Türk edebiyatında, postmodern anlayıĢla eserler kaleme alan ilk yazarlardan biri Bilge Karasu‟dur ve onun eserlerinde, postmodern edebî anlayıĢın izlerini sürmek mümkündür. Karasu, eserlerinde, özellikle yazar ve anlatıcı noktasında, postmodern edebî anlayıĢa yer verir.
Postmodernist roman, kendi özgün ve radikal formuna Türk edebiyatında seksenli ve doksanlı yıllarda ulaşır. Bilge Karasu, bu bağlamda postmodernist biçime ve bu biçiminin dinamik özelliklerine eserlerinde yer veren önemli isimlerdendir.
Bilge Karasu (1930, İstanbul - 14 Temmuz 1995, Ankara), Türk öykü, roman, deneme yazarıdır.
Kilit romanı, Türk- İslam ruhunun oluşum öyküsünün simgesel düzeyde değerler dizgesi ile aktarıldığı bir edebi metindir. Tarihi değerlerden yeni bir insan tipi için ipuçları arayan yazar, “hür ben'in kendisini ifade edeceği bir üst kurumun hür 'milli ben'lik” (Kolcu 1997: 17) olduğunun farkındadır.
İlgili 41 soru bulundu
Sakarya ilinin 16 tane ilçesi bulunmaktadır. Sakarya'nın ilçeleri; Taraklı, Gevye, Pamukova, Akyazı, Karapürçek, Erenler, Arifiye, Sapanca, Serdivan, Adapazarı, Hendek, Söğütlü, Ferizli, Kaynarca, Kocaali ve Karasu'dur.
Çalışmada Bilge Karasu'nun Troya'da Ölüm Vardı, Uzun Sürmüş Bir Günün Akşamı, Göçmüş Kediler Bahçesi, Kısmet Büfesi, Lağımlaranası ya da Beyoğlu ve Susanlar adlı kitaplarında toplanan öyküler yabancılaşma merkezli ve onunla ilişkili söz konusu izlekler bağlamında tahlil edilecektir.
22 Haziran 1954 yılında Sakarya'nın İl olması ile birlikte Sakarya İline bağlı bir İlçe olmuştur. İlçe Batı Karadeniz bölgesinin bitimi, Marmara bölgesinin başlama noktasındadır.
Gece, yazar Bilge Karasu tarafından kaleme alınan ve 1985 yılında yayımlanan bir postmodern romandır.
Postmodernist roman, kendi özgün ve radikal formuna Türk edebiyatında seksenli ve doksanlı yıllarda ulaşır. Bilge Karasu, bu bağlamda postmodernist biçime ve bu biçiminin dinamik özelliklerine eserlerinde yer veren önemli isimlerdendir.
Yusuf Atılgan (27 Haziran 1921, Manisa - 9 Ekim 1989, İstanbul), Türk yazar ve öğretmen. Türk edebiyatının ve Türk romanının modernist bir düzleme geçtiği 1950-1980 yılları arasında yazdı. Bu dönemin ilk modernist Türk yazarlarından birisiydi.
Postmodernizm akımının en önemli ve bilinen yazarlarından olan sanatçı, kelimelerini özenle seçmiş, metinlerini Öz Türkçe kelimelerle oluşturmuştur. Gerektiğinde kendi kelimelerini oluşturan Bilge Karasu'nun dili, üzerinde çok çalışılmış ve oynanmış bir dildir.
Bu dönemin önde gelen yazarlarından olan Orhan Pamuk, Latife Tekin, Bilge Karasu, Nazlı Eray, postmodern anlatım tekniklerini kullanırlar. 1995'te ilk romanı Puslu Kıtalar Atlası ile edebiyat dünyasına giren İhsan Oktay Anar, üstkurmaca, metinlerarasılık, parodi, pastiş gibi postmodern teknikleri romanlarında kullanır.
3000-2500 ile erken Bronz Çağı'na tarihlenmektedir, daha sonra sürekli yerleşim gören Truva katmanları M.Ö. 85 – M.S. 8. yüzyıla tarihlenen Roma Dönemi ile sona ermektedir.
İlyada (Yunanca: Ἰλιάς, Iliás), Homeros'un Troya Savaşı'nı anlatan destanıdır. Yunanca'da Odysseia ile birlikte en eski destan olduğu düşünülen, epik bir şiirdir. Eldeki veriler ışığında Homeros tarafından MÖ 7. ya da 8. yüzyılda yazıldığı düşünülen Antik Yunan edebiyatının temel eserlerinden biridir.
Troyada Ölüm Vardı (Bilge Karasu) Fiyatı, Yorumları, Satın Al - Kitapyurdu.com.
Karasu ismi, Eski Türklerde “kuzey” anlamına gelen, “kara” kelimesiyle oluşturulmuş ve Karadeniz'e kıyısı olan bir yer olduğunu ifade etmek için konulmuştur.
Karasu (Yunanca: Νέστος, Nestos), Yunanistan'ın Doğu Makedonya ve Trakya Bölgesi'nde bulunan bir belediyedir. Yüzölçümü 674.56 km² olan belediyenin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 14,733'tür.
Karasu İlçesi Batı Karadeniz bölgesinin bitim, Marmara bölgesinin başlama noktasındadır. Denizden yüksekliği 31 metredir. 457 km² lik bir yüzölçümüne sahiptir.Yerleşim engebeli arazi üzerindedir.
Karabibik, Nabizâde Nâzım'ın 1890'da yayınladığı gerçekçi köy romanıdır. İlk Türkçe köy romanı olarak kabul edildiği için Türk edebiyatında önemli bir yeri vardır.
Tanzimat Dönemi'nde Batı'dan alınan yeni türlerden olan roman türünün edebiyatımızdaki ilk örnekleri bir geçiş döneminin ürünleri olmuştur. Pişmanlık, aşk, kıskançlık, ayrılık gibi temaların yoğun bir şekilde ele alındığı İntibah romanı, Türk edebiyatında ilk edebi roman olarak bilinmektedir.
Araba Sevdası, Recaizade Mahmud Ekrem'in 1896 yılında Servet-i Fünûn mecmuasında (nr. 258-291, Şubat 1311 - Eylül 1312) resimli olarak tefrika edilen sonra 1897'de kitap halinde yayımlanan yılında yayımlanan romanıdır. Eser Türk edebiyatında ilk realist roman örneği olarak kabul edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri