“Eau de toilette parfüm ne demek?” sorusuna, kısaca kalıcılığı 4-6 saate kadar olan kokular şeklinde cevap verebiliriz. Eau de parfumlerin kalıcılığı ise daha yüksektir. Kokuların üzerinde yer alan bu ibareleri bildiğinizde kendiniz için uygun olan parfümü çok daha kolay bir şekilde seçebilirsiniz.
Alkol ve su oranı EDT parfümden daha az olan EDP'ler, içerisindeki aroma seviyesinin fazla olması sayesinde tende 4 veya 5 saat kalabiliyor. EDT'lere kıyasla daha yoğun kokulara sahip olan EDP parfümleri genellikle kış aylarında ve gece etkinliklerinde tercih edebilirsiniz.
Eau de parfüm (EDP) içerikleri, Eau de Toilette formüllerine göre daha kalıcı ve yoğun notalar içerir. EDP seçenekleri daha yoğun ve konsantrasyonu daha fazladır. EDP konsantrasyonu %10 - 20 arasındadır ve 6 - 8 saat arasında kalıcılık sağlar. Hangi parfümler kalıcıdır sorusunun cevabı EDP'dir.
EAU DE PARFUM (EDP)
Eau de Parfume (EDP) kısaltmasına sahip parfümler, en yüksek esans konsantrasyonuna sahip kokular grubunu oluşturur. Esans yoğunluğu yüzde 10 ile 20 arasında değişir. Yoğun ve kalıcılığı fazla olan parfümleri bu grupta aramak en doğru tercih olacaktır.
EDT, hafif bir konsantrasyona sahiptir ve ferah bir koku vadeder. Gün içerisinde tazelemeyi gerektirir. EDP, yoğun bir konsantrasyona sahiptir ve bunun sonucunda da daha uzun süre kalıcılık sağlar. EDT'ye göre daha zengin esans yoğunluklarına sahiptir.
İlgili 23 soru bulundu
EDP parfüm
Kalıcılığı yaklaşık 6 saat kadar devam eder. EDP parfümlerin üst notaları (bir parfümün serbest bıraktığı ilk koku) solduktan sonra, orta notaları veya kalp notaları belirginleşir. Bunlar bir eau de toilette'den çok daha yoğun olduğu için, akşam giyimi ve gece eğlencesi için idealdir.
EDP(Eau De Parfume)
Esans oranı %7-15 civarına kadar çıkabilmektedir. “Kalıcı parfüm” diye nitelendirilen parfümlerin tamamı Edp'dir. Günlük olarak pek tercih edilmezler. Yazın çok ağır olacağından, genellikle kışın kullanılan parfümlerdir.
Hande Erçel'in günlük çıktığı parfüm markası @victoriassecret Body Mist Vanilla Lace en ucuz yerde 24,99₺'dir.
Satın alacağınız parfüm şişesi içerisinde %15 ile %20 oranları arasında esans barındığını EDP ibaresinden anlayabilirsiniz. Muadillerine göre nispeten daha yoğun bir kokuya ve kalıcılığa sahip olan EDP türünü tercih ederek parfümde kalıcılığı yakalayabilirsiniz.
Parfümünüzün kokusunu en iyi ortaya çıkaracak ve kalıcılığı doruklara ulaştıracak bölgeler cildinizin sıcak kısımları yani kan basıncının yüksek olduğu nabız bölgeleridir. Bu sebeple parfümde kalıcı olması isteniyorsa boyun, şakaklar, bilek ve dirsek içleri parfüm sıkmak için en ideal bölgelerdir.
Ekstra aldığınız parfümlerinizi uzun bir süre kullanmayacaksınız eğer buzdolabında muhafaza etmeniz daha doğru olacaktır. Bu sayede parfümünüz bozulmaz ve kokusunu daima korur.
Parfümün gerçek rayihasını denemenin en iyi yolu direkt cildinize sıkmaktır, tercihan da bileğinize veya parmak uçlarınıza. Bu iki nokta güçlü nabız noktalarıdır, kan akışı yoğun olduğu için de teninizin ısısı yüksektir. Bu da kokunun yayılmasının başlıca sebeplerindendir.
Eau de Parfum kokunun daha kalıcı olmasını isteyenlerin tercihidir. Yüzde 8-15 oranındaki parfüm yağı sayesinde tüm gün kalıcılığını korur. Piyasada yaygın olarak satılan Eau de Toilette ve Eau de Cologne tipi kokular ise içlerinde en az parfüm yağı barındıran kokulardır. Günde iki ya da üç kez uygulamanız gerekir.
Bir parfümde EDP kısaltması varsa, o parfümün, piyasadaki standart ürünler arasında esans yoğunluğu en fazla olan kokulardan biri olduğunu anlayabiliriz.
%4-10 arası esans içerir. Eau de Toilette parfümleri kıyafete sıkmak daha iyi sonuçlar verecektir. 1,5 metrelik alana kadar bir koku yayabilen Eau de Toilette yazın kullanmak için çok uygundur. Kumaşa sıkmanız daha iyi sonuçlar almanızı sağlar.
Gerçek parfümlerin seri numarası ve barkodları kutunun sonunda ve ayrıca parfüm şişesinin üzerinde olacaktır. Benzer sertifikayı sahte parfümlerde alamazsınız.Yeni bir parfüm satın aldıktan sonra yapmanız gereken ilk şey orijinal parfüm barkod kontrolüdür. Sahte parfümün seri numarası olmayacaktır.
Yağlı ve kuru cilt tiplerine göre parfümlerin kalıcılığı değişiyor olsa da parfümün kalıcılığı içindeki esans yoğunluğu ile ilgilidir. Bir parfümün içindeki esans oranı ne kadar artarsa fiyatı da o kadar yüksektir. %20 ila %40 esans yoğunluğuna sahip parfümler yani ''perfume'' 6 ila 8 saat kadar kalıcıdır.
Evet, vazelin veya vazelin benzeri bir ürün, parfüm kalıcılığını arttırabilir. Parfümü sıkmadan önce nabız noktalarınıza vazelin uygulandığınızda ciltte bir bariyer oluşturur ve bu bariyer parfümün buharlaşmasını engeller veya vazelin benzeri bir ürünle uygulamak kokunun daha uzun süre kalmasına yardımcı olabilir.
Eda Ece'nin parfümü olarak ülkemizde ünlenen Parfums De Marly Delina parfümüne nefis bir Zara muadili buldum Daha önce her ... Instagram.
Demet Özdemir'in Doğduğunevkaderindir dizisinde kullandığı Parfüm: Lancome La Vie Est Belle, Ürünün linkini storye ekledim ...
Her duruşu ve her bakışıyla, üzerinde taşıdığı Bvlgari eden, The Garden of Wonders koleksiyonu kadar tutkuyla ışıldadığına hemfikiriz.
EDP parfümlerde genellikle %15 ile %20 arasında parfüm yağı kullanılır. Bu oranla birlikte de kalıcılığı 6 saat kadar devam eder. Kokuları yoğun olduğu için kalabalık ve hareketli akşam etkinlikleri için genellikle daha uygun kokulardır.
Size tavsiyemiz sıcak bir iklimde parfümünüzü saçlarınıza veya kullandığınız fulara sıkmanız yeterli olacaktır. Erkeklerde parfüm boyun, bilekler ve göğüs kısmına sıkılmalıdır. Kadınlar da ise parfüm, kulağın arka kısmına, boyun ve göğüs bölgesine sıkılmalıdır.
Parfüm sıkarken dikkat edilmesi gereken en önemli diğer durumda parfüm kıyafetlere sıkılmamasıdır. Çünkü kıyafetler gün içerisinde vücut kokusunu da alır ve parfüm kokusu ile birleşerek kötü koku çıkarabilmektedir. Aynı zamanda kıyafetlere sıkılan parfümün kalıcılığı da bulunmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri