Genel olarak bilgisayar programcıları yazılım şirketleri içerisinde yazılım elemanı olarak görev yapabilmektedir.
Ayrıca ön lisans eğitimi ile mezun olan bilgisayar programcıları da eğitimlerini bu lisans programlarına tamamlayarak yazılım mühendisi olabilir.
Yazılımcı olmak isteyen kişilerin bilgisayar mühendisliği ve üniversitelerin yazılım mühendisliği bölümlerini tercih etmesi gerekir. Sadece bu bölümleri tercih eden kişiler değil programcılık ve yazılım alanında kendini geliştiren kişiler de yazılımcı olabilir.
İlgili 16 soru bulundu
Başlangıç seviyesinde bir bilgisayar programcısı, aylık ortalama olarak 12.000-20.000 TL arasında bir maaşla işe başlayabilir. Deneyimli ve uzmanlaşmış bilgisayar programcıları, aylık 20.000-35.000 TL veya daha yüksek bir maaş aralığında kazanç elde edebilirler.
Bilgisayar programcılığı mezunu özel sektörde geniş bir iş imkanı bulabilir. Yazılım şirketlerinde kalifiye yazılım elemanı olarak görev yapabilirler. Buralarda kodlar yazarak yeni programlar oluşturabilirler. Ayrıca yazılım bildiklerinden dolayı bilgisayar programlama kodlarına da hakim olan kişilerdir.
Evet, üniversite eğitimi almadan da yazılımcı olman mümkün. Yazılımcı olmak için hangi bölüm okunmalı diye düşünüyorsan, Bilgisayar Mühendisliği ya da Yazılım Mühendisliğinde bir üniversite eğitimi güçlü bir temel sağlayabilir.
Dolayısıyla yaşınız ne olursa olsun bu işi öğrenmek için erken veya geç olduğunu düşünmemelisiniz. Buna ek olarak bir kıstas olmaması devam ederken genelde 19- 20 yaş arası gençler yazılım öğrenme konusunda daha yüksek başarılar sağlayabiliyor.
Yazılımcı, bilgisayar yazılımı geliştiren ve yazılım mühendisliği alanında uzmanlaşmış kişidir. Yazılımcılar, farklı programlama dillerini kullanarak yazılım uygulamaları, mobil uygulamalar, web siteleri ve diğer bilgisayar programlarını tasarlar, geliştirir ve sürdürürler.Yazılımcı Ne İş Yapar?
Yazılım mühendisliği bölümünde, 4 yıllık lisans eğitimi verilir. Öğrencilerin bölümlerini başarı ile tamamlamaları için zorunlu stajlarını yapmaları ve 240 AKTS kotasını doldurmaları gerekmektedir.
Bütün yazılımcılar işlerinde yüksek matematik kullanmazlar, böyle bir genelleme yanlış olur. Fakat yazılım mühendisliğinin yeni nesil uygulamalarında ve yazılım mühendisliğini okurken yüksek matematik gereklidir.
Bilgisayar programcılığı: Kodları bilgisayarın izleyebileceği şekilde mantıksal diziye dönüştüren programlar yazan meslek dalıdır. Yazılım mühendisliği: Yazılım mühendisliği sadece yazılımla ilgilenen meslek dalıdır. Bilgisayar mühendisliği: Bilgisayar mühendisliği hem yazılım hem de donanımla ilgilenen meslek dalıdır.
Bilgisayar Programcılığı Bilgisayar Programcılığı program mezunları DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sınavından aldıkları puanlarla alanında 4 yıllık bölümlere geçebilirler.
Yazılım Ne Kadar Sürede Öğrenilir? Bir programlama dilinde uzmanlaşmanız, geçmiş birikiminize ve öğrenme isteğinize bağlı olarak 3-6 ay arasında sürebilmektedir.
Bir yazılım mühendisinin günlük çalışma saatleri üzerinde çalıştığı proje, kendisinin konuya olan hakimiyeti ve birlikte çalıştığı şirket gibi pek çok faktörden etkilenir ve kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Ancak bir yazılım mühendisi günde ortalama 8-10 saat arası çalışır.
Hiçbir şey için geç değildir.
Eğer yazılımcı olmayı istiyorsanız ve üniversite okuyacaksanız tercihinizi “Yazılım Mühendisliği” ya da “Bilgisayar Mühendisliği” gibi bölümlerden yana kullanabilirsiniz. Eğer başka bir bölümden mezunsanız, sektör değiştirmek ve yazılım alanında kendinizi geliştirmek istiyorsanız da sorun değil!
Alanda kendini geliştirmiş bir yazılımcı kamu ve özel sektörde kolaylıkla iş bulabilir. Nitekim yazılımcılık ve yazılım uzmanlığı geleceğin önemli mesleklerinden biridir. Yazılımcıların söz konusu görev ve sorumlulukları yerine getirebilmesi için meslekle ötüşen bazı kişisel özelliklere sahip olması gerekir.
Üniversitelerin dört yıllık Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi altında bulunan Yazılım Mühendisliği bölümü, öğrencilerin sayısal puan ile tercih edebileceği bir bölüm. Yazılım Mühendisliği (Soft Engineering) yazılımlarla ilgilenen bilim dalı.
Bilgisayar Programcılığı bölümü, 2 yıllık bir bölümdür.
Bilgisayar Programcılığı Programındaki 2 yıllık eğitim süresince öğrenciler Bilgisayar Donanımı, Grafik ve Animasyon, Proje Yönetimi gibi teorik dersler almakla birlikte, staj gibi uygulamalı eğitimlere de katılmaktadırlar.
BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI | Zorunlu Staj Var Mı? 30 işgünü zorunlu stajı bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri