Öğrenimi sırasında bilgisayar dersi almış olmak, bilgisayar sertifikası için yeterli.
Öğrenimi sırasında zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar dersini alanlar ve bu hususu resmi olarakbelgeleyen adaylar MEB' dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına Sahip Olmak niteliğinesahip olarak değerlendirilecektir. Tercihinizi yapmadan önce Genel Başvuru şartlarına göz atmanızı öneririm.
@nuri3558 Evet bu dersleri görmüşseniz bilgisayar sertifikası yerine geçer.Atandığınız zaman okuldan bu dersleri gördüğünüze dair bir belge almanız yeterli olacaktır.
Bu yetkinliği göstermek için de ya eğitim hayatınızda bilgisayar dersi almalı ya da bilgisayar işletmenliği sertifikası almanız istenir. Eğer ortaöğretim, ön lisans veya lisans yıllarında bilgi teknolojisi, bilgi ve iletişim teknolojisi ve temel bilgi teknolojileri dersi, sertifika yerine geçmektedir.
Üniversitede istenen niteliklere ilişkin alınmış dersleri gösteren transkript belgesi deneyim olarak sayılmayacak olup sertifika ya da referans mektubu yerine geçmez.
İlgili 26 soru bulundu
Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası Nedir? Ne İşe Yarar? Bilgisayar işletmenliği sertifikası, kamuda ya da özel sektördeki belli iş pozisyonları için gereklidir. Bilgisayar işletmeni olarak kamuda çalışmak için MEB onaylı bilgisayar işletmenliği sertifika programına katılmak gerekir.
Bu zorunluluk, 2016/1 KPSS tercihlerinden itibaren kaldırılmıştır. Dolasıyla, bilgisayar dersini örgün veya açık eğitim farkı olmaksızın ve yüksek veya orta öğrenim farkı olmaksızın, öğrenimi sırasında zorunlu/ ortak veya seçmeli şekilde almış olanlar, bilgisayar sertifikasına sahip kabul edilecektir.
6225 nitelik kodu bazı kadrolara başvuracak adayların MEB Bilgisayar İşletmeni Sertifikası ya da MEB onaylı Bilgisayar Programcısı Sertifikası veya MEB Onaylı Bilgisayar Analist Programcı Sertifikası almış olmalarını gerektirir.
Bilgisayar İşletmenliği Eğitimi Ne Kadar Sürer? MEB Onaylı Bilgisayar İşletmenliği Eğitimini 160 saatlik uzaktan eğitim ile alabilirsiniz. Bu eğitimin sınavları Milli Eğitim Bakanlığınca 2 ayda bir yapılmaktadır.
İlçe Milli Eğitimde Sertifikaların onaylanması en fazla 5 gün sürer. Onaydan çıkarak resmi yazı ile teslim alınan sertifikalar aynı saatlerde kursiyerimize, Sertifinaz hazır gelip alabilirsiniz diye bildirilir. Kursiyer sertifikasını kurstan imza karşılığı alarak. tamamlanmış olur.
Bilgisayar Sertifikası, Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası olarak da bilinen Temel Bilgi Teknolojileri Sertifika Programımız uzaktan eğitim yöntemiyle verilmekte olup Adalet Bakanlığı katiplik alımı için bilgisayar sertifikası şartını sağlamanız için önem arz etmektedir.
Bilgisayar İşletmenlik Sertifikası;
Alacağınız bilgisayar işletmenlik sertifikası ile özel kurslarda bilgisayar öğretmeni olarak görev alabilirsiniz. Bunun dışında adalet bakanlığı Zabit Katipliği ve diğer başvurular bilgisayar sertifikası aranmaktadır.
Hayır sertifikaların bir zamanaşımı ya da geçerlilik süresi yoktur. Ömür boyu geçerlidir.
"Öğrenimi sırasında zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar dersini alanlar ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar, M.E.B.'dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına Sahip Olmak niteliğine sahip olarak değerlendirilecektir." denmektedir.
Kurs sonunda herhangi bir belge veriliyor mu? Evet, Her kursun sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilmektedir. Sınavlardan geçmek için notun en az kaç olması gerekmektedir? Sınavlardan geçmek için notun en az 45 puan olması gerekmektedir.
Sertifikası olan adaylar başvuru yapabilirken, bazı adaylar sertifikası olmadığı için başvurularını yapamıyorlar. Kamuya yapılan memur alımlarında, adayların bilgisayar sertifikasına ulaşması için MEB tarafından onaylanmış bir kurumca, Bilgisayar veya daktilografi dersini almış olması bekleniyor.
İlgili sertifika sorgulama ekranına gidin ve istenilen sertifika numarasını girin. Ardından sertifikalarınız görünecektir. e-Devlet üzerinden almak istediğiniz sertifikanın detaylarını gidin. Dosyayı indir seçeneğine tıklayarak e-Devlet üzerinden sertifika alabilirsiniz.
MEB Onaylı Bilgisayar Sertifikası
Bir kişinin bir bilgisayar sisteminin veya ağının yönetimini veya bakımını gerçekleştirebilmesini sağlamak için verilen bir belgedir.
MEB onaylı Yazılım Geliştirici sertifikası, MEB'e bağlı eğitim kurumlarında 320 saat eğitimi tamamlayıp, MEB gözetiminde merkezi sistemle yapılan teorik ve uygulama sınavından başarılı olan kişilere verilir. Sertifika ile birlikte katılımcılara Transkript verilecektir.
Bilgisayar işletmeni olmak için üniversite programları arasında yer alan Bilgisayar Programcılığı Bölümü okunmalıdır. Ancak lise mezunu olan ve henüz üniversite okumamış kişiler de Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası alarak bu mesleği icra edebilir.
e-Devlet uygulaması içinde Millî Eğitim Bakanlığı sayfasında yer alan 'Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama' ekranından belgeye ulaşılabilmektedir. Bu belge ile tüm vatandaşlarımız hayat boyu öğrenme kurumlarından aldıkları kurs bitirme belgelerine e-Devlet Kapısı uygulaması sayesinde ulaşabileceklerdir.
En az ilkokul/ilköğretim okulu mezunu olmak. 2. 13 yaşını tamamlamış olmak. Kurs süresi toplam 163 ders saatidir. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 31.08.2016 tarih ve 65 sayılı kararı ile kabul edilen öğretim programı uygulanır.
Milli Eğitim Bakanlığı uzaktan eğitimle bilgisayar işletmenliği sertifikası için gereken eğitimi 160 saat olarak planlamıştır. Kurs hakkındaki detaylı bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri