Yaş daha da ilerlediği zaman saçlar tamamen beyazlar. Bu durumda da pek çok kadın saçlarına kimyasal ürün sürmek istemez. Bu durumda, saçta artan beyazlıkların giderilmesi için en çok tercih edilen yollardan bir tanesi ise, kına ile saç boyamaktır.
Saçınıza kına yakmanın dezavantajları:
Saçları koyulaştırabilir ve kurutabilir.
Bu sebeple mümkün olduğunca krem – yoğurt kıvamında olması önerilir. Bir gün öncesinden hazırlanarak bekletilen kına daha iyi sonuçlar verir. Kına saç rengini koyulaştırır bu nedenle daha açık tonlar için, kınanın içerisine mutlaka birkaç sirke damla ya da limon suyu damlatın.
KINA İLE KIZI RENK NASIL ELDE EDİLİR? Satın aldığınız doğal kınayı hazırlayarak bir miktar pancar suyu ilave edip saçlarınıza kızıl bir renk verebilirsiniz.
Hint kınası, saç derisindeki kepeklenmeyi engeller.
Saçlardaki beyazları kapatan hint kınası aynı zamanda beyaz saçların çıkma süresini de geciktirir.
İlgili 30 soru bulundu
Beyaz saça kına yakmak için sadece su ile kınayı karıştırmak yeterli olmaz. Bu şekilde yaptığınız boyama işlemi sonucunda saç turuncuya yakın bir kızıl renk alır. Saçını kına ile boyayan kadınlar, genellikle uzun bir süre saçlarını farklı bir renk yapamaz.
Yumurta, Ceviz ve Biberiye
2 adet ceviz kabuğu, 5 adet ezilmiş ceviz, bir avuç biberiye, bir adet yumurta kabuğunu macun kıvamına gelene kadar karıştırıp saçlarınızdaki beyazlar üzerine uygulayın. 1 saat beklettikten sonra bol su ile durulayın. Daha sonra beyazlardan arınmış saçlarınızın keyfini çıkarın.
Kınanın boyasını daha etkin kılmak için uygularken elma sirkesi veya limon suyu eklenmelidir. Kına ile saç boyamada olası beyazlar kapanır ve saç dökülmeleri önlenir ve aynı zamanda saçlarda oluşan bit sorununun giderilmesini sağlar.
Kınanın saçta daha koyu bir renk bırakması için bekletme süresi uzatılabilir. Ancak kınanın saçta fazla uzun süre bekletilmesi saç derisinde tahrişe ve kuruluğa neden olabilir.
Kına tarifi
Kuru kınanızı genişçe bir kaba koyun. Üstüne yavaşça sıvı yağı (tercihen zeytinyağı), ardından yaklaşık 3 çorba kaşığı soğutulmuş çay demi ekleyin ve bir tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Karıştırırken kurudukça biraz daha çay demi ekleyin.
Cilt hastalıklarında sıklıkla kullanılan bu ikilinin bir araya gelmesi daha güçlü bir ilaç ortaya çıkarttı. Hem kına hem de elma sirkesi ayrıca bakım ürünleri arasında yer alır. Vücutta birikmiş mikropları çekerek ter gözeneklerinden atar. Bu sayede kireçlenme, ödem birikmesi gibi durumları engeller.
Aynı zamanda renk verici özelliğiyle de beğenilen kına saçta kızıl yansımalar yaratıyor. Bununla birlikte kına siyahtan renksize uzanan, kumral, kestane, kızıl-kahve, kızıl, parlak sarı ya da doğal bakır gibi renkleri de içeren geniş bir renk yelpazesi sunuyor.
Kınaların gerçek rengi yeşil değil!!!
Saçını doğal boyalarla boyamak isteyen kişilerde kınadan yararlanmaktadır. Yeşil kınanın doğal olduğu zannedilmekte fakat kınanın doğal hali yeşil değildir. Doğal rengi kahvemsidir ve ülkemize tüm kınalar yeşile boyanarak gönderilmektedir.
Kına saçlarınız için doğal bir boya ve kafa derisini iyileştirecek bir bitkidir. Erken saç beyazlamasından korunmak istiyorsanız kınayı haftada en az 1 kere uygulamanız tavsiye edilir. Kına saçınızı sadece beyazlamaya karşı korumakla kalmaz, aynı zamanda mevcut beyaz saç görüntüsünden de kurtulmanızı sağlar.
Kimyasal saç boyaları ile boyanan saçlar az veya çok, mutlaka yıpranır. Oysa kına tamamen doğal içeriği sayesinde saça hiçbir şekilde zarar vermez. Dolayısıyla saçın yanması gibi bir durum söz konusu değildir.
İçerdiği önemli mineral ve vitamin katkı da sayesinde, saç köklerini besler ve daha kalın, parlak saçlara sahip olma imkanı verir. Aynı zamanda kişinin yaşından çok daha genç bir görünüm elde etmesine de fırsat vermektedir. Diğer yandan saçların düz görünmesinin isteyenler için kına önemli bir katkı verir.
Kına Ne Kadar Sürede Çıkar? Kınanın elden çıkma süresi kınanın yoğunluğuna bağlı olarak değişim gösterebilmektedir. Genel olarak 1 ay gibi bir süre içerisinde kınanın çıktığı söylense de bu durum kullanılan malzemenin kalitesi ve miktarına göre de değişim gösterebilmektedir.
Kınayı sürmeden önce saçlarının temiz olması gerekir. Saçını kirlerden, yağdan ve şekillendirici ürünlerden arındırmak için duşta ya da küvette her zamanki şampuanınla yıka. Saçında hiç şampuan kalmasın. Duştan çıkınca saçını havluyla veya fön makinesiyle kurut ya da kendi kendine kurumasını bekle.
Her hangi bir nedenden oluşan ağrıya karşı kına doğal bir ağrı kesicidir. Ağrıyan bölgeye kına uygulandığı zaman ağrının hafiflemesini sağlar. Kına yanık yaralarına da faydalı olmakla birlikte ağrıyı azalttığı için yanıkların daha hızlı iyileşmesini sağlar.
Ayak tabanlarınıza ve parmak aralarınıza sürüp 2 saat bekletin. Ardından durulayın. Ayağa yakılan sirkeli kına şişkinlik, ödem gibi rahatsızlıkları engeller. Tüm dolaşım sistemini açarak kan akışının hızlanmasını sağlar.
Saça kına yakmadan önce kınanın bulaşabileceği alın, ense, kulak çevresi gibi bölgelere vazelin sürerek kınanın ciltten daha kolay çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Saçınız biraz yağlıysa kına yakmak saçtaki yağ dengesini de sağlayacaktır. Saç derisini iyileştirici etki gösteren kına, saç derisinin pH dengesini düzenler. Saç dökülmesini azaltır ve saçların daha sağlıklı ve canlı uzamasını sağlar. Kınanın yeni saç çıkarmada da etkili olduğu söylenmektedir.
Küllü Kumral, Sarı ve Tonları
Sarı ve sarı tonları saç boyaları, saçların daha fazla beyazlamaya başladığı zamanlarda en çok tercih edilen renklerdir. Çünkü özellikle açık sarı ve tonları beyazları kapatma konusunda çok iyi olduğu gibi yeni çıkan beyazları ve dipleri de en az gösterendir.
Beyaz saça küllü kumral, beyaz saça sarı boya, beyaz saça kumral boya gibi boya renkleri kullanılarak beyaz saçlardan kurtulmak mümkün. Bunlar dışında kısa ve kısa süreli çözümler için dip boya spreyleri ve beyaz saç kapatıcı şampuan önerilebilir.
H2O2 Yoğunluğunu Beyaz Miktarına Göre Belirleme
Saç %100 beyazlaşmış ise saçı istenilen renge düşük H2O2 ile boyayabilirsiniz. Saç %50 beyazlaşmış ise saçı koyu renge düşük H2O2 ile boyayabilirsiniz. Açık renge boyarken koyu renkteki doğal saçların rengini açmak için yoğunluğu % 30 olan H2O2 kullanılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri