Cilt bakım rutinin serum kullanıldıktan sonra genellikle yüz yıkanmaz. Serumların cilt tarafından emilmesine izin verirler ve bu sayede aktif bileşenler cildin derin tabakalarına nüfuz ederek etkilerini gösterirler.
Serumu nasıl kullanmalısınız? Serumlar hem sabah hem akşam temizlenmiş cilde uygulanır. İnce yapıda olduğundan 1 dakika içinde emilir. Üzerine gündüzleri nemlendirici, akşamları gece kremi sürebilirsiniz.
Serumu cilde en etkin uygulama şekli direk olarak uygulanacak bölgeye damlatmaktır. Serum Sonrası Cildinizi Nemlendiriniz: Cildinizin serumu emmesi için birkaç dakika bekledikten sonra, serumun etkisini pekiştirmek ve cildin doğal nem dengesini korumaya yardımcı olmak için nemlendiricinizi uygulayınız.
Eğer kuru cilt tipine sahipseniz yüz serumunu kullandıktan 1 dakika sonrasında nemlendirici kreminizi sürebilirsiniz. Karma cilt tipine sahipseniz 2 dakika, yağlı cilt tipine sahipseniz ise serum sürüldükten üç dakika sonra nemlendirici kreminizi sürebilirsiniz.
Serum veya plazma en geç 4 saat içinde çalışılmalıdır. Çalışılmadığı takdirde +4 °C 'de buzdolabında ağzı kapalı olarak muhafaza edilir. 12-24 saatten fazla bekletilen serum +4 °C 'de saklansa bile numunelerin değerlerinde değişmelere neden olmaktadır.
İlgili 42 soru bulundu
Cilt serumları günde iki kere kullanılmaya uygun ürünlerdir. Sabah ve akşam olmak üzere bu ürünleri bakım rutininize dahil edebilirsiniz. Yalnız kullanılan ürünün talimatlarına dikkat edilmesinde fayda vardır. Çünkü bazı serumlar yalnızca gece kullanmaya uygun ürünlerdir.
Temiz parmaklara 2-3 damla kadar damlatılıp yüze masaj yaparak uygulamak gerekir. Cildin serumu emdiğine emin olana kadar masaja devam edilmelidir. Bazı kişiler serumların başlığını cildine sürerek uygulama yapar.
Serum, cilt bakım sıralaması içinde nemlendiriciden “önce” kullanılması gereken bir üründür. Çünkü serumlar yüksek konsantrasyona sahip ürünlerdir; cilt tarafında çok hızlı bir şekilde emilirler. Böyle olunca üzerine sürülecek nemlendirici de cilde daha çabuk yedirilmiş olur.
Cilt bakımından kaç saat sonra yüz yıkamanız gerektiği, kullanılan ürünlere ve cilt tipine bağlı olarak değişebilir. Genellikle, cilt bakım ürünlerinin emilmesi için 15-20 dakika beklemek yeterli olabilir.
Yüz serumları genellikle haftada bir kez uygulanır. Ama bu, kullandığınız serumun çeşidine ve cildinizin ihtiyacı olan bakıma göre değişir. Bu durumda kullanma talimatına göre gündüz ve gece serumlarınızı kullanabilirsiniz.
Yüz serumunu, ihtiyaç durumunuza göre, günde 1-2 kez olmak üzere düzenli olarak kullandığınızda, 3-4 hafta içinde etkisini görmeye başlayabilirsiniz.
CİLT ÜZERİNDE ETKİ FARKLILIĞI
Yüz serumları, kremlere oranla daha spesifik cilt ihtiyaçlarına cevap verebilirler. Tek başlarına etki edebildikleri gibi, krem öncesi kullanıldıklarında da kremin etkisinin arttırılmasına katkı sağlarlar. Serumlar kremlere göre cilt üzerinde daha hızlı bir etkiye sahiptir.
son damla da hazneye damladıktan sonraki beş dakika içinde damar yoluyla ilişiğinin kesilmesi gerektiğinin uyarısını veren durum. beş dakika içinde çıkarılmazsa hasta ölür.
Cildin en üst katmanını da hafifçe soyduğu için gündüz kullanılan serumlar güneşle buluşunca leke riskini artırıyor. Yaz aylarında serumunuzu gece nemlendiricinizin altında kullanın. 3 saatte bir güneş koruyucu sürebilecek disiplinde olanlar elbette gündüz de serum kullanabilir.
Serum içeriğindeki saf ve doğal yağlar göz çevresine bakım yapar. Böylece uykusuzluk, yorgunluk gibi sebeplerle oluşan göz altı morlukları giderilir. Göz Çevresi Serumu Nasıl Sürülür? Göz çevresi serumu göz altlarına ve kaz ayaklarına sürülmelidir.
C vitamini, retinol, salisilik asit gibi cilt yenileme ve peeling etkili serumlar kullanıyorsan, cildinin mutlaka güneşin zararlı etkilerinden korumalısın. Bu yüzden yüz serumunu uyguladıktan sonra minimum SPF 15 içeren bir güneş kremi uygulamayı sakın unutma.
Yüzünüzü Yıkayın
Pürüzsüz bir cilde sahip olmanın ilk kuralı yüz temizliğidir. Her gece yatmadan önce ve sabah kalktığınızda yüzünüzü cilt tipinize uygun bir ürün ile iyice yıkayın ve yumuşak bir havlu ile cildinizi kurulayın. Kullandığınız suyun sıcak olmamasına dikkat etmelisiniz.
Medikal cilt bakımı sonrası 24 saat direkt güneşle temastan kaçınılmalıdır. Hamam, sauna gibi alanlara en az 24 saat gidilmemelidir. Medikal cilt bakım sonrası yüz yıkanabilir, duşa girilebilir.
Bu nedenle yüz yıkamak için en ideali ılık su kullanılmasıdır. Yüz yıkama için alkol içermeyen, nazik ve aynı zamanda tahriş etmeyen bir temizleyici jel, bar ya da sindet kullanmalısınız. Çünkü derinlemesine cilt temizliği için su tek başına yeterli olmaz. Bunun için mutlaka temizleyici bir ürün kullanmalısınız.
C vitamini serumu cilde ince tabaka halinde sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez uygulanması gerekir. Düzenli kullanım sonrasında cilt üzerindeki gençleştirici, parlatıcı, estetik bakımı etkisini fark ettirebilir. Cilt serumu kolajen üretimini artırdığı için ciltteki leke oluşumunu en az seviyeye indirebilir.
Cilt bakım serumu, cildinizi cilt tipinize uygun bir temizleyiciyle temizledikten ve tonik uyguladıktan sonra günde bir ya da iki kere yüzünüze ve boynunuza cilt bakım serumu kullanabilirsiniz.
Sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa temiz cilde masaj şeklinde uygulanmalıdır. Nemlendirici uygulamasından önce ancak tonikten sonra kullanılmalıdır. C vitamini serumunu cilde ince bir tabaka halinde sürülmelidir. Düzenli kullanımda etkisini en kısa sürede görmek mümkündür.
Ama unutmayın ki, temizleme sonrasında uygulanan serum tek başına bakımınızı tamamlamaz. Serum üzerine uygulayacağınız, nemlendirici ya da anti-age veya leke kremleri gibi tamamlayıcı cilt bakım ürünü ile beraber hem nemlendirme hem de hedefe yönelik bakım etkisi kat kat artacaktır.
Yüz Serumu Uygulaması
Yüz serumunu kullanmadan önce cildinizi ılık su ile ve cildinize uygun olan bir yüz temizleme jeli kullanarak yıkamalısınız, yüzünüzü duruladıktan sonra tonik uygulaması yaparak cildinizi derinlemesine temizlemesiniz.
Cilt serumu, genellikle temizleme ve tonikle kullanımından sonra nemlendirmeden önce kullanılır. Cilt bakım ürünlerinin sırası, her üründeki aktif bileşenlerin cilde etkili bir şekilde nüfuz etmesini ve cilde fayda sağlamasına yardımcı olduğundan önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri