Sayısal olarak çalışan dışarıdan aldığı verilerle mantıksal ve matematiksel işlemler yapan, yaptığı işlemlerin sonucunu saklayabilen; sakladığı bilgilere istenildiğinde ulaşılabilen ve geri verebilen makineye bilgisayar denir!
Bilgisayar bilimi, bilgisayarların tasarımı ve kullanımı için temel oluşturan teori, deney ve mühendislik çalışmasıdır. Hesaplamaya ve uygulamalarına bilimsel ve pratik bir yaklaşımdır.
Bilişim teknolojisi, bilginin toplanmasında, işlenmesinde, depolanmasında, ağlar aracılığıyla bir yerden bir yere iletilip kullanıcıların hizmetine sunulmasında kullanılan iletişim ve bilgisayarlar dâhil bütün teknolojileri kapsayan teknolojilerdir.
Bilgisayarlar: Her türlü bilgiyi saklamamızı, bunlar arasında işlemler yapabilmemizi ve saklanan bilgilere ulaşmamızı sağlayan ve tüm bu işlemleri "çok hızlı" yapan elektronik cihazlardır. Bir masa üstü bilgisayarı oluşturan temel parçalar: Kasa, monitör, klavye ve faredir.
Bilgisayar Bilimleri, bilgisayarların ve hesaplama sistemlerinin incelendiği akademik bir disiplindir. Elektrik ve bilgisayar mühendislerinin aksine, bilgisayar bilimcileri çoğunlukla yazılım ve yazılım sistemleri ile ilgilenir; bu onların teori, tasarım, geliştirme ve uygulamalarını içerir.
İlgili 33 soru bulundu
Bilgisayar, aritmetik veya mantıksal işlem dizilerini (berim) otomatik olarak yürütmek üzere programlanabilen dijital bir elektronik makinedir. Çağdaş bilgisayarlar, programlar olarak bilinen genel işlem kümelerini gerçekleştirebilir. Bu programlar, bilgisayarların çeşitli görevleri gerçekleştirmesini sağlar.
Bilgisayar programcılığı mezunu özel sektörde geniş bir iş imkanı bulabilir. Yazılım şirketlerinde kalifiye yazılım elemanı olarak görev yapabilirler. Buralarda kodlar yazarak yeni programlar oluşturabilirler. Ayrıca yazılım bildiklerinden dolayı bilgisayar programlama kodlarına da hakim olan kişilerdir.
Bilgisayar Nedir? Bilgisayar, kullanıcıdan aldığı verilerle, aritmetiksel ve mantıksal işlemler yapabilen, bu işlemlerin sonucunu hafızasında tutabilen, hafızasına depoladığı bilgilere istenildiğinde erişilebilen elektronik bir makinedir.
Tarih sahnesine ilk çıkan bilgisayarın adı ENIAC'tır. Bu isim, Electronic Numerical Integrator And Computer ifadesinin kısaltmasıdır. Türkçe olarak ifade etmek gerekirse elektronik sayısal entegreli hesaplayıcı olduğunu söyleyebiliriz.
Bilişim; teknik, ekonomik ve toplumsal alanlardaki iletişimde kullanılan ve her türlü bilgi ve verinin, özellikle elektronik aletler aracılığıyla, düzenli bir biçimde işlenmesini öngören bilimdir.
Bilişim teknolojileri bilgiyi , her türlü elektronik veriyi oluşturmak, bilgiyi işleme , depolama , güvenli hale getirme ve değiş tokuş etmek için herhangi bir bilgisayar, depolama, ağ ve diğer fiziksel cihazlar, altyapı ve süreçlerin kullanılmasıdır.
Teknoloji Yunanca τέχνη (sanat) ve λογία (bilmek), sözcüklerinin birleşiminden oluşmuştur. İnsanoğlunun gereklerine uygun yardımcı alet yapılması ya da üretilmesi için gerekli bilgi ve yetenektir (Wikipedia, 2016). Genel olarak teknoloji, insanlara yardımcı olan alet, araç ve gereçleri kapsayan bilgidir.
Bilgisayar Nedir ? Sayısal olarak çalışan dışarıdan aldığı verilerle mantıksal ve matematiksel işlemler yapan, yaptığı işlemlerin sonucunu saklayabilen; sakladığı bilgilere istenildiğinde ulaşılabilen ve geri verebilen makineye bilgisayar denir!
Bilgisayarlar yazılım ve donanım olmak üzere iki kısımdan oluşurlar. Yazılım bilgisayarı çalıştırmaya yarayan fiziksel olmayan kısımdır. Donanım ise bilgisayarın fiziksel ve elektronik yapısını oluşturan ana ve çevre birimlerin tümüdür. Monitör, kasa, klavye, fare bilgisayarın donanım elemanlarıdır.
Dersin amacı bilgi teknolojisi kavramlarının temel anlatımını sunmak, bilgisayar sistemi donanım ve yazılım bileşenlerini tanıtmak, bilişim sistemlerinde kullanılan temel terimleri öğretmektir.
Windows 10'da bilgisayar adınızı bulma
Denetim Masası'nı açın. Sistem ve Güvenlik > Sistem'i tıklatın. Bilgisayarınız hakkındaki temel bilgileri görüntüleyin sayfasında, Bilgisayar adı, etki alanı ve çalışma grubu ayarları bölümü altındaki Tam bilgisayar adı'na bakın.
Bilgisayar donanımı, kasa, merkezi işlem birimi (CPU), monitör, fare, klavye, bilgisayar veri depolama, grafik kartı, ses kartı, hoparlörler ve anakart gibi bir bilgisayarı oluşturan fiziksel parçaların genel adıdır.
Charles Babagge tarafından icat edilen ve programlanabilir bilgisayarların öncüsü olarak kabul edilen Fark Motoru, Londra'da üretilmiştir. Charles Babbage'ye ait olan ve bugün Londra Bilim Müzesi'nde sergilenen bu çalışmaların bilgisayarların geliştirilmesine önemli katkılar sunduğu kabul edilmektedir.
1945, ENIAC isimli ilk hem programlanabilir hem elektronik bilgisayar ABD'de tamamlandı. 1946, John von Neumann kendi ismiyle anılan Neumann mimarisini yayınladı. 1947, Transistör icat edildi.
Charles Babbage, programlanabilir bilgisayar fikrini ortaya atan ilk kişidir. Hesap makinesi, fark makinesi, yazıcı gibi pek çok cihaz, Charles Babbage tarafından icat edilmiş ve geliştirilmiştir. 1830'lu yıllarda geliştirilmeye başlayan hesap makineleri, bugünkü modern bilgisayarların atası ve öncüsü konumundadır.
Bilgisayar sistemlerinin yapısı, tasarımı, geliştirilmesi ve sistemlerin kullanılması konularında çalışan kişidir. Bir sorunu çözmek, bir işi yapmak amacıyla bilgisayar donanım ve yazılımlarını tasarlayan, geliştiren kişidir.
Yazılımcı, bilgisayar yazılımı geliştiren ve yazılım mühendisliği alanında uzmanlaşmış kişidir. Yazılımcılar, farklı programlama dillerini kullanarak yazılım uygulamaları, mobil uygulamalar, web siteleri ve diğer bilgisayar programlarını tasarlar, geliştirir ve sürdürürler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri