Çözüm. Windows tuşu + Shift + Ctrl + B tuşlarına aynı anda basın. Bu ekranı geri getirmelidir.
PC siyah ekran sorunu veriyorsa, monitöre giden kabloların takılı olup olmadığını kontrol edin. Kablolar takılı gibi görünüyorsa el yordamıyla kabloları yuvalarına yerleştirmeye çalışın. Bazı kablolar temassızlıktan ötürü ekrana güç veremiyor olabilir. Özellikle güç kablosunu (siyah kablo) yuvasına oturtmaya çalışın.
Laptoplarda en iyi ekran teknolojileri kullanılsa da tasarım gereği ince ve hassas yapıda olurlar. Bu da, koşulsuz hava şartlarında ve çok sık kullanımlarda ekranda kararma yapabilir. Bu durumda ekran teknolojisi zarar gördüğü için özellikle ekran köşelerinde kararmaları görmek mümkündür.
Siyah ekran sorununun temel sebebi bozuk sistem dosyalarıdır. Diğer nedenleri ise Windows Gezgini ile ilgili sorunlar, sabit disk sürücüsü ile ilgili sorunlar veya katı hal sürücüsü ile ilgili sorunlar, kullanılan sürücülerdeki hatalar ve bozulmalardır.
İlgili 38 soru bulundu
Klavyenizde Windows + Ctrl + Shift + B kombinasyonu video sürücünüzü yeniden başlatmak için bir kısayoldur ve bu yeniden başlatma işlemi Windows 11 cihazınızdaki siyah ekran sorununu hızlıca çözebilir.
Çözüm. Windows tuşu + Shift + Ctrl + B tuşlarına aynı anda basın. Bu ekranı geri getirmelidir.
LCD TV ekran kararması nasıl düzelir sorusunun bir yanıtı olarak yüksek akım korumalı prizler kullanarak bu soruna önlem almanızı tavsiye ederiz. Televizyonunuzun kumandasının güç tuşuna 20-25 saniye kadar basmak bu tip sorunların bir çözüm yolu olabiliyor.
Parlaklık kaydırıcısı, Windows 10, sürüm 1903'te işlem merkezinde görünür. Windows 10'un daha eski sürümlerinde parlaklık kaydırıcısını bulmak için Ayarlar > Sistem > Ekran'ı seçin ve ardından parlaklığı ayarlamak için Parlaklığı değiştir kaydırıcısını hareket ettirin.
Bu sorun, bilgisayarın normalde çalıştığı, ancak ekranın siyah veya boş olduğu bir durumu ifade eder. Bu, bilgisayarın kullanıcıya herhangi bir bilgi veya görsel sunmadığı anlamına gelir. Siyah ekran sorunu, farklı nedenlerle ortaya çıkabilir.
Windows 11 için:Win+I tuşlarına basarak Windows Ayarları ekranına girin ve Sistem > Güç ve pil bölümüne gidin. Ekranın kapanacağı zamanı ve bilgisayarın Uyku moduna girmesi için gereken zamanı manüel olarak ayarlayabilirsiniz.
Priz ile olan bağlantıları sağladığınıza emin olun. Kasa ile monitör arasındaki kablonun sağlamlığından ve bağlı olduğundan emin olun. Monitör çalışıyor ise 2. bir kablo ile deneyin. Bağlantı yuvasında problem olma ihtimaline karşı diğer portları ve HDMI ile Display Port gibi diğer kablo türlerini deneyin.
Bilgisayarınızı sıfırlamak için Başlat > Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Kurtarma > Bu bilgisayarı sıfırla > Başlayın seçeneğine gidin.
Güç ve Ses düğmeleri yanlışlıkla basılı tutulmuş olabilir. Telefonunuzu zorla yeniden başlatarak onarmak için Güç düğmesini 15 saniyeden uzun bir süre boyunca basılı tutun.
Ekranı temizlemek için nem gerekiyorsa, temiz, yumuşak, havsız bir bez veya mikrofiber bez üzerine su püskürtün. Hala temiz değilse, temiz, yumuşak, havsız bir beze az miktarda amonyak içermeyen, alkol içermeyen cam temizleyici uygulayın ve ekranı sadece hafif bir baskıyla silin.
Görüntü tutma ("gölge kopya oluşturma" veya "yanma" olarak bilinir), hareketsiz bir görüntünün ekranınızda çok uzun süre tutulması halinde ekranın bu görüntüyü tamamen silememesi sonucunda oluşur. "Gölge" veya görüntünün silik bir hali ekranda kalır.
TV Ekranı kırıldığında ilk olarak küçük beyaz nokta halinde veya siyah mürekkep dağılması halinde olabilir, küçük çatlaklar halinde başlar ve zamanla bütün ekrana yayılır elinizi dokunduğunuzda siyahlık genişliyorsa veya ekranın bir kısmı aydınlık bir kısmı karanlık ise ekranın kırıldığı anlaşılır.
Oyun oynarken oyunun en heyecanlı kısmında ekran kartı yanarsa ne olur? Sorusunun cevabı birçok kullanıcı tarafından bilinmiyor. Bunun cevabı aslında çok basittir. Ekran kartı sistem açıkken yanarsa, sistem tamamen kapanacaktır. Ekran kartının yanması çok olağan dışı bir durumdur.
Başlat > Ayarlar > Sistem > Güç ve uyku yolunu izleyin ve İlgili ayarlar bölümünde Ek güç ayarları'na tıklayın. Bu, eski Denetim Masası'nı açacak. Burada Güç düğmesine bastığımda altında pildeyken ve prizdeyken ne yapılacağını değiştirebilirsiniz. Tercihinizi yaptıktan sonra Değişiklikleri kaydet düğmesine basın.
Ekran parlaklığını azaltmak için fn+f1 tuşlarına basın. Parlaklık düzeyini sürekli azaltmak için kısayol tuşlarını basılı tutun. Ekran parlaklığını artırmak için fn+f2 tuşlarına basın. Parlaklık düzeyini sürekli artırmak için kısayol tuşlarını basılı tutun.
Denetim Masası arama kutusuna kurtarma yazın. Kurtarma > Sistem Geri Yükleme'yi Aç öğesini seçin. Sistem dosyaları ve ayarlarını geri yükle kutusunda İleri'yi seçin. Sonuç listesinde kullanmak istediğiniz geri yükleme noktasını ve ardından Etkilenen programları tara'yı seçin.
Mavi Ekran Hatalarını tetikleyen çeşitli sebepler vardır: Windows Güncellemenin sebep olduklarına benzer Windows paketleri. Yeni eklenen donanımlarla bilgisayar arasındaki uyumsuzluk ya da donanımın kendisindeki hatalar. Yüklenen yazılımlarla sistem arasındaki uyumsuzluk sorunu.
En kestirme ve kimi zaman geçici çözüm, bilgisayarı yeniden başlatmaya zorlamaktır. Beyaz ekran sorunu söz konusu olduğunda alt kısımda yer alan görev çubuğunun kaybolması kuvvetle muhtemeldir. Bu nedenle bilgisayar, güç düğmesine 10-15 saniye kadar basılı tutarak yeniden başlatılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri