Beyaz sirkenin içeriğindeki asetik asit cilt gözeneklerinin sıkılaşmasına destek olur. Bu nedenle beyaz sirke cilt leke çeşitleri üzerinde etkilidir. Bu madde cilt üzerinde oluşan güneş lekelerinin hafifletilmesinde yardımcıdır.
Sirkenin en önemli etkilerinden biri cildi temizlemesi ve sivilce oluşumunu engellemesidir. Ciltteki yenilenmeyi desteklediği için kararmaları geçirir. Cilt renginin açılmasını sağlar. Deriyi besler ve ölü derinin atılmasına sebep olur.
Elma sirkesi cilt bakımında tonik, yüz yıkama suyu olarak ve hatta leke tedavisi için kullanılabilir. Yüz temizleyici olarak kullanıldığında cildi ve ciltteki gözenekleri derinlemesine temizlemenin etkili bir yoludur. Elma sirkesi cilt lekelerini açarak cildi beyazlatır.
Aynı zamanda ağızda oluşan kötü kokuları da ortadan kaldıracaktır. Asetik asit ve alfa-hidroksi asidi gözenekleri sıkılaştırır. Nemlendirilmiş bir cilt elde etmek için, banyo suyunuza iki çorba kaşığı beyaz sirke ekleyin ve cildinizi rahatlatın. Buna ek olarak ciltteki lekeleri de giderir.
Duşta durulama suyu olarak kullanacağınız sirkeli su saç rengini açmaya yarıyor. Sirke, saçları besleyip saç rengini açma özelliğine sahiptir.
İlgili 36 soru bulundu
İnatçı lekelerin ne kadar yıkarsanız yıkayın çıkmamasından şikayetçiyseniz bir de beyaz sirkeye şans verin. Bunun için ilk yöntem önce lekeli çamaşırı soğuk suda elde yıkamak, ardından lekenin üzerine beyaz sirke dökmek. Ardından makinede normal şekilde yıkamak.
Yüz temizleyici olarak kullanıldığında cildi ve ciltteki gözenekleri derinlemesine temizlemenin etkili bir yoludur. Yüzü günlük olarak suyla seyreltilmiş elma sirkesiyle yıkamak yağ, kir ve ölü cilt hücrelerine ait kalıntıları giderilmesine yardımcı olur. Elma sirkesi doğal bir cilt toniği olarak da tercih edilebilir.
NASIL UYGULANABİLİR
Akne ve lekeler için ise yarı yarıya sulandırılmış organik elma sirkesi pamuk yardımıyla yüze sürülür. Cildin yağlanmasını azaltır. Bu uygulamaları hassas ciltlere sahip olanlar 2 günde bir yapmalı ve alerjik reaksiyon gelişmesi durumunda hemen sonlandırmalıdırlar.
Kan bulaşan bölgeye beyaz sirke döküp 5-10 dakika beklerseniz, lekenin sıvılaşıp kıyafetten ayrılmaya başladığını görebilirsiniz. Bu süre sonunda herhangi bir bez ya da peçete ile lekeli bölgeyi temizleyebilirsiniz. Eğer kan lekesi kalırsa, aynı işlemi tekrarlayıp, tüm leke çıkana kadar işleme devam edin.
Tüm bunlar aslında kimyasal temizlik malzemeleri ile çıkarılabilir, ancak o sevdiğiniz ürünlerin rengini toptan kaybetme pahasına! Çamaşırlarda beyaz sirke ile temizlik, hem renkleri korur hem de lekeleri çıkarır.
Gül Suyu | Evde doğal yöntemlerle cilt beyazlatma
Ciltte kullanılan doğal ürünler arasında en çok bilinen madde gül suyudur. Erişimi kolay olan gül suyu cilt için tonik olarak kullanılabileceği gibi direkt yıkamada da tercih edilir. İçeriğinde cildin beyazlamasını sağlayan güçlü bileşenler bulunur.
Saf Yoğurt Maskesi İle Cilt Beyazlatma
Laktik asit cilt renginin açılmasına destek sağlar. Öncelikle en pratik olan maskeden başlayalım. Akşamları temizlediğiniz yüzünüze doğal yoğurt sürün ve kurumasını bekleyin. Yüzünüzdeki yoğurt kuruyup çatlamaya başladığında yüzünüzü ılık suyla yıkayın.
Akne gibi bakteri üremesi ile artan cilt sorunlarının tedavisinde destek olarak kullanılabilir. Cilt lekeleri için elma sirkesi kullanılabilir. Yüzdeki lekelerin açılmasına yardımcı olan sirke, düzenli kullanımda yaşlılık lekelerinin de açılmasına yardım eder.
Akne gibi bakteri üremesi ile artan cilt sorunlarının tedavisinde destek olarak kullanılabilir. Cilt lekeleri için elma sirkesi kullanılabilir. Yüzdeki lekelerin açılmasına yardımcı olan sirke, düzenli kullanımda yaşlılık lekelerinin de açılmasına yardım eder.
Sirke, renklerin "dengelenmesine" yardımcı olur ve renk solmasına katkıda bulunan deterjan kalıntısının birikmesini engeller. Ayrıca giysileri yumuşatır.
Kıyafetlerin üzerindeki lekeleri beyaz sirkeyle çıkarmak için yapmanız gerekense 1 ölçü oda sıcaklığında suya !/4 ölçü beyaz sirke koymak ve lekeli bölgeyi bu karışımda en az 30 dakika boyunca bekletmek. Lekeden arda kalan iz azaldığında ise çamaşır makinesine atmak.
1 litre sirkeye 2 çay bardağı kadar beyaz sirke ekleyin ve kıyafetinizi bu karışımda en az yarım saat bekletin. Lekeli bölgenin üzerine doğrudan beyaz sirke döküp öyle de karışıma atabilirsiniz.
Not: Sirkenizi oluşurken loş bir yerde muhafaza edin. Sirke yaparken üzerinde görülebilecek beyaz tabaka (sirke anası) veya minik sirke sinekleri sizi endişelendirmesin, bu sirkenizin oluşmakta olduğunu gösterir.
Cilt lekeleri ve temizliğinde: İçerdiği doğal asit sayesinde soyucu etkisi olan elma sirkesinin peeling özelliği bulunuyor. Cildinizde bulunan lekelerin üzerine sadece elma sirkesi uygulayıp 10 dakika kadar bekleyerek yüzünüzü durulayın, düzenli kullanımda lekenin renginin açıldığını fark edeceksiniz.
Cildinizi hemen bol soğuk suyla yıkayın ki hiçbir kalıntı kalmasın. Dayanabilirseniz biraz buz da sürebilirsiniz. Daha sonra yağlı bir krem veya merhem ile cildinizi yatıştırın. Varsa yoğun nemlendirici bir yüz maskesi de yapabilirsiniz.
-Elma sirkesi cildin ph dengesini sağlayarak sebum üretimini normal seviyelere getirerek cildinizin yağlanmasını da kurumasını da engeller. Yüzünüzü düzenli olarak her gün elma sirkesi ile yıkadığınızda yüzündeki nem oranının ciddi şekilde düzeldiğini göreceksniz.
Elma sirkesi ve üzüm sirkesi gibi sirke türleri, meyvelerin fermantasyonu ile elde edildiği için bu sirkelerin asit oranı daha düşüktür ve daha içilebilir bir tadları bulunur. Beyaz sirke ise bu sirke türlerine oranla daha sert bir tada sahiptir ve bu sebeple direk içmek için tercih edilmez.
Genellikle ev temizliğinde kullanılan beyaz sirke hijyen amaçlı çok fazla tercih edilmektedir. Yüzey temizliği, banyo/ mutfak temizliği ve camların temizliğinde kullanılan beyaz sirke, beyaz eşyaların da temizliğinde kullanılabilir.
Yapılan araştırmaya göre sirkenin, kan şekerini dengelediği sonucuna ulaşılmıştır. Bunun temel nedeni ise kan şekerini dengelemeye yardımcı asetik asit içermesidir. Dolayısıyla insülin direncine sahip olan bireyler ve Tip 2 diyabetliler, glikoz seviyesini dengelemek için sirkeli su içebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri