Hamura sirke ilave edin sonra da klasik börek adımlarını uygulayın. Kızartma aşamasında böreğinizin çok az yağ çektiğini gözlemeyeceksiniz. Sebebi sirke kullanmanızdan başkası değil. Ayrıca sirke, hamurunuzun puf puf kabarmasını sağlar ve çıtır çıtır bir kıvamda olmasına da yardımcı olur.
Beyaz sirke tarz yemeklerde kullanılsa bile miktarı oldukça az kullanılır. Peynir yapımı, unlu mamuller ve turşu yapımında da kullanılmaktadır.
Mısır ya da şeker pancarının fermente edilmesi sonucu elde edilen beyaz sirkenin alkol oranı yüksektir ve bu nedenle dezenfektan olarak da kullanılabilir. Saç derisinde yer alan kepekten, evde bulunan her tülü eşyanın temizliğine kadar her alanda etkili olan beyaz sirke, salatalara da farklı bir aroma verir.
Beyaz sirke genel olarak içilebilen bir sirke değildir. Fakat salatalar üzerinde sos olarak kullanılabilir. Bunun yanı sıra yemeklerde de tercih edilmemektedir. Daha çok et ürünlerinde sos şeklinde tüketilebilir.
İlgili 18 soru bulundu
Temizlik malzemesi olarak tercih edilen sirke çeşitleri, günümüzde de popülerliğini korumaya devam ediyor. Beyaz sirke ekonomik yapısıyla da öne çıkıyor. Ucuz olmasıyla beraber insan sağlığına zararlı madde içermeyen bu ürünü güvenle kullanabilirsiniz.
Beyaz sirke, kan şekeri seviyesini korur. Ayrıca, sirkenin içerisinde bulunan asetik asit kan şekerini düşürmeye yardımcı olur ve anti-diyabet özelliğe dayanır. Yediğiniz gıdanın karbonhidratın şekere dönüştürülme sürecini yavaşlatır. Beyaz sirke, vücudunuzdaki trigliserid düzeylerini düşürmeye yardımcı olur.
Beyaz sirke değişik kullanım alanları olan bir üründür. Tadı bildiğimiz sirkeler kadar yoğun değildir, kokusu ise çok keskin ve kalıcı değildir. Yurt dışında genellikle ekolojik temizlik malzemesi olarak ve mutfakta kullanılır. Kimyasal bazlı temizleyicilere karşı doğal, çevreci ve etkili bir alternatiftir.
Alkol İçermez. Beyaz şarap sirkesi, üzümden üretilen beyaz şarabın fermantasyonu sonucunda elde edilen açık sarı rengindeki sirkedir. Fermantasyon işlemi sırasında, hava ile temas eden kırmızı şarabın içindeki alkol oksitlenir ve mayaların da katkısıyla asetik asite dönüşür.
Dezenfektan bir temizlik maddesi olan elma sirkesi ve beyaz sirke, meyve ve sebze temizliği dışında metal, fayans, cam ve kumaş gibi bazı malzemelerin kirini de silmenize yardımcı olur. Sirkeyle temizlik yaptığınız takdirde, zararlı kimyasal ve toksinlerden kurtulmuş olursunuz.
Türkiye'de diğer sirke çeşitleri kadar yaygın olmayan beyaz sirkenin, dünya genelinde çeşitli amaçlarla kullanımı oldukça yaygındır. Diğer bir adı da “sirke ruhu” olan, beyaz sirke adını saydamlığından almıştır. İngilizce'de beyaz sirkenin diğer adı tam bu yüzden 'damıtık sirke' olarak ifade edilmektedir.
Özellikle kahvaltıların ve çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti börek hamuru için sirke kullanımı tercih edilir. Çünkü, pişi veya sigara böreği gibi kızartılacak börek çeşitlerinin sıvı yağını daha az çekmesine yardımcı olur.
Genellikle pişi, çiğ börek ya da sigara böreği gibi kahvaltılarda tüketilen yiyeceklerin ağır olmasını istemiyorsanız mutlaka sirke ekleyerek hafif olmasını aynı zaman da hamurunuzun puf puf kabarmasını sağlar ve çıtır çıtır bir kıvamda olmasına da yardımcı olur.
Hamura sirke ilave edin sonra da klasik börek adımlarını uygulayın. Kızartma aşamasında böreğinizin çok az yağ çektiğini gözlemeyeceksiniz. Sebebi sirke kullanmanızdan başkası değil. Ayrıca sirke, hamurunuzun puf puf kabarmasını sağlar ve çıtır çıtır bir kıvamda olmasına da yardımcı olur.
Turşuya, salataya kullanıldığı gibi hamur işlerine de kullanılan Sirkenin hamura etkisi nedir ? birlikte bakalım. Bir çok sirke çeşitleri olmasına rağmen yaygın olarak üzüm ve elma sirkesini kullanıyoruz. Ben daha çok elma sirkesi tercih ediyorum.
Sirke ve limon suyu, benzer bir asidik kaliteye sahip olduklarından, birçok tarifte birbirinin yerine kullanılabilir.
Alkollü bir içecekten elde edilen sirkeler, haram özelliğini kaybedip helal bir gıda olmuştur. Bunun sebebi ise sirke sarhoş edici bir sıvı gıda özelliğini taşımamaktadır.
Beyaz Sirke Kullanın
Sirke, temizlik konusunda çoğu zaman çamaşır suyundan çok daha etkili ve güvenli bir malzemedir. Gelin, bu etkili malzemeyi klozetteki çeşitli lekelerden kurtulmak için kullanın. Tuvalet kâğıdına birkaç damla sirke damlatın ve kâğıdı direkt olarak leke üzerine koyup 1 gece bekletin.
Saydam bir görünüşe sahip olan beyaz sirkenin diğer ismi sirke ruhudur. Su kadar saydamdır. Sirkenin bu türü endüstride çok kolay üretilmektedir. Diğer sirke türlerine göre en çok tercih edilen beyaz sirkedir.
Merak etmeyin, kokusuzdur! - Beyaz sirke ile temizlik alışkanlığı kazandıktan sonra, bardaklarınız eskimeden de bu maddeyi gündelik temizlik rutininize dahil edebilirsiniz. Bulaşık makinasının çalkalama devresinde, çeyrek bardak Kühne Beyaz Sirke, bardaklarınızı parlatacaktır.
Beyaz sirke, şeker pancarı veya mısır şekerinden elde edilen bir çeşit fermantasyon ürünüdür. Şekerin işlemlerden geçerek alkol oranı yoğun bir yapı elde edilmesi sonucunda beyaz sirke ortaya çıkmaktadır. Bu fermantasyon dönemi hem pratik olup hem de alkolü kolayca asit asiğe dönüştürmeye yarar.
Her şeyi temizleyebilen iksir: Beyaz sirke
Halı ve koltuk temizliği de bu alanlardan. Koltuk temizliği için, sıcak suyu ve beyaz sirkeyi karıştırın. Bir bez yardımıyla kirli bölgeleri bu karışımı kullanarak silin. Lekelerin kolayca çıktığını göreceksiniz.
Sos yaparken de bazı kişiler beyaz sirkeyi daha fazla tercih ederler. Sebze ve deniz ürünlerinin yumuşatılması için beyaz sirke kullanılır. Maya ile beraber unlu mamullerde de beyaz sirke tercih edilebilir. Ev yapımı peynirlerde beyaz sirke kullanılabilir.
Kumaşa işlemiş mürekkep, kan, çimen lekesi gibi inatçı lekeler. Uzmanlar sirkenin tek başına bu lekeleri çıkarmada etkili olmadığını savunuyor. Bu lekeler kumaşa çok hızlı nüfuz ettiği için asidin gücünden etkilenmiyorlar. Hatta sirke nazik kumaşları yıpratabiliyor bile.
Anti mikrobiyal özelliği ile güçlü bir dezenfektan ve bakteri yok edici bir üründür. Aynı zamanda cam ve aynalar parlatmak ve içinde kireç birikmiş çaydanlık ve su ısıtıcıları için doğal ve etkili bir çözümdür. Elma sirkesi de beyaz sirke ile hemen hemen aynı özelliklere sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri