Bilgisayardaki bütün veriler hard diskte saklanır.
Bu program genelde Program Files a yüklenir. Pek çok programın bütün dosyaları "Program Files/ProgramAdı" adlı klasörde bulunur.. Ama bazı programlara ait bazı yardımcı dosyalar Windows yada Windows/System32 veya Program Files/Common Files gibi klasörlere yüklenir.
Windows 10
Görev çubuğundaki arama kutusuna Gizli dosyaları göster yazın ve arama sonuçlarında Gizli dosyaları göster'i seçin. Dosya Gezgini altında, Ayarları gizli ve sistem dosyalarını gösterecek şekilde değiştir'in yanındaki Vurgulanan Ayarları göster bağlantısını seçin.
Dosya Gezgini'nde arama: Görev çubuğundan Dosya Gezgini açın veya Başlat menüsünü seçip basılı tutun (veya sağ tıklayın), Dosya Gezgini seçin ve ardından bir arama konumu seçin: Bilgisayarınızdan ve buluttan ilgili dosyaları hızla bulmak için Giriş'ten arama yapın.
İlgili 32 soru bulundu
ProgramFilesDir kayıt defteri değerini aşağıdaki kayıt defteri alt anahtarında bulunur: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersionProgram Files klasörünün konumunu değiştirmek için ProgramFilesDir kayıt defteri girdisini kullanmak isteyebilirsiniz.
Kimi zaman bilinçli olarak silinen dosyalara bir süre sonrasında ihtiyaç duyulabiliyor. Elbette silinen dosyalar bilgisayarın geri dönüşüm kutusuna gider.
Son kullanılan dosyaları görüntülemek için: Windows Başlat Menüsü'nden, Ayarlar > Kişiselleştirme > Başlangıç öğesine tıklayın. Başlat menüsünde uygulama listesini göster ve En son açılan öğeleri Başlangıç'ta veya görev çubuğunda Atlama Listeleri'nde göster seçeneklerinin Açık olduğunu doğrulayın.
Bilgisayarınıza indirdiğiniz dosyaları bulma
İndirdiğiniz dosyalar İndirmeler klasörüne otomatik olarak kaydedilir. Bu klasör genellikle Windows'un yüklü olduğu sürücüde bulunur (örneğin, C:\ kullanıcılar\adınız\indirmeler).
Silinen veya değiştirilen dosya veya klasörü içeren klasöre gidin, sağ tıklayın ve ardından Önceki sürümleri geri yükle'yi seçin. Klasör bir sürücünün en üst düzeyindeyse (örneğin C:\ dizinindeyse), sürücüye sağ tıklayın ve ardından Önceki sürümleri geri yükle'yi seçin.
Sildiğiniz fotoğraf ve videolara ne olur? Google Fotoğraflar'da yedeklenen bir fotoğrafı veya videoyu silerseniz ilgili öğe 60 gün boyunca çöp kutusunda kalır. Android 11 veya üzeri sürümlerin yüklü olduğu cihazınızda bulunan fotoğraf veya videolar, yedeklenmeden silindiğinde 30 gün boyunca çöp kutunuzda kalır.
Eşitlediğiniz dosyaları veya klasörleri silerseniz, bunları bilgisayarınızdaki Windows Geri Dönüşüm Kutusu'ndan geri yükleyebilirsiniz.
Windows alanında Geri Dönüşüm Kutusu, silinen dosyalar için bir güvenlik ağı görevi görür. Bir dosyayı sildiğinizde, sisteminizden hemen silinmez. Bunun yerine geçici depolama alanı görevi gören Geri Dönüşüm Kutusu'na gönderilir.
Hectopat. Program files programların kurulu olduğu dizindir. Silinirse sistem geri yükleme ile geri getirilebilir veyahut yeniden temiz formatla kurulum yapılabilir. Bir şey olmaz.
Veri saklama birimi, verilerin kaydedildiği ve sonsuza kadar saklandığı bir sabit disk sürücü (HDD) ya da katı hal sürücüsüdür (SSD). Bilgisayarınız veri saklama birimini, işletim sisteminizi, uygulamalarınızı ve kullanım sırasında yüklenen verileri saklamak için kullanır.
Bilgisayar'ı seçerek Bilgisayar'ı açın. Silinen veya değiştirilen dosya veya klasörü içeren klasöre gidin, sağ tıklayın ve ardından Önceki sürümleri geri yükle'yi seçin. Klasör bir sürücünün en üst düzeyindeyse (örneğin C:\ dizinindeyse), sürücüye sağ tıklayın ve ardından Önceki sürümleri geri yükle'yi seçin.
Google Fotoğraflar uygulamasını açın > Kitaplık'a dokunun. 2. Çöp Kutusu'nu seçin > Seç'e dokunun. 3. Geri yüklemek istediğiniz fotoğrafları işaretleyin > Geri Yükle'ye dokunun.
Modern işletim sistemlerinin çoğunda bir dosyayı ilk defa sildiğinizde, dosya “Geri Dönüşüm Kutusu” ya da “Çöp Kutusu” olarak adlandırılan bir klasöre gönderiliyor.
Varsayılan olarak taranan veriler Belgelerim klasörüne kaydedilir. Tarama tarihiyle adlandırılan bir alt klasör oluşturulur ve veriler bu klasöre kaydedilir.
İndirilenler. İndirdiğiniz içerikleri Kitaplık sekmesinde de bulabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri