Sürekli olarak şarjda tutulan bir laptop, bataryanın tam kapasiteye ulaşmasından sonra şarjı kesmek yerine genellikle sürekli bir trickle şarja maruz kalır. Bu, özellikle bataryanın tamamen dolu durumda uzun süre kalması durumunda, batarya hücrelerinde stres oluşturabilir.
Dizüstü Bilgisayarımı Şarjda Bırakmalı mıyım? Bataryayı sürekli olarak yüzde 100 seviyesinde bırakmak ömrünü kısaltacaktır. Evet ama bataryanın tekrar tekrar deşarj olup şarj edilmesi de ömrünü kısaltacaktır. Daha doğrusu ne yaparsanız yapın, bataryanız zamanla yıpranacak ve kullanılabilir kapasitesi azalacaktır.
Laptopu fişe takılı kullanmak pilinize zarar vermez, bilgisayarınız batarya kapasitesi 100%'e ulaştığında pil üstünden akan gücü yönlendirecek teknolojiler ile donatılmıştır. Ancak kapalı konumda daha uzun ömürlü kullanım için bilgisayarınızı şarjda bırakmamanızı öneriyoruz.
Bir şey olmaz batarya %100 dolar ardından gücü kendi keser. Güç aktarımı söz konusu olmaz.
Megapat. Gaming laptop zaten şarjda oynanması için tasarlanmış bir laptoptur aksine şarjda oynamazsan oyun oynayamazsın çünkü bataryanın gücü yetmez.
İlgili 38 soru bulundu
Laptopların enerji tüketimi ve performans gereksinimleri nedeniyle ısınması doğal bir süreçtir. Ancak, sürekli şarjda kullanılan bir laptop, aşırı ısınma riskini artırabilir. Bu ısınma, sadece bataryanın değil, aynı zamanda diğer bileşenlerin de performansını olumsuz etkileyebilir.
Programların uzun süre açık kalması güvenlik açığı oluşma riskini arttırır. Hem verileriniz hem de cihazınızın yönetimi kötü amaçlı kullanıcıların eline geçebilir. Ayrıca aniden yazılımların kendini kapatması kaydedilmemiş verilerin de kaybolmasına neden olur.
Pil ömrünü ve performansını uzatmaya yardımcı olmak için, cihazınızı kısa bir süre kullanmak yerine haftada birkaç kez %20 ile %80 arasında bir süre boyunca pil düzeyini tutmaya ve ardından pili yeniden şarj etmek için prize takılı tutmaya deneyin.
Batarya notebooka bağlı ve notebook kapalı vaziyette iken cihazı yaklaşık 10-12 saat şarjda bırakınız. Notebooku çalıştırdığınızda bataryanın %100 dolmuş olduğunu göreceksiniz. Bataryayı %5 seviyesine kadar deşarj edip tekrar %100 oluncaya kadar şarj ediniz.
Uzun süre şarjda tutma, aşırı ısınma riskini de artırabilir, bu da bataryanın ömrünü kısaltmanın yanı sıra cihazın diğer bileşenlerine de zarar verebilir. Sonuç olarak, sürekli şarjda tutmanın, laptop bataryasının performansı ve ömrü üzerinde olumsuz etkileri olabilir.
Takıp çıkardığında şarj almaya devam eder. %100 olması şart değil, olmaması da büyük bir problem değil. Pilinin sağlığını korumak istiyorsan %20'nin altına asla, hiçbir zaman düşürme. Lityum pillerin baş düşmanıdır bu olay, bu yüzdenin altına indiğinde kimyası bozulduğu için pil kısa sürede ölüyor.
Öte yandan bilgisayarı açık bırakmak, bilgisayarın güç dalgalanmalarından zarar görme riskini artırır. Bir dalgalanma koruyucusu, bu tehlikeye karşı önemli ölçüde koruma sağlar ancak bir güç dalgalanmasının bilgisayarınıza zarar vermemesini sağlamanın tek yolu bilgisayarı kapatmak ve fişini çekmektir.
Şarja takılı kullanmak daha doğru, artık çoğu laptopda şarj limitleyici seçenek var onu açarsanız %80 e kadar şarj edip keser. Bataryaları full şarj da depolamak ve bitene kadar kullanmak ömrünü kısaltır.
İşini görüyorsa iyi durumdadır. Bataryada kullanıyorsan %65'e geldiyse değişme vakti gelmiş demektir.
Hızlı şarj zararlı mı sorusunun cevabı burada yatar. Bu özellik, cihaza kesinlikle zarar vermez. Mühendisler, cihazlara hızlı şarj modu ekleyerek telefonların güç aktarımı ile uyumlu şekilde çalışmasını sağlar. Bu nedenle bu teknolojik özellik, son derece güvenli ve kullanışlı bir yapıya sahiptir.
Yani en iyi senaryo sürekli prizde batarya takılı kullanmaktır. Herhangi bir elektrik kesintisinde anakartınız zarar görebilir. Ancak batarya takılı olduğu zaman böyle bir sorun olmayacaktır.
Priz imkanı olan her yerde şarjda kullanılmalıdır; ve 1-2 haftada bir bataryayı boşaltıp tekrar doldurman bataryayı canlı tutacaktır. Yeni cihazlar pil dolu olduğunda hala daha doldurmaya devam etmez. Bu yüzden şarjı dolunca prizden çıkarmaya gerek yoktur.
Telefon bir USB kablosu ile bilgisayara bağlıyken daha yavaş bir şekilde şarj edilecektir. Genel olarak bilgisayarın USB bağlantı noktası yalnızca 500 mA'lık bir şarj akımı (kalite ve bilgisayar modelindeki farklılıklar nedeniyle zaman zaman daha düşük) sağlayabilir.
Pil tasarrufu özelliğini kullanmak pil ömrünü uzatmanın en kolay yoludur. Sistem > Güç & pili > Başlangıç > Ayarları'nı seçin. Pil belirli bir düzeyin altına düştüğünde pil tasarrufunun açık olmasını istiyorsanız Pil tasarrufu'na tıklayın ve ardından istediğiniz pil düzeyini seçin.
Normal kullanım olarak lityum iyon pillerin ömrü yaklaşık 300 -500 şarj döngüsü arasındadır. Yani bu da demek oluyor ki normal 25 derecelik bir çevre ısısı koşulunda 1 yıl boyunca şarj harcanıp depolanabilir.
Hayır, sağlıklı değil. Bilgisayarı sürekli şarjda tutmak batarya ömrünü azaltır ve bilgisayarınızın ısınmasına sebep olur.
Bilgisayarın ömrü kısalmaz sadece bakımsız kalır ve ısınır, ısınması halinde de kalıcı hasar oluşabilir, gerek olmadıkça PC'yi uzun süre açık bırakmayın.
Bilgisayarlar 7/24 açık kalabilecek şekilde üretilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri