Biberin içinde birden fazla çekirdek olduğunu gördüğünüzde, biberin se bir meyve olduğunu anlayabilirsiniz.
Akdeniz iklimi ile beslenen zeytinler, aslında zeytin ağacının birer meyvesidir. Zeytin çiçeğinin tohumlarından oluşurlar ve tohumluk olan küçük çekirdekler içerirler.
Sebze olarak yaygın bir şekilde bilinse de biber aslında bir meyvedir. İçerisinde bulunan çekirdeklerden dolayı meyve olarak nitelendirilmektedir.
meyve bilimsel olarak tohumu taşıyan bitki organıdır. zeytin de meyvedir, domates de, biber de. sebze ise pişirilip yenen bitki kısımlarıdır. yani domates bir sebzedir de *. ıspanak da bir sebzedir, ancak meyve değildir.
Örneğin patlıcan, domates, kabak gibi sebzeler aslında botanik bakımdan aynen erik, kayısı, şeftali gibi meyve sayılmaktadırlar.
İlgili 45 soru bulundu
Köklü bir besin olduğu için havuç kök sebze grubuna girmektedir.
Yediğiniz şey çekirdekliyse meyve, yaprak ya da kökse sebze olarak tanımlanıyor bir başka deyişle. Buna göre pek çoğumuzun sebze olarak isimlendirdiği kabak, domates, salatalık, hatta fasulye gibi yiyecekler meyvedir. Soğan, patates, ıspanak, marul gibi yiyecekler ise sebze sınıfına girer.
“Mısır, mısır bitkisinin çiçeğinden/tohum taslağından elde edilen bir tohumdur” diyor. “Dolayısıyla teknik açıdan bir meyvedir.” Daha doğrusu mısır, tohum zarfının tohum zarıyla sıkıca kaynaştığı (şeftalide olduğu gibi etli kısım) bir meyve tipi olan buğdaysı meyvedir.
Limon (Citrus × limon), yıl boyunca büyümeyi sürdüren, küçük bir ağaç türü ve bu ağacın meyvesidir.
Ayrıca fındık amino asitlerce de zengin bir meyve türüdür. Dengeli ve sağlıklı beslenmek için, günde 100 g fındık tüketimi oldukça yararlıdır.
Ceviz, Juglandaceae (cevizgiller) familyasının Juglans cinsinden, tek tüysü yaprakları karşılıklı dizilmiş ve aromatik kokulu ağaç türlerinin ve bu ağaçların meyvelerinin ortak adı.
Günlük kullanımında "meyve" normalde; elma, muz, üzüm, limon, portakal ve çilek gibi tatlı veya ekşi olan ve çiğ durumda yenebilen bir bitkinin etli, tohumla ilişkili yapıları anlamına gelir.
Yemek pişirirken, domatesler genellikle tek başına veya tuzlu yemeklerde diğer gerçek sebzelerle birlikte kullanılır. Sonuç olarak, bilimsel standartlara göre bir meyve olmalarına rağmen bir sebze olarak ün kazanmışlardır.
Mısır da zeytin gibi tanımlama olarak nereye koyacağımızı anında bilemediğimiz besinlerden biri. Sebze mi, meyve mi? Söyleyelim, mısır o tatlı küçük sarı taneleriyle bir meyve.
Domatesler botanik olarak meyve olarak tanımlanır çünkü bir çiçekten oluşurlar ve tohum içerirler. Yine de, çoğunlukla yemek pişirmede bir sebze gibi kullanılırlar.
evet. bitki.çiçeli bitkiler sınıfına girer.
Kiraz (Prunus avium), gülgiller (Rosaceae) familyasından Kuzey Akdeniz kıyıları, Güney Kafkasya, Hazar Denizi ve Kuzeydoğu Anadolu'da doğal olarak bulunan meyve ağacı.
İncir, dut familyası'ndaki küçük ağaç türleri olan Ficus caricanın yenilebilir meyvesidir.
Avokado klimakterik bir meyvedir (muz da bir diğeri) bunun anlamı, meyve ağaç üstünde olgunlaşmaya başlar ancak esas olgunlaşması (sararıp) yenilecek hale gelmesi ağaçtan koparıldıktan sonra olur.
Ananas (Ananas comosus), ananasgiller (Bromeliaceae) familyasından, sıcak ülkelerde yetişen bir bitki ve onun meyvesidir.
Lif, potasyum, protein, kalsiyum, B12, A ve D vitaminleri bakımından sebzeler, meyvelere açık ara fark attı. Zirvede ise, sürpriz bir sebze var. Tere 100 üzerinden 100 alarak en faydalı sebze seçildi.
Domates (Solanum lycopersicum), patlıcangiller (Solanaceae) ailesinden, anavatanı Güney ve Orta Amerika olan, meyvesi yenebilen otsu bitki türü. Domatesin eş anlamlısı 'kızanak' sözcüğüdür. ABD'de 1893 yılında mahkeme sebzelerle birlikte saklanıp yenildiğinden onu sebze diye sınıflandırmıştır fakat gerçekte meyvedir.
Üzüm, yaprak döken odunsu asmaların (asmagiller (Vitaceae) familyasının) vitis cinsinden çiçekli bitki meyvesinin adıdır.
Mantar ise sebze grubunda yer almaktadır.
Ay çekirdeği, ayçiçeği bitkisinin bir meyvesidir. Yüksek miktarda yağ içerdiği için yağ üretiminde de kullanılmaktadır. Ayrıca atıştırmalık bir kuruyemiş olarak hafif kavrulmuş bir şekilde; tuzlu, tuzsuz, biberli ve benzeri soslar ile tüketiciye sunulmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri