Microsoft'un popüler işletim sisteminin önyükleme seçeneklerine erişmek için bilgisayarınızı yeniden başlatırken Shift tuşuna basmanız gerekir. Özelliği kullanabilmeniz için ilk olarak Shift tuşuna basılı tutmanız ve hemen ardından "Başlat>Aç/Kapa>Yeniden Başlat" yolunu izlemelisiniz.
Bilgisayarı yeniden başlatın ve açılış sırasında Önyükleme Menüsüne erişmek için F12 ( Fn+F12 ) tuşuna basın.
BIOS Güncelleştirmesi Bilgileri
Dell bilgisayar, Tek Seferlik Önyükleme menüsünü kullanarak BIOS'u güncelleştirme yöntemini destekler. NOT: Bu işlevi yalnızca F12 Tek Seferlik Önyükleme menüsünde BIOS Flash Update seçeneğine sahip Dell bilgisayarlar kullanabilir.
İlgili 36 soru bulundu
Bilgisayarınızda format işlemini başlatabilmeniz için öncelikle bilgisayarınızı power düğmesine bastığınız anda F2, F10 veya delete (Her faklı model ve marka bilgisayarda değişiklik gösterebilir.)
Bilgisayarın boot edilmesi, işletim sisteminin başlatılması için bilgisayarı hazırlamak anlamına gelmektedir. Daha kolay bir dille ifade etmek gerekirse boot etmek, bilgisayarın açma tuşuna basılması ile işletim sisteminin arayüzünün gelmesi arasındaki süreç olarak tanımlanmaktadır.
Microsoft'un popüler işletim sisteminin önyükleme seçeneklerine erişmek için bilgisayarınızı yeniden başlatırken Shift tuşuna basmanız gerekir. Özelliği kullanabilmeniz için ilk olarak Shift tuşuna basılı tutmanız ve hemen ardından "Başlat>Aç/Kapa>Yeniden Başlat" yolunu izlemelisiniz.
Bilgisayar henüz açılmamışken klavyede F2 tuşunu basılı tutun ve aynı anda [Güç düğmesine] basın (BIOS yapılandırma ekranını görene dek F2 tuşunu bırakmayın).
Bilgisayarı açın. Hemen ve art arda F2 veya ( Fn+F2 ) tuşlarına basın.
Boot, bir kaynaktan işletim sistemini çalıştırmaya, başlatmaya yarayan işlemdir...
Başlat'a tıklayın, Programlar'ın üzerine gelin, Donatılar'ın üzerine gelin ve ardından Not Defteri'ne tıklayın. Dosya menüsünde, Aç'a tıklayın. Konum kutusunda sistem bölümüne tıklayın, Dosya türü kutusunda Tüm Dosyalar'a tıklayın, Boot.ini dosyasını bulun ve tıklayın ve ardından Aç'a tıklayın.
Önyükleme sırası bir öncelik listesidir. Örneğin, önyükleme sıranızda USB sürücüsü sabit sürücünün üzerindeyse, bilgisayar USB sürücüsünü deneyecek ve bağlı değilse veya işletim sistemi yoksa, sabit sürücüden önyükleme yapın.
PC'yi kapatın. Bilgisayarı açın. Hemen ve art arda F2 veya ( Fn+F2 ) tuşlarına basın.
Bilgisayar açılırken BIOS ekranına giriş yapabilmek “F2”, “F10” ya da “DEL” tuşlarına basılı tutup daha sonrasında bilgisayarın güç tuşuna basarak gerçekleştirilir.
Boot etme bilgisayar açıldığında karşına ekran gelecek. Orada ''F1 Continue DEL Setup ESC Boot Menu bunlardan biri yazması gerekir. Yazmıyorsa bilgisayarın güç düğmesine basar basmaz Del tuşuna basılı tut. Gelen menüden Boot Configuration yazısına gir.
Bilgisayarın temel donanımlarının yüklenmesini ve işletim sistemini önyükleme işine yarıyor. Bilgisayarınızı başlattığınızda BIOS, ana karta takılı olan ekipmanların gücünü ve performansını kontrol ediyor, RAM testini yapıyor, sabit sürücüleri tanıtıp onlara bağlanmasını sağlıyor.
Öncelikle bilgisayarınızı yeniden başlatmalısınız, ardından sistem kapanırken “Del”, “F2”, “F10” ya da “F12” tuşlarına seri şekilde basmanız, “BIOS setup nedir?” sorusunun da yanıtı olan BIOS ayarlarına giriş yapmanızı sağlıyor.
Anakartın üst tarafında oluyor. Sağ alttaki yuvarlak şey BIOS pili.
Güvenli Önyükleme, bilgisayarınız başlatıldığında kötü amaçlı yazılımların yüklenmesini önlemek için tasarlanmış önemli bir güvenlik özelliğidir.
BOOT SORUNU NEDİR? Boot sorununun birden fazla nedeni olabilmektedir. Bu hata ile karşılaşmanız durumunda eğer bilgisayarınız açılmıyorsa o zaman ilk önce hard diskin kontrol edilmesi gerekmektedir. Bu hatanın oluşmasının en önemli nedeni bilgisayarın hard diski görememesinden kaynaklanmaktadır.
Masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda da kısayol tuşu değişiklik gösterebilir. Genel olarak F2, delete, F10 tuşları aracılığı ile BIOS menüsüne ulaşmak mümkün olur.
USB bellek bulunarak seçilir ve sağ tıklayarak biçimlendir seçeneğine tıklanır. Açılan pencerede dosya sistemi alanında FAT32 yazan alana gelerek NTFS seçilir. Ardından başka ayarlama yapmadan hızlı biçimlendir seçeneğine tıklanır ve başlat butonuna basılır.
legacy+uefi yi seç. secure boot varsa onu da desable yap. uefi yi seçersen işletim sistemini uefi modda kurman gerekir. onun içinde flash belleği fat32 (win7 dvd tool ntfs yapıyor) olarak biçimlendirip, secure boot'u enable yapıp, hdd'yide bütün bölümleri silip mbr'den gpt'ye çevirmen lazım.
Önyüklemeli USB'ler sadece işletim sistemi kurulumunda değil, üzerinde bulunan portable işletim sistemi sayesinde, arızalı bilgisayarın açılması ve bilgilerin kurtarılmasından tutun da, üzerine işletim sistemi kurulup, işletim sistemini cebinizde taşımaya kadar yararlar sağlayabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri