Fayans, laminat parke, ahşap temizliğinde… Beyaz sirke tüm bu yüzeylerde gönül rahatlığıyla kullanılabilir.
Beyaz sirke temizlik suyu içerisine eklenerek tüm yer yüzeylerinin temizliğinde kullanılabilir.
Parke yüzeyleri parlatmak için çoğu ev hanımı yer silme suyunun içerisinde sirke koyar. Ancak bu durum oldukça yanlıştır. Çünkü sirkenin içerisinde yer alan asit miktarı, parke zeminlerin renginin ağarmasına neden olabilir. Bu tarz inatçı lekelerde, lekenin üzerine sirkeyle müdahale etmekten vazgeçin.
Genellikle ev temizliğinde kullanılan beyaz sirke hijyen amaçlı çok fazla tercih edilmektedir. Yüzey temizliği, banyo/ mutfak temizliği ve camların temizliğinde kullanılan beyaz sirke, beyaz eşyaların da temizliğinde kullanılabilir.
Zemin Temizliği İçin
Camlarda olduğu gibi, bire bir oranında sirke ile suyu karıştır. Bu karışımı kullanarak laminant parkeleri rahatça temizleyebilirsin. Eğer evini yeni boyattıysan, zemindeki boya izlerinden kurtulmak için de sirke ve su karışımı işe yarayacaktır. Karışımdan sonra zemini saf su ile silmeyi unutma.
İlgili 27 soru bulundu
Cam ve fayans yüzeylerinin daha temiz görünmesi içinde sirkeli su önerilmektedir. Bunların yanı sıra kullanılan temizlik malzemelerinin de temizlenmesi için sirke kullanılabilir. Ev temizliklerinde genel olarak beyaz sirke veya elma sirkesi kullanılır.
Beyaz sirke ile temizlik yaparken dezenfekte eder, koku giderir, kireç çözer ve doğal bir şekilde temizlersiniz. Kısacası öteki temizlik malzemelerinin yapabildiği her şeyi, daha çevreci bir şekilde gerçekleştirir.
Sirkeli su ile toz almak, evdeki eşyalarda bulunan bakterileri yok etmeye yardımcı olur. Çamaşır suyu ve diğer temizlik ürünlerinden rahatsız olanlar için doğal ve zararsız bir tercihtir. Egzama ve kaşıntıyı giderici özelliği olan sirke, ev temizliğinde gönül rahatlığıyla kullanılır.
Beyaz çamaşırların ilk günkü beyazlığında kalmasını sağlıyor
Diğer bir yöntem ise sıcak suya bir su bardağı beyaz sirke eklemek ve beyaz çamaşırları bir gün boyunca suyun içinde bekletmek. Ertesi gün ise çamaşır makinesinde her zamanki gibi yıkamanız farkı görmeniz için yeterli.
Temizlik suyuna katılan sirke parkelerin rengini soldurur, bu nedenle ahşap zeminlerde sirke kullanımından uzak durulmasında fayda vardır. Bunun yerine ahşap malzemelerin temizliği için üretilmiş ve fiyatı çok da pahalı olmayan ürünler tercih edilebilir.
Beyaz sirkenin tadı ve kokusu keskin olduğu için her yemekte tercih edilmez. Daha çok salatanın üstüne dökülür ve et ürünlerinde sos şeklinde tüketilir. Beyaz sirke tarz yemeklerde kullanılsa bile miktarı oldukça az kullanılır. Peynir yapımı, unlu mamuller ve turşu yapımında da kullanılmaktadır.
Sıkça kullanılan yöntemlerden bir tanesinin arap sabunu ya da sirke ile gerçekleştirilmekte olduğu bilinmektedir. Kova içerisinde yer alan suya sirke ya da arap sabunu konulması ile birlikte parkelerin bir bez yardımı ile silinmesi gerekmektedir.
Laminat parke temizliği süresince, arap sabunu kullanmak oldukça başarılı sonuçlar elde edilmesini sağlar. Arap sabunu yapısı itibariyle parlaklığı koruyan doğal temizlik ürünleri içinde yer alır. Ve kullanımı ile ilk günkü parlaklık kazanılır.
Beyaz sirkenin kireç sökücü özelliği vardır. Kireçlenen cihazlara zarar vermeden ve kireçli yüzeyleri yıpratmadan temizler. Beyaz sirke ile temizlik, kimyasal madde içermeden hijyenik ortamlar yaratmanızı sağlar.
Bulaşık parlatıcı, sudaki kirecin bulaşıklar üzerinde bıraktığı lekelerin engellenmesini, bulaşıkların üzerinde tortu kalmamasını sağlar. En önemlisi de, parlatıcı, bulaşıklarınızı cam aşınmasına karşı korur. Oysa, sirke bu işlevleri yerine getiremez. Üstelik sirkenin makineye zararları oldukça fazladır.
Kühne doğal beyaz sirke, çok amaçlı kullanıma uygundur. Sebze ve meyvelerde, buzdolabı, çamaşır - bulaşık makinesi, kristal, cam eşya, kesme tahtası, banyo, yer ve fayans temizliğinde kullanabilirsiniz. Gümüşleri parlatmada da kullanılabilir.
Çünkü bu ürünlerin de aşırı kullanımı parlaklığın yavaşça solmasına neden olabilir. Bunun yerine ılık su ve bulaşık deterjanı ile tezgahı temizlemek lekeleri çıkarmak için ideal bir yöntemdir. Bulaşık makinesinde oluşan su lekelerini gidermede etkisi yeterli olmayan beyaz sirke kullanımından kaçınılması önerilmektedir.
Ne var ki kendisine has renk ve kokusuyla zaman zaman kazayla eşyalara veya giysilere dökülen sirkenin de lekesi oluşabilmektedir. Bu durumlarda hem lekeyi gidermek hem de sirke kokusundan kurtulmak için çeşitli yollar mevcuttur.
Beyaz çamaşırlarda olan sararmayı engelleyen elma sirkesi, kıyafet üzerindeki lekeleri çıkarmaya yardımcı olur.
Tuz, elma sirkesi ve limon karışımını yaparak, kötü enerjilerden uzaklaşabilirsiniz. Bu karışımı yapmak için; bir su bardağının için su, bir çay kaşığı elma sirkesi ve bir çay kaşığı tuz koyun. Bu karışımı karıştırmadan yattığınız odada, yatağın altına koyun.
Cam bir bardak içerisine bir tatlı kaşığı tuz koyup yarıya kadar sirke doldurun. Aynı oranda su koyarak üstünü tamamlayın. Bu karışımı evinizde özellikle de görünmeyen bir köşeye koyun. 24 saatten sonra evinizdeki tüm negatif enerji bu suya çekilecek ve evinizin enerjisi temizlenecektir.
Kimyasal temizlik ürünleri yerine zararlı olmayan sirke kullanımı, ev hanımlarının en önemli tercihidir. Mobilya gibi yüzeylerin temizliğini içinde su olan bir sprey şişesine 3-4 yemek kaşığı sirke ekleyerek yapabilirsiniz.
Evet, sirkeyi ev temizliğinde rahatlıkla kullanabilirsin. Bunun için boş bir sprey kabına 2 bardak su ve 1 bardak sirke eklemen ve karıştırman yeterli.
Saçta sirke olan yere bol miktarda vazelin sürülmelidir. Bu şekilde yaklaşık olarak 1 saat beklendikten sonra saçlar bit tarağı ile taranmalıdır. Bu sayede saça yapışan sirkeler temizlenmektedir. Sonrasında ise saçlar bir şampuan ile yıkanmalıdır.
Evinizdeki ahşap zeminleri temizlerken en iyi yöntem, sabunlu su kullanarak silmek ya da kuru bir bezle tozunu almaktan geçer. Ahşap temizliğinde sirke kullanmak zeminin zedelenmesine sebep olur. Ayrıca sirke, ahşap zemininizin parlaklığını soldurur ve olduğundan daha kirli görünmesine sebep olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri