Kabin bagajına, yanınıza alacağınız özel eşyalar da dâhildir. El çantası bu özel eşyalardan biridir. Ayrıca fotoğraf makinesi, dizüstü bilgisayar ve tablet de bu eşyalar arasındadır. Yani kabin bagajınızı, elinize alacağınız bir valiz ve ona ek olarak yanınıza alabileceğiniz kişisel eşyalar olarak düşünebilirsiniz.
Kabin bagajımda ikinci bir laptop taşıyabilir miyim? Aynı çanta içinde olmak koşuluyla ikinci bir laptop ya da tablet bilgisayarı kabin bagajınızda taşıyabilirsiniz.
Uçuş sınıfına göre kabin bagaj özellikleri
Business Class ile yolculuk yapan bir kişinin adedi 8 kg olmak üzere 2 adet el bagajı taşıma hakkı bulunur.
Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz. Matkap vb. eşyalarınızı, kayıtlı bagaj yöntemi ile taşımanız gerekmektedir. Kabin bagajında orijinal ambalajsız, reçetesiz ya da doktor raporsuz ilaçlar taşınmaz.
Sırt çantaları genelde el bagajı olarak kabul edilir.
İlgili 44 soru bulundu
Kabin bagajına, yanınıza alacağınız özel eşyalar da dâhildir. El çantası bu özel eşyalardan biridir. Ayrıca fotoğraf makinesi, dizüstü bilgisayar ve tablet de bu eşyalar arasındadır.
Kabin boy valizinizle seyahat edecekseniz, valizinizi uçakta yanınıza alabilirsiniz.
Uçağa kişisel çantan, dizüstü bilgisayar veya evrak çantan ve sadece 1 adet kabin boy valiz ile giriş yapabilirsin.
Önünüzdeki koltuğun altına sığacak çanta demektir! Light Paket kapsamında 40cm x 30cm x 15cm ölçülerine uygun ve maksimum 3kg ağırlığında olduğu sürece tek parça el çantası, dizüstü bilgisayar çantası veya küçük sırt çantası tercih edebilirsiniz.
100 ml ile sınırladığınız şampuan, deodorant ya da herhangi bir kozmetik ürünü kilitli torba içerisinde kabin bagajına koyabilirsiniz. Sıvı miktarı 100 mililitreyi aşan ürünler de uçak kabinine alınmayan eşyalar arasına girer.
Uçağa kabul edilmez. Laptop, fotoğraf makinesi, cep telefonu benzeri cihazlar. Sızdırmaz batarya değerleri 12V ve 100Wh / lityum batarya değerleri 160wh ve 8gr lityum ağırlığını geçmeyecek şekilde olan aletler. *Kayıtlı bagajda, veya el bagajında en fazla 15 adet bataryalı cihaz kabul edilir.
Kişisel eşyalar
Kişisel eşyalara bazı örnekler: Küçük sırt çantası veya el çantası Kamera çantası Dizüstü bilgisayar çantası
Hemen hemen tüm havayollarında el bagajları konusunda aynı kurallar geçirlidir. Örneğin Business Class ile yolculuk yapan yolcuların adeti 8 kg geçmeyecek şekilde 2 adet el bagajı hakkı bulunurken, Comfort Class ve Economy Class tarifelerinde yolculuk yapan yolcuların 1 adet 8 kg'lık el bagajı taşıma hakları var.
Kayıtlı veya kayıtsız bagajda kabul edilmeyen maddeler ülkelere göre değişiklik gösterebilir. Lütfen uçak biletinizi alırken varış ve kalkış ülkelerindeki uygulamalarla ilgili bilgi talep ediniz. Mücevher, para, cep telefonu, bilgisayar, doküman vb. değerli eşyalarınızı kabin bagajlarınızda taşıyabilirsiniz.
el bagajı ölçülerini (55x40x20 cm) geçmediği sürece kabinde taşınması hava yolu şirketi açısından sorun olmazmış (pegasus öyle diyor). teknik açıdan da hasar görmemesi için ne gerekiyorsa yapmak lazım tabii.
Bunun için tüm kablolardan arındığından emin olduğunuz bilgisayar kasanızı balonlu naylon veya battaniye, örtü gibi yumuşak bir malzemeyle tamamen sarın. Böylece etrafındaki diğer malzemelerin olumsuz etkisine karşı bir koruma kalkanı sağlanmış olacaktır.
Uçağa yanınızda taşıyacağınız el bagajında/çantasında sadece 1 adet, 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisinde her biri maksimum 100 mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz.
Yurt dışı ve Kıbrıs uçuşlarında uçak içerisine yalnızca 1 adet, boyutları en fazla 40x30x15 cm ve 3 kg olan, koltuk altına sığacak çanta getirebilirsiniz.
Bıçak gibi kesinci aletlerin yasak olduğunu sanırım herkes biliyordur ama törpü, tırnak makası hatta birden fazla çakmağın da el bagajına alınamayacağını biliyor musunuz? Çok fazla tokadan tutun, cımbız tırnak makası hatta bazen törpüye de izin çıkmıyor. Birden fazla çakmağınız varsa direk alıp atabilirler.
Gevşek veya yedek piller, taşınabilir şarj aletleri, elektronik sigaralar, elektronik pipolar veya diğer kişisel buharlaştırıcılar yalnızca kabin bagajınızda taşınabilir ve check-in bagajına konmalarına izin verilmez.
Ayrıca laptop gibi büyük cihazlar, bomba gibi patlayıcı mekanizmaları gizlemek için iyi bir mahzen olabileceğinden, cihazınızın gerçek bir laptop mu yoksa bomba vb. düzenekleri gizleyici olarak mı kullanıldığını anlamak amacıyla havacılık kuralları gereğince havalimanların kontrol noktalarında çalıştırılması istenir.
Patlayıcı özellik taşıyan hiçbir ekipman, yolcu uçağı kargo bölümüne kabul edilmez. Aynı zamanda sıvı yakıtlar da uçak altı bagaj bölümüne kabul edilmemektedir. Yangın söndürücüler, asitler, alkali ya da radyoaktif maddeler, kati surette uçağın içerisine alınmamaktadır.
Kabin bagajı olarak Economy Class için için maksimum 23x40x55 cm ebatlarında, 8 kg ağırlığında 1 parça el bagajı ile 1 adet kişisel eşyanızı taşıyabilirsiniz.
Uçak içerisine alınan kabin bagajına hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz. Matkap vb. eşyalarınızı, kayıtlı bagaj yöntemi ile taşımanız gerekir. Kabin bagajında orijinal ambalajsız, reçetesiz ya da doktor raporsuz ilaçlar taşımak yasaktır.
Yurt içi uçuşlarında kabin bagajı ve uçak altı bagaj haklarında bir değişiklik yoktur. Mevcut kurallarımız uygulanmaya devam edecektir. Uçak içine yalnızca 1 adet en fazla 55*40*20 cm boyutlarında ve 8 kg ağırlığında kabin bagajı getirebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri