Hangi Besinler Cildi Beyazlatır? Limon, patates, C vitamini, siyah çikolata, yeşil çay, sarı ve kırmızı meyveler, soya, yulaf ezmesi gibi besinler yardımıyla cildinizi beyazlatmak mümkün.
Pirinç unu ve pirinç suyunun cilt beyazlatma üzerinde etkisi olduğu biliniyor. Pirinç suyunu bir pamuk yardımıyla uygulamak, pirinç ununu süt ile karıştırarak bir pirinç maskesi yapmak cilt lekeleri üzerinde sık sık tercih edilen yöntemlerden biri.
Pirinç, badem sütü, yoğurt gibi maddelerle yapılan maskelerle cilt koyuluklarına çözüm aranıyor. Uzmanlar da kojik asit, arbutin ve C vitamini bazlı beyazlaştırma işlemleri uyguluyor. Cilt beyazlatma sağlayan, lokal uygulanan kremler de farklı markaların etiketleri ile satışa sunuluyor.
Cilt beyazlatma kişinin cilt yapısı ve rengine göre belirlenir. Cilt lekeleri fraksiyonel lazer, Q-Switch Lazer ve fraxel gibi işlemlerle tedavi edilebilir. Eğer yüzeysel ve hafif lekeler var ise kimyasal peeling ve karbon peeling gibi işlemlerden de faydalanılır.
En çok tercih edilen cilt beyazlatma yöntemi lazer uygulamasıdır. Bu yöntemde lazerin, cilt dokusunda bulunan melanositleri tahrip etmesi özelliğinden yararlanılır. Böylece cilt tonu açılmakta ve cilt lekeleri giderilmektedir.
İlgili 31 soru bulundu
Normal şartlarda cildin ölü derilerden arındırılarak beyazlaması yaklaşık olarak 1 ay kadar sürebilir.
Karbonat ya da şeker ile limon suyunu karıştırabilirler. Her iki malzeme de bir macun elde edilene kadar karıştırılır. Bir yemek kaşığı karbonat ya da şeker için bir iki damla limon suyu kullanmak yeterlidir. Kararan bölge bu macun ile güzelce ovulur, on beş dakika sonra soğuk ile durulanır.
Güneşte yanan cilt renginin açılmaya başlama süresi de bu yanma, kabuklanma ve soyulma döneminin ardından gerçekleşir. Herhangi bir bitkisel tedavi ya da uygulama yapılmadan, doğal süreçte güneşte yanan cildin beyazlayarak eski haline dönme süresi 1 ayı bulabilir.
Limon ve karbonat ten rengini açmak için kesin çözüm. Hem limon hem de karbonat cilt rengi açmak konusunda çok etkili iki malzeme.
Pirinç suyu gözenekleri temizliyor ve cildi yumuşatıyor. Cilt lekelerini tedavi ediyor. Özellikle cildi beyazlatma özelliği ile biliniyor. Cilde parlaklık veriyor, kırışıklıkları azaltıyor.
Bu konu hakkında en çok merak edilen soru yüze limon sürmek beyazlatır mı? oluyor. Genital bölge ve koltukaltı gibi bölgelerde de limonun cildi beyazlatıp beyazlatmayacağı merak edilse de en çok yüz ile ilgili sorular soruluyor. Evet limon suyu cilt rengini açar.
Hücreleri yenileyici ve doku onarımına yardımcı olan kantaron yağı konu cilt beyazlatma olduğunda hızır gibi yetişenlerden. Kantaron çiçeğinden elde edilen bu doğal yağ antiseptik etkileri ile cildi aydınlatıyor, parlatıyor ve beyazlatıyor.
Yoğurtta bulunan laktik asitin cildi beyazlatan bir özelliği vardır. Cildinizi beyazlatmak için sade haldeki doğal yoğurdu cildinize hafifçe uygulayın. İnce bir tabaka halinde sürmeye dikkat edin. İsterseniz yoğurdun içine yulaf unu ve bal da karıştırabilirsiniz.
Soğuk su, cilde geçici olarak daha parlak ve daha az iltihaplı bir görünüm kazandırabilen kan damarlarının daralması olan vazokonstriksiyona destek olabilir. Herkesin cildi ve yaşam tarzı alışkanlıkları biraz farklıdır, bu yüzden bu rutinler kişiden kişiye değişir.
Nasıl kullanacağız derseniz, bir limonu alın ve ortadan ikiye kesin. Taze taze kestiğiniz bu limonla hafifçe sıkıp suyunu çıkararak cildinizi ovun. Beyazlamasını istediğiniz bölgelere bu limonla hafifçe ovalayarak masaj yaptıktan sonra bu şekilde en az 30 dakika bekleyin.
Bunlardan ilki güneş kararması için limonla yapılan bir tariftir. Uygulama için güneş kararması olan bölgeye bir miktar limon suyu sürüp 20 dakika bekletmeniz ve ılık suyla yıkamanız gerekir. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir maske de yoğurtla yapılır.
Kararmış olan bölgeye E vitamini yağı ile masaj yapıp bir saat beklemek yeterli olacaktır. Ardından durulama işlemi yapılabilir. Bu işlem hafta içerisinde üç defa uygulanmalıdır.
Cilt kararmasına hiperpigmentasyon adı da verilmektedir. Ciltte yer alan melanin pigmentinin fazla üretilmesi nedeniyle ortaya çıkar. Melanin pigmenti, cilt renginin açık, koyu olmasını sağlayan bir pigmenttir. Bu pigmentin fazla üretilmesi yani cilt kararması durumu farklı yaşlarda görülebilir.
1 kaşık Hindistan cevizi yağına birkaç damla limon sıkın ve karıştırın. Karışımı beyazlamasını istediğiniz bölgeye sürün ve 15 dakika kadar bekleyin. Bu yöntem sayesinde güneşten kararan bölgelerde renk açılması sağlanabilir.
Patates suyu içindeki C vitamini ve niyasin gibi bileşenler, cildin renk tonunu açabilir ve cildi aydınlatır. Ayrıca patates suyu, ciltteki melanin üretimini engelleyen enzimler içerir. Bu sayede, cilt lekelerinin görünümünü azaltabilir ve cilt tonunu daha eşit hale getirebilir.
Evet, açılır. Insanın deri sethinin sahesi 2m²-dır. Yani bu hem zayif hem de kilolu insan için gecerlidir. Insan zayif oldukda deri yığılıyor ve bu nedenle ten rengi koyu oluyor.
Domatesin Cilde Faydaları:
En önemli etkilerinden birisi de cildinizi canlandıran ve yenileyen bir özelliği bulundurmasıdır. İçerdiği salisilik asit sayesinde sivilcelerinizi kurutur. Sıkılaştırma özelliği sayesinde gözenekleri küçülten doğal bir büzücüdür. Ten rengini açarak doğal bir beyazlık görünümü sağlar.
Cilt alt tonunu belirlemede kullanılan en basit yöntem, damar kontrolü. Gün ışığında bileğinizdeki damarlarınızı kontrol ediyorsunuz; damarlarınız mavi görünüyorsa soğuk, yeşil görünüyorsa sıcak alt tona sahip olduğunuz anlamına geliyor. Hem yeşil, hem maviyse de nötr alt tonu demektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri