cocuk-gastroenteroloji-hepatoloji-ve-beslenme-bilim-dali. Çocuk Gastroenteroloji ve Hepatoloji Kliniğimiz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bünyesinde 2020 yılından itibaren hizmet vermektedir. Kliniğimizde pazartesi, çarşamba, perşembe ve cuma günleri poliklinik hizmeti, salı günleri ise endoskopi hizmeti verilmektedir.
Gastroenteroloji neye bakar?” sorusu merak edenler için şu şekilde yanıtlanabilir: Gastroenteroloji sindirim sistemiyle ilgili hastalıkların teşhis, tedavi ve takibini yapar. Sindirim sistemi yemeklerin ağızdan başlayarak mideye geçişinden bağırsaklarda emilimine kadar olan süreci içerir.
Gastroenteroloji teşhis yöntemleri
Gastroenterolojide endoskopi, kolonoskopi, biyopsi, ERCP, gastroskopi, Ph-metri, sigmoidoskopi gibi yöntemlerden faydalanılır. Endoskopi işlemi ağızdan girerek, yemek borusunun, midenin ve 12 parmak bağırsağının incelenmesi işlemidir.
Randevular direkt olarak poliklinik sekreterliğinden alınabileceği gibi, telefonla da alınabilmektedir.
İlgili 23 soru bulundu
Ateşli hastalıklar, solunum yolu, sindirim sistemi hastalıkları, karaciğer hastalıkları, şeker hastalığı, yüksek tansiyon, kalp hastalıkları, trioid hastalıkları genel dahiliye birimine başvurarak ilk teşhis ve tedavi programına alınırlar.
Dahiliye bölümümüzde, yetişkin hasta grubunun cerrahi dışı sağlık sorunlarının tamamında ilk başvuru ve çözüm merkezi olarak hizmet vermekteyiz.
Gastroenterolojiye hangi bölüm sevk eder? Gastroenterolojiye hastalar genellikle dahiliye bölümü tarafından sevk edilir.
Bezmiâlem Vakıf Üniversitesinde eğitim-öğretim ücretlidir.
Değişiklikler söz konusu olduğunda tarafımızdan bilgilendirileceksiniz. SGK'nın ödeme yapmadığı restoratif işlemlerde üniversitemizin belirlediği fiyatlar dahilinde tedavi bedelleri hasta tarafından karşılanır.
Bu muayene 15-20 dakika sürebilir, muayenede kalın bağırsağın ince bağırsakla birleştiği yere kadar, hatta ince barsağın son kısmına kadar aletle girilir.
Gastroenteroloji; sindirim sistemi ağızdan başlayarak, yemek borusu, mide, ince bağırsak, kalın bağırsak, karaciğer, safra yolları ve pankreas hastalıklarıyla ilgilenen bir bilim dalıdır. Gastroenteroloji birimi çeşitli sindirim sistemi hastalıklarının tanı ve tedavisiyle ilgilenir.
Türkiye'nin En İyi Gastroenterologu
Çakaloğlu, karaciğer hastalıkları ve yenilikçi tedaviler üzerine araştırmalar yapmaktadır. 250'ye yakın bilimsel yayın yazmıştır. Türkiye merkezli dünyanın en iyi gastroenteroloji doktorları arasında yer almaktadır.
İnce bağırsak ülseri, ince bağırsak hastalıkları, safra yolu taşları, safra yolu kanserleri ve komşu organ olarak pankreas hastalıkları ve kanserlerinin teşhisleri ve ameliyat şansını kaybetmiş hastaların tedavileri de gastroenteroloji uzmanlarınca yapılmaktadır.
İncelenecek organa göre endoskopik işlemin yapılacağı doktor ve bölüm değişebilmektedir. Ancak üst bölge endoskopi olarak tanımlanan ve yemek borusu, mide, oniki parmak bağırsağıyla ilgili yapılacak endoskopi için Gastroenteroloji ve genel cerrahi doktorlarına başvurmak gereklidir.
Sindirim sistemi hastalıklarının medikal, ameliyat dışı yöntemler ve girişimsel işlemlerle tedavisini "gastroenteroloji", cerrahilerini ise "gastroenteroloji cerrahisi" bölümleri gerçekleştirmektedir.
Bağırsak Hastalıklarına Hangi Bölüm Bakar? Bağırsaklar sindirim sisteminin bir parçasıdır. Sindirim sistemi hastalıklarının tanı ve tedavisine bakan bölüm gastroenteroloji bölümüdür. Bağırsak hastalıklarının tanı ve tedavisi ile yakından ilgilenen doktorlar gastroenterolog olarak adlandırılır.
Sindirim sisteminin dahili hastalıkları ile ilgilenen bilim dalına "gastroenteroloji", cerrahi hastalıkları ile ilgilenen bilim dalına ise "gastroenteroloji cerrahisi" adı verilir. Gastroenteroloji cerrahisi birimi sindirim sistemi hastalıklarının cerrahi tedavisiyle ilgilenir.
Genel Uyarılar. GÖRH sık rastlanan bir hastalıktır. Tipik şikâyetler zaman zaman olan, ağza acı ve ekşi mide içeriğinin gelmesi ve yemek borusunda yanmadır. Hastanın takibini bir gastroenteroloji uzmanının yapması uygundur.
Karın şişliği ve bu bölgeyle ilgili yaşanan sorunlarda Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji bölümü doktorlarına başvurabilirsiniz.
Kolonoskopi İçin Hangi Doktora Gidilmelidir? Kolonoskopi teşhis için yapılabildiği gibi tedavi amaçlı da gerçekleştirilebilmektedir. Kolon yani kalın bağırsak ve rektumun incelendiği kolonoskopi işlemi gastroenteroloji ve genel cerrahi doktorları tarafından yapılabilmektedir.
MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) Gastroenteroloji Randevu Saati. Gastroenteroloji polikliniğine randevu cumartesi günleri sabah 10 da açılıyor MHRS den ya da 182 den randevu alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri