Sınav ilanına göre başvuru için bilgisayar sertifikası şartı aranmaktadır.
Bilgisayar İşletmenlik Sertifikası;
Alacağınız bilgisayar işletmenlik sertifikası ile özel kurslarda bilgisayar öğretmeni olarak görev alabilirsiniz. Bunun dışında adalet bakanlığı Zabit Katipliği ve diğer başvurular bilgisayar sertifikası aranmaktadır.
Zabıt katipliği için veya en son başvuru tarihi itibariyle Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olanlardan ayrıca bir sertifika istenmez.
Arkadaşlar, katipliğe başvuracak aday hangi düzey KPSS'ye girdiyse o düzeyin diploması ile başvuru yapmak durumundadır.
Hükümlüler, kamu haklarından mahrum olanlar, sağlık sorunu olanlar, yaş şartını karşılamayanlar ve diğer koşulları yerine getiremeyenler zabıt katipliği pozisyonuna başvuru yapamazlar.
İlgili 27 soru bulundu
Katip olmak isteyenlerin öncelikle lise veya dengi okul mezunu olmaları gerekmektedir. Mezuniyet sonrasında, KPSS sınavına girerek yeterli puanı almaları gerekmektedir. Yeterli puanı alan adaylar, Adalet Bakanlığı tarafından yapılan sözlü ve/veya uygulamalı sınava girmek için hak kazanırlar.
Zabit katipleri, genellikle üniversitelerin hukuk fakültelerinden veya ilgili meslek yüksekokullarından mezun olurlar. İlgili bölümden mezun olanlar, daha sonra Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile zabit katipliği kadrolarına başvurabilirler.
Bilgisayar İşletmenliği Kursu. Sorgun Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde 162 Saatlik Bilgisayar İşletmenlik kursu açılacaktır. Kurs yaklaşık 2 ay sürecektir. Kurs hafta içi her gün yapılacaktır.
bilgisayarla ilgili bir bölümde okuduysanız geçer. bilgisayarla ilgili bir bölüm değil ama,okuduğunuz bölümde bilgisayar dersi varsa geçmez. o şekilde kabul etmezler.açıköğretim fakültesi içinde yer alan bir bölümde okutulan bilgisayar dersi ,bilgisayar sertifikası içn geçmez.
MEB Onaylı On Parmak Klavye Sertifikası
Sınavdan başarıyla geçen her kursiyer 1 hafta içinde bu sertifikayı alabilir.
Kamu personeli alımlarında 160 Saatlik Meb Onaylı Bilgisayar sertifikası olarak talep edilen sertifika bu sertifikadır. Bu sertifikaya sahip bir birey temel bilgisayar kullanımı, ofis programları kullanımı ve internet kullanım bilgisine sahiptir.
Katip olmak isteyenlerin öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları gerekir. Kişilerin eğitim durumunun, en az lise mezunu olma koşulu vardır. 35 yaşını doldurmamış olmaları gerekir. Erkekler, askerlik görevini yerine getirmiş olmalıdır.
MEB Onaylı Bilgisayar Sertifikası
Bir kişinin bir bilgisayar sisteminin veya ağının yönetimini veya bakımını gerçekleştirebilmesini sağlamak için verilen bir belgedir.
Bu zorunluluk, 2016/1 KPSS tercihlerinden itibaren kaldırılmıştır. Dolasıyla, bilgisayar dersini örgün veya açık eğitim farkı olmaksızın ve yüksek veya orta öğrenim farkı olmaksızın, öğrenimi sırasında zorunlu/ ortak veya seçmeli şekilde almış olanlar, bilgisayar sertifikasına sahip kabul edilecektir.
Bu sertifika, bilgisayar programları ve uygulamaları kullanarak ofis işlerinin yürütülmesine yardımcı olmak, veri tabanları yönetmek, elektronik tablolar hazırlamak, sunumlar yapmak, belgeleri düzenlemek, raporlamak ve dosya paylaşımı yapmak gibi işlerde etkili bir şekilde çalışabilen kişileri belgelendirir.
163 saatlik Bilgisayar İşletmenliği (Operatörlüğü) Kursu belgesi ne işe yarar? 1- Kpss yerleştirmelerinde istenir. 2- Veri hazırlama, Bilgisayar İşletmenliği unvanı almak isteyen memurlardan kurumları istemektedir. 3- Özel sektörden iş başvurularında istenmektedir.
Bilgisayar Sertifikası, Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası olarak da bilinen Temel Bilgi Teknolojileri Sertifika Programımız uzaktan eğitim yöntemiyle verilmekte olup Adalet Bakanlığı katiplik alımı için bilgisayar sertifikası şartını sağlamanız için önem arz etmektedir.
İlgili sertifika sorgulama ekranına gidin ve istenilen sertifika numarasını girin. Ardından sertifikalarınız görünecektir. e-Devlet üzerinden almak istediğiniz sertifikanın detaylarını gidin. Dosyayı indir seçeneğine tıklayarak e-Devlet üzerinden sertifika alabilirsiniz.
6225 nitelik kodu bazı kadrolara başvuracak adayların MEB Bilgisayar İşletmeni Sertifikası ya da MEB onaylı Bilgisayar Programcısı Sertifikası veya MEB Onaylı Bilgisayar Analist Programcı Sertifikası almış olmalarını gerektirir.
Kurs sonunda herhangi bir belge veriliyor mu? Evet, Her kursun sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilmektedir. Sınavlardan geçmek için notun en az kaç olması gerekmektedir? Sınavlardan geçmek için notun en az 45 puan olması gerekmektedir.
Kurs programının süresi; günde en fazla 8 ders saati şeklinde uygulanır. Kurs süresi toplam 163 ders saatidir. Eğitim personeli, programın teorik ve uygulama sürelerini belirler.
En düşük Zabıt Katibi maaşı 14320 TL iken, en yüksek Zabıt Katibi maaşı 32740 TL'dir. Güncel Zabıt Katibi maaşları çalışanların paylaştığı maaş bilgilerinden yola çıkarak hesaplanmıştır. Sizler de maaş bilgisi gir kısmından maaş bilginizi girerek katkıda bulunabilirsiniz! Maaş bilgilerini paylaşmakister misin?
Zabıt katipleri, yazı işleri müdürlüklerine bağlı olarak çalışırlar. Devlet memuru oldukları için hangi bölümden mezun olursa olsunlar, KPSS'ye girmek zorundadırlar.
Zabit katipleri, genellikle normal ofis saatleri şeklinde çalışırlar. Ofis saatleri, hafta içi 8 ila 17 arasındaki mesai saatleri olarak belirlenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri