkmayacak kadar inatçı ise o zaman cam silmek için kullandığımız spreylerden biraz temizleme suyuna ilave edebiliriz.
BULAŞIK TABLETİ İLE MUTFAK DOLAPLARINI NASIL TEMİZLEYEBİLİRSİNİZ? 1 adet bulaşık tabletinin üzerine 1 litre kaynar suyu boşaltın. Tablet eriyene kadar karıştırın. Su elinizi yakmayacak kadar soğuduktan sonra mutfak dolaplarınızı bu karışımla temizleyebilirsiniz.
Ağır ve çıkmayan lekeler için uygulayabileceğin bir diğer yöntem karbonat ve su ile hazırlayabileceğin karışım olabilir. Karbonat ve su kullanarak macun kıvamına getirdiğin karışımı eski bir diş fırçası ile yüzeye uygulayabilir ve yumuşak hareketlerle silerek yüzeyden çıkarabilirsin.
Lake mutfak dolabınızı temizlerken yalnızca ılık su kullanmanız yeterli oluyor. Lake mutfak dolaplarında derinlemesine temizlik istiyorsanız da, ılık su içerisine cam temizleyici ürün eklemeniz gerekiyor.
Karbonat dökmek. Yağlı bölgeye buz uygulayıp donduktan sonra kazımak. Süngerle sirke sürmek. Yağ dökülen bölgeyi kaynar su ile ıslatıp kalıp sabun ile narince silmek.
Bir miktar sıvı bulaşık deterjanını suyla karıştırarak hafif bir temizlik solüsyonu oluşturun. Bu solüsyonu lekenin üzerine uygulayın. Bir sünger veya yumuşak bir bezle lekeyi nazikçe silin. Ardından temiz suyla yüzeyi silerek deterjan kalıntılarını temizleyin.
Sirke ile yağ lekelerini temizlemek
Boş sprey şişesine sirkeyi dökün ve mutfaktaki yağlı bölgelere sıkın. 5 ila 10 dakika bekletin. Yağ lekelerinin bu sürede kabardığını ve yüzeye çıktığını göreceksiniz. Yumuşak bir bezle silin. Sirke kokusundan hoşlanmıyorsanız sirkeyi yarım ölçek su ile seyreltebilirsiniz.
Dolap temizliğinde çamaşır suyu veya ağır kimyasal içeren temizlik ürünleri kullanılmamalıdır.
Mutfak dolaplarının zaman içerisinde sararmasını, kirlenmesini ve yağ kalıntılarının birikmesini önlemek için dolap kapaklarının dış kısmını haftada 1, dolap içlerini ise 2 - 3 ayda bir düzenli aralıklarla temizlemeniz gerekir.
Uygun bir kap içinde 1 su bardağı su ile 1 su bardağı sirkeyi karıştırın. Sirke, cam yüzeylerdeki lekeleri ve kirleri çözmeye yardımcı olur. Eğer tercih ederseniz karışıma birkaç damla bulaşık deterjanı ekleyebilirsiniz. Deterjan cam yüzeylerdeki yağ ve yağ benzeri kirleri çözmeye yardımcı olur.
Güneş ışınlarına uzun süre maruz kalan balon kapaklar deforme olur. Güneşin UV ışınları yüzeydeki membran ile kimyasal tepkimeye girerek pvcnin bozulmasına sebep olur. Güneşin ultraviyole ışınları, gördüğümüz ışıktan daha kısa bir dalga boyuna ve X ışınlarından daha uzun bir dalga boyuna sahiptir.
Kimyasal maddeler ile silindikçe, ultraviyole ışınlara maruz kaldıkça sararma ihtimali artar. Mutfağınıza lake dolap seçecekseniz, mutfağınızın konumunu değerlendirip ne kadar Güneş ışınlarına maruz kaldığını tespit etmelisiniz. Yaz ayları için Güneş ışınlarını kesebilecek tül veya perde kullanmanız gerekebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri