Doğrulanmış Cevap. 1) Yiyecekler "ihtiyaca girer." Çünkü yiyecekler olmasa yaşayamayız.
Yoğurdun içinde protein, kalsiyum, fosfor, B1, B2 ve B12 vitaminleri vardır. Bu vitamine ihtiyaç duyanlar günlük olarak tüketebilirler. Büyüme ve gelişme çağındakilerin diş ve kemik gelişimi için önemli bir yardımcıdır. İçinde magenzyum ve potasyum olduğu için kas ve sinir iletimleri için fayda sağlar.
Doğada memeli hayvanların memelerinden yavrusunu beslemek için akan beyaz renkli sıvıya verilen isimdir. - Süt yeni doğan yavrular için için bir ihtiyaçtır.
Yiyecekler hem ihtiyaç hem de istek olabilir. Et, süt, yumurta, sebze ve meyveler gibi temel gıdalar ihtiyacımızdır.
Bu tanımlara baktığımızda aslında karıştırılmaya çok uygun olduğunu görürüz. Ben ihtiyacı ve isteği şöyle tanımlamayı tercih ediyorum. İhtiyaç; sağlıklı, güvenli ve sürdürülebilir bir hayat yaşayabilmek için gerekli olan şeylerdir. İstek; ise daha çok arzu, özlem ve sahip olma ile ilişkilidir.
İlgili 37 soru bulundu
"Şeker en önemli enerji kaynağımız. Tüm organlarımızın hayati fonksiyonları şekere bağlı. Nasıl oksijene ihtiyacımız varsa şekere de ihtiyacımız var.
Fiziksel İhtiyaçlarımız (Yemek, Su, Giyinmek)(Yiyecekler, İçecekler, Mevsimine Göre Kıyafetler)
İstek ve ihtiyaçlarımızın bazıları temeldir. Yemek yemek, su içmek, uyumak temel ihtiyaçların başında gelir.
Kafeler gıda sattıklarından temel ihtiyaç listesinde yer alıyorlar ve açıklar.
Eşlerin birbirlerine duydukları sevgiyi canlı tutmaları beyinsel ihtiyaçları için de gereklidir. Bedenin nasıl ki giyeceklere ihtiyaçları varsa, beynin de duyguları düzenleyen alanlarının sevgiye ihtiyacı vardır.
Mesela defter, kitap, silgi, kalem ve çanta gibi araç gereçlerimiz temel ihtiyaçlarımız arasında yer alır. Temel ihtiyaçlarımızı karşıladıktan sonra isteklerimiz gelir.
Belirlenmiş zamanlarda alınan oyuncak ihtiyaç, sürekli alınan oyuncak ise istektir……..
Doğrulanmış Cevap. Ekmek hem istek hem ihtiyaçtır. Farklı bir bakış açısından bakalım. Ekmek beslenmek için kullandığımız bir öğündür.Beslenmek istek ile olmaz beslenmek ihtiyaçtır.Bu nedenle ihtiyaçtır.
Yoğurt içerdiği kalsiyumdan dolayı sadece kemik ve dişler için değil aynı zamanda içeriğindeki magnezyum ve potasyumdan dolayı kas fonksiyonları ve sinir iletimleri için önemlidir. Sindirim sistemi ve bağırsak florası için yoğurtta bulunan probiyotikler çok faydalıdır.
Yoğurt ve ayranı günün her saatinde tüketebilirsin.
Günün her saatinde rahatlıkla yoğurt veya ayran tüketebilirsiniz. İçerisinde bulunan kalsiyum sayesinde yoğurt ve ayran, vücutta yağ yakımını sağlar. Tüm öğünlerde rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Tarihi. Yoğurdun ilk olarak kimlerce ve nasıl üretildiği üzerine kesin bir bilgi bulunmamakla beraber, ilk kez MÖ 5000 ve 4000'li yıllarda Mezopotamya'da yapıldığı düşünülmektedir.
İçişleri Bakanlığının son genelgesi ve İçişleri Bakan yardımcısının açıklamasına göre sigara zorunlu temel ihtiyaçlar arasında.
Çeşit çeşit ekmek, un, makarna, sos, peynir, zeytin değildir. Gazlı içecekler, çikolatalar, gofretler değildir.
Bu doğrultuda temel ihtiyaçlar tüm canlılar için gereklidir. Tabii ihtiyaçlarımız sadece bunlarla sınırlı değildir. Aynı zamanda bir okula giden öğrencinin kitap, kalem, silgi ve defter gibi ihtiyaçları bulunur.
Barınma: En önemli ikinci ihtiyaçtır.
Sağlıklı yaşamak için yeterli ve dengeli beslenme için, bir canlıya hayat verecek kadar yüksek besleyici değere sahip yumurtayı öğünlerimizden eksik etmemeliyiz. Çünkü; Yumurta, anne sütünden sonra insanın ihtiyacı olan tüm besin öğelerini bulunduran tek besin kaynağıdır.
Çok su içmek yararlı değil. Çünkü günde 4-5 litre su içilirse böbreğin idrarı konsantre etme yeteneği zorlanıyor. Bu da vücutta sodyum oranını azaltıyor. Vücuttaki kas kitlesi ve yapısına göre su tüketiminin ayarlanması gerekiyor.
Bunlar; yiyecek, barınak, su, uyku vb. Bu gereksinimler karşılanmazsa, vücut işlevini sürdüremez. Yiyecek, sevgi ve güvenlik eksikliğiyle karşılaşan çoğu insan, yiyecekleri en acil ihtiyaçları olarak görür.
Zorunlu İhtiyaçlar
Beslenme, giyinme ve barınma gibi. Bu tür ihtiyaçlar karşılanmadığı zaman insanların hayatiyetinin devamı tehlikeye girer.
Cevap: Kişiye göre değişir. Gömlek giyinmek için gerekli olduğu için ihtiyaçtır, cep telefonu ise isteğe bağlı bir ihtiyaçtır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri