Bir bilgisayar programcılığı mezunu da siber güvenlik uzmanı olarak çalışabilir, olay burada sizin öğrendiklerinizdir. Kimse doğrudan sizi bir şeyin uzmanı, geliştiricisi yapmaz. Bu sizin seçiminiz olacaktır. Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir.
Evet siber güvenlik uzmanı olabilirsin çünkü bilgisayar bölümleri mezun olduğun bölümden/üniversiteden çok yaptığın projelere, bilgilere ve deneyimlerine bakarlar.
Siber güvenlik uzmanı olmak için gereken şartlar ise şunlardır: 4 yıllık olan bilgisayar mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği ve işletme mühendisliği gibi çeşitli bölümlerden birinden mezun olmak gerekir.
Bilgisayar ve yazılım mühendislerinin de çalışma alanlarından birisi siber güvenliktir. Sürekli olarak güncellenen bir işlemler dizisi ile bağlı olduğu ağ sisteminin güvenliğini sağlayan kişi siber güvenlik uzmanı kime denir sorusunun yanıtıdır.
Siber güvenlik uzmanlarının meslek hayatlarında işlerine yarayacak eğitimi almaları için üniversitelerde bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği ya da elektronik mühendisliği gibi bölümlerde okumaları gerekir.
İlgili 18 soru bulundu
Böylece üçüncü kişilerin sistemi girişi zorlaşır ve bu sayede bilgiler güvenli şekilde korunur. Tabii siber güvenlik uzmanı olabilmek için belli başlı bazı kriterleri yerine getirmek gerekmektedir. - Öncelikle 4 yıllık bilgisayar, elektrik elektronik mühendisliği ve benzeri bölümlerden mezun olmak gerekmektedir.
Net gibi yaygın olarak kullanılan web uygulama dillerine aşina olmak faydalı olacaktır. Kendi araçlarınızı yazmak için kullanacağınız dile anadil diyelim. Yabancı dilleriniz de C, Go, PHP ve Javascript olsun. Anadilinizi iyi, diğerlerini de en azından ne anlatıldığını anlayacak kadar öğrenmeniz gerekiyor.
eleman.net verilerine göre, Siber Güvenlik Uzmanı 2023 yılında ortalama 44.000 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Siber Güvenlik Uzmanı , Temmuz 2023 yılında ortalama 44.400 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 36.520 TL maaş alıyordu.
Bureau of Labor Statistics, 2023 yılına kadar ülke genelinde yaklaşık 1 milyon siber güvenlik işi açığı olacağını tahmin ediyor. Bilgi güvenliği analistiliğinin 2021'den 2031'e kadar yüzde 35 büyüyeceği ve tüm mesleklerin ortalamasından çok daha hızlı olacağı tahmin ediliyor.
Teknolojinin her geçen gün ilerlediği ve bilgisayar korsanlarının güvenlik sistemlerini atlatmak için yeni yöntemler geliştirdiği göz önüne alındığında, siber güvenlik uzmanlığının gelecekte değer verilen meslekler arasında yer alacağını söyleyebiliriz.
yanı sıra siber güvenlik temel dersleri ile alana yönelik dersler ve sosyal beceri dersleri de alacaklardır. Program bir yıl İngilizce hazırlık olmak üzere toplam 3 yıl, 6 dönem olarak uygulanacak olup, son dönem sahada mesleki gelişime ayrılacaktır.
Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bölümü mezunları, kamu ve özel sektörde bilgi güvenliği uzmanı olarak çalışabilirler. Mezunlar, kuruluşların bilgi sistemlerinin güvenliğini sağlayarak, siber saldırıları önleyebilirler. Ayrıca, siber güvenlik açıkları tespit ederek, kuruluşların güvenlik sistemlerini güncelleyebilirler.
Okullar hangi üniversitelerde açılacak? Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulları Ankara Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde açılacaktır.
Siber Güvenlik Yüksek Lisans Programına Kimler Başvurabilir? Lisans programlarından mezun olanlar programa başvurabilirler. Bilimsel Hazırlık Programı gerekli görüldüğünde uygulanır. Adaylar fen bilimleri sınavına veya mülakata tabi tutulacaktır.
Kriptografi, ağ güvenliği, zararlı yazılım analiz ve tespiti, adli bilişim, blokzincir güvenliği ve uygulamaları, penetrasyon testleri, mahremiyet korumalı veri yönetimi, siber güvenlik hukuku, siber güvenlik planlaması ve yönetimi müfredatı oluşturan temel ders içerikleridir.
Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı siber polisler, vatandaşların internetten yaptıkları işlemler nedeniyle mağduriyet yaşamamaları için 7 gün 24 saat esasına göre çalışıyor.
Ülke genelinde faaliyette olan 800 siber güvenlik şirketiyle, 2022 yılı itibarıyla olacağı tahmin edilen 7.9 trilyon dolarlık siber ihlal bedellerine karşı koruma mekanizmaları destekleniyor.
İyi bir ağ ve siber güvenlik uzmanı olmak için teknik lise ve endüstri meslek liselerinde yer alan bilişim üzerine bölümlerini okumak gerekir.
Başlangıç seviyesinde bir bilgisayar programcısı, aylık ortalama olarak 12.000-20.000 TL arasında bir maaşla işe başlayabilir. Deneyimli ve uzmanlaşmış bilgisayar programcıları, aylık 20.000-35.000 TL veya daha yüksek bir maaş aralığında kazanç elde edebilirler.
İkiden fazla dil ve süper bir ingilizce şart.
Siber Güvenlik Lisansüstü Programına üniversite sınavında Eşit Ağırlıklı ve Sayısal Ağırlıklı puan türünde öğrenci kabul eden lisans programlarından mezun olanlar başvurabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri