Telefon bir USB kablosu ile bilgisayara bağlıyken daha yavaş bir şekilde şarj edilecektir. Genel olarak bilgisayarın USB bağlantı noktası yalnızca 500 mA'lık bir şarj akımı (kalite ve bilgisayar modelindeki farklılıklar nedeniyle zaman zaman daha düşük) sağlayabilir.
Örneğin, dizüstü bilgisayarınızı şarj ederken aynı anda telefonunuzu şarj etmek de kaçının. Bu durum hem bilgisayarınızın ve hem Android cihazınızın ısınmasına neden olabilir. Ayrıca telefonunuzun pili veya bilgisayarınızın şarj adaptörü hasarlıysa, telefonu bilgisayara bağlamanızı önermiyoruz.
Uzun lafın kısası: Her bilgisayara her şarj aleti uymaz! Her adaptörde bir AC girişi ve bir DC çıkışı vardır. Bu durum alınan alternatif akımın, doğrusal akıma çevrilmesini sağlar. Eğer üzerinde hiç bilgi yok veya az miktarda bilgi varsa, seçerken daha da dikkatli olmalıyız.
USB Güç Sağlama
Bu, cep telefonu ve tablet gibi aygıtlara güç sağlamanıza ve ayrıca uyumlu dizüstü bilgisayarları veya ultrabook'ları şarj etmenize yardımcı olur.
Yetkili Lenovo onarım merkezleri ya da teknisyenleri, Lenovo pillerini yerel yasa ve yönetmeliklere uygun olarak geri dönüştürmektedir. Lenovo USB-C Laptop Power Bank (bundan sonra şarj cihazı olarak anılacaktır) dizüstü bilgisayarınıza, telefonunuza ve diğer mobil cihazlarınıza güç sağlar.
İlgili 32 soru bulundu
Bilgisayarı şarj etmek için araba aküsü kullanabilirsiniz. Son teknoloji ürünü bilgisayarların çoğu 8V ve üstü pil voltajına sahiptir. Araba aküsü ise genellikle 12V değerindedir. Bilgisayar pil voltajı daha düşük olsa da, laptop ve araba aküsü arasında güç bağlantısının yöntemi vardır.
Buna ek olarak öne çıkan ürünler arasında 12V laptop adaptörü seçenekleri de bulunur. 12 V laptop adaptörü, dizüstü bilgisayar modellerini çalıştırabilir ve şarj edebilir. Bunun yanında seyahat ederken dizüstü bilgisayarınıza güç sağlayabilir.
Genel olarak bilgisayarın USB bağlantı noktası yalnızca 500 mA'lık bir şarj akımı (kalite ve bilgisayar modelindeki farklılıklar nedeniyle zaman zaman daha düşük) sağlayabilir. Bu nedenle USB kablosu aracılığıyla bir bilgisayar ile telefonunuzu şarj etmek daha uzun sürecektir.
AC Adaptörün teknik özellikleri
ÇIKIŞ: Uygun voltaj DC (Direkt Akım) olarak 19V ve akım değeri 6,32A'dır. Maksimum vat değeri 19V * 6.32A = 120 vattır. AC Adaptörün teknik özelliklerini Kullanım Kılavuzundan da kontrol edebilirsiniz.
Standart bir USB 2.0 veriyolu 5.00 volt, 500 mA çıkış verirken USB 3.0 veriyolu 900 mA çıkış değerine sahiptir.
Type-C PD notebook bilgisayarların taşınabilir güç cihazları ile şarj edilmesini sağlar. Type-C PD güçlü şarjı destekleyen ROG Notebook Oyun Bilgisayarı serisi güç (DC) girdi girişi ve Type-C portu aracılığıyla aynı anda ya da ayrı ayrı şarj edilebilir.
1- Eğer kalitesiz yada sıradan bir adaptör kullanırsam notebookuma ne gibi zararları olur ? Notebookunuzun bataryasına ihtiyacından fazla yada eksik volt-amper yani watt gönderir ve buda bataryanıza direk gözle görünür zarar vermese de pil hücrelerine zamanla zarar verir, ömrünü kısaltır. Yani bataryanızı bozar.
Her laptop ve notebook için farklı şarj cihazları bulunmaktadır. Lenovo bilgisayarlara ait şarj cihazları da kendi içlerinde farklı modellere ayrılmaktadır. Genellikle kullanıcıların en sık olarak aradıkları modellerden birisi Lenovo adaptör orijinal modelleri olmaktadır.
Şarja takılı kullanmak daha doğru, artık çoğu laptopda şarj limitleyici seçenek var onu açarsanız %80 e kadar şarj edip keser. Bataryaları full şarj da depolamak ve bitene kadar kullanmak ömrünü kısaltır.
Laptopu fişe takılı kullanmak pilinize zarar vermez, bilgisayarınız batarya kapasitesi 100%'e ulaştığında pil üstünden akan gücü yönlendirecek teknolojiler ile donatılmıştır. Ancak kapalı konumda daha uzun ömürlü kullanım için bilgisayarınızı şarjda bırakmamanızı öneriyoruz.
Ortalama bir laptop ise 50 ila 75 Watt aralığında elektrik tüketir. Buna göre, 75 Watt elektrik harcayan bir laptop için hesap yapalım. Günlük 6 saat açık kalan bir laptop için 6 x 75 Watt = 450 Watt. Diğer bir ifadeyle günde 0.45 kW elektrik harcar.
Günümüzdeki masaüstü bilgisayarlar ve sahip oldukları donanımların ortalamasını değerlendirdiğimizde; bilgisayarların 100-250 Watt değerinde enerji tükettiği düşünülmektedir. Bu tüketim saatlik düzeydedir. Dolayısıyla bilgisayarınız günlük olarak ortalama 8 saat çalışıyorsa yaklaşık 1.600 Watt elektrik tüketir.
Cihazınızın alt bölümündeki etikette yazan DC Input (Giriş) Volt ve Amper değerlerine göre seçim yapınız. Etiket okunmuyorsa ya da bu değerleri göremiyorsanız, son kullandığınız adaptörün üzerinde yazılı olan değerlerden yararlanabilir ve sihirbaz yardımıyla cihazınızla uyumlu adaptör seçeneklerini listeleyebilirsiniz.
Pil araştırmacıları ve mühendisleri, “Hızlı şarj batarya ömrünü kısaltır mı?” sorusuna, “Bataryanın veya şarj aletinin elektronik aksamında herhangi bir sorun olmadığı sürece, yüksek amperli şarj aleti kullanmanın telefona ya da bataryaya herhangi bir zararı olmaz.” şeklinde yanıt veriyor.
Prizden Şarj Et
Telefonunu USB kablosu ile bilgisayardan ya da otomobilden şarj etmek şarj süresini uzatır. Eğer mümkünse şarjını daima şarj kablosu ve şarj adaptörü ile prizden yap. Çünkü adaptör telefonunun daha yüksek güçle şarj olmasını sağlar.
Öncelikle mikro USB bağlantı noktası ve Tip C ucu olan bir mikro USB - Tip C adaptörünüz olmalıdır. Tip C ucu telefonunuza takarak şarj veya aktarım işlemini başlatabilirsiniz. Şarj, veri aktarımı ve OTG işlevini destekleyen resmi bir Huawei mikro USB - Tip C adaptörü satın almanız önerilir.
Ayrıca “Laptop batarya pili kaç volt?” sorusu araştırıldığında laptop bataryaların ortalama 10.8 - 14.4 Volt arasında değere sahip oldukları görülür.
Doğrudan prize takıldıktan belirli bir süre sonra cihazın şarjı dolar. Powerbank şarj etmek için güç adaptörü yoksa cihazı USB kablo ile bilgisayara da bağlayabilirsiniz.
Laptop ve Normal Bilgisayarlarda Şarj Ne Kadar Gider? Orta segment bir bilgisayarda normal kullanım pil ömrü olan 8 saat durumu sabit olarak kalır. Üzerinden belirli bir zaman geçtiğinde (2 ya da 3 yıl) bu korunan pil ömrü 6 saate kadar düşebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri