Modern işletim sistemlerinin çoğunda bir dosyayı ilk defa sildiğinizde, dosya “Geri Dönüşüm Kutusu” ya da “Çöp Kutusu” olarak adlandırılan bir klasöre gönderiliyor. Geri dönüşüm kutusundaki dosya henüz silinmemiş bir halde ve diskinizde yer kaplamaya devam ediyor.
Google Fotoğraflar'da yedeklenen bir fotoğrafı veya videoyu silerseniz ilgili öğe 60 gün boyunca çöp kutusunda kalır. Android 11 veya üzeri sürümlerin yüklü olduğu cihazınızda bulunan fotoğraf veya videolar, yedeklenmeden silindiğinde 30 gün boyunca çöp kutunuzda kalır.
Bilgisayar'ı seçerek Bilgisayar'ı açın. Silinen veya değiştirilen dosya veya klasörü içeren klasöre gidin, sağ tıklayın ve ardından Önceki sürümleri geri yükle'yi seçin. Klasör bir sürücünün en üst düzeyindeyse (örneğin C:\ dizinindeyse), sürücüye sağ tıklayın ve ardından Önceki sürümleri geri yükle'yi seçin.
Genel olarak, bir dosya veya klasör silindikten sonra Geri Dönüşüm Kutusu'na depolanır.
Silinen veya değiştirilen dosya veya klasörü içeren klasöre gidin, sağ tıklayın ve ardından Önceki sürümleri geri yükle'yi seçin. Klasör bir sürücünün en üst düzeyindeyse (örneğin C:\ dizinindeyse), sürücüye sağ tıklayın ve ardından Önceki sürümleri geri yükle'yi seçin.
İlgili 34 soru bulundu
Elbette silinen dosyalar bilgisayarın geri dönüşüm kutusuna gider.
Bir dosyayı çöp kutusundan sildiğimiz zaman, bu dosyanın bulunduğuna dair veri, disk indeksinden çıkarılıyor ve bu bölge kullanılabilir alan olarak işaretleniyor. Yani, aslında bir dosyayı sildiğimizde, dosyanın verisi silinmiyor; dosyanın bulunduğuna dair bilgi siliniyor.
Çöp Kutusu (ayrıca geri dönüşüm kutusu ve diğer adlar olarak da bilinir) hesaplamada, bir dosya yöneticisinde kullanıcı tarafından silinmiş, ancak dosya sisteminden kalıcı olarak silinmemiş dosyalar için geçici bir saklama alanıdır.
Eşitlediğiniz dosyaları veya klasörleri silerseniz, bunları bilgisayarınızdaki Windows Geri Dönüşüm Kutusu'ndan geri yükleyebilirsiniz.
Evet, Android cihazlarda kalıcı olarak silinen fotoğrafları kurtarmak mümkündür. En iyi yöntem olan EaseUS Data Recovery Wizard ve EaseUS MobiSaver For Android gibi veri kurtarma yazılımlarını uygulayabilirsiniz. Verilerin üzerine yazılmadan önce silinen fotoğrafları kolayca kurtarabilirsiniz.
Android platformunu kullanan akıllı telefonlarda silinen fotoğrafları geri getirmenin en kolay yöntemi, yine bir android uygulaması kullanmaktır. Bu uygulamalara örnek olarak DiskDigger'i verebilirim.
Rootlu cihazlarda daha başarılı: DiskDigger
DiskDigger mobil uygulaması hem Android cihazınızın dahili belleğinden hem de SD karttan silinen video ve fotoğrafları geri getirebiliyor.
Yedeklemeyi etkinleştirdiğinizde fotoğraflarınız photos.google.com'da depolanır. Fotoğraflarınızı bulmanın diğer yollarını öğrenin. Önemli: Google Fotoğraflar'da 2 yıl veya daha uzun süre boyunca herhangi bir işlem yapmazsanız içerikleriniz silinebilir.
Cihazınızın Google hesabı ayarlarından Senkronizasyon ve Yedekleme ayarlarını kapatırsanız resimleriniz Google fotoğraflara aktarılmayacaktır. Senkronizasyon açık olduğunda Galerinizin kotasının dolması nedeniyle veya Galeriden resimlerinizi silseniz dahi Google Fotoğraflarda resimlerinize erişebilirsiniz.
Flash bellekten silinen veriler ne yazık ki geri dönüşüm kutusunda kalmaz. Dosya silindiğinde profesyonel firmalardan destek alınması gerekir. Çünkü kendi çabalarınız bu noktada yetersiz kalacaktır. Flash disk bünyesinde yer alan tüm dosyalar, alanında uzman ekipler tarafından kurtarılmalıdır.
Sistemi Geri Yükleme
Yükleme hatası veya veri bozulması oluştuğunda, Sistem Geri Yükleme işletim sistemini yeniden yüklemek zorunda kalmadan sistemi çalışma durumuna geri yükleyebilir. Geri yükleme noktasında kaydedilen dosya ve ayarlara geri dönerek Windows ortamını onarıyor.
1 Galeri uygulamasına dokunun. 2 Sağ üst köşede bulunan Üç Nokta simgesine dokunun. 3 Çöp Kutusu sekmesine dokunun. 4 Bu alanda sildiğiniz fotoğraf ve videoları görüntüleyebilirsiniz.
Masaüstüne sağ tıklayın ve Personalize (Kişiselleştir ) öğesini seçin (veya Denetim Masası'ni açın ve Personalize (Kişiselleştir) öğesini seçin. Sol bölmede Desktop Icons (D esktop Simgeleri) öğesini seçin. Geri Dönüşüm Kutusunu seçin ve Apply (Uygula) öğesine tıklayın.
Google fotoğraflarda bir şey sildiğimde hafizadan yani isletim sisteminin uygulamasindan da siliniyor ancak tam tersi bir durum söz konusu olduğunda Google Fotoğraflar da silinmiyor.
Fotoğrafınızı veya videonuzu yanlışlıkla sildiyseniz Son Silinenler albümünde bulabilirsiniz. Fotoğraflar > Albümler'e gidin ve Diğer bölümünde Son Silinenler'e dokunun.
Kullanıcının hesabı silindiyse ve Drive dosyalarını kurtarmak istiyorsanız hesap silindikten sonraki 20 gün içinde kullanıcının dosyalarını geri yükleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri