Ağustos: Semizotu, ıspanak, kabak, roka, maydanoz, nane, taze soğan, göbek marul, marul ve dereotu ekilir. Eylül: Semizotu, bakla, kekik, ıspanak, kabak, roka, maydanoz, nane, taze soğan, göbek marul, marul ve dereotu ekilir. Ekim: Semizotu, ıspanak, brokoli, roka, maydanoz, nane, taze soğan ve dereotu ekilir.
Çiçek tohumlarını ekmenin belli bir zamanı bulunmaktadır. Çiçek tohumları ekmek için en uygun mevsim bahar ayları olmaktadır. Ev ortamında çiçek tohumu ekilecekse bunun için özel bir zaman beklenmesine gerek olmamaktadır. Çiçek tohumları ekilmeden önce bir süre su içinde bekletilmeleri gerekmektedir.
Ağustos ayının doğum çiçeği kuzgun kılıcı olarak da bilinen glayöl çiçeğidir. İsmiyle benzer şekilde bütünlük ve onuru temsil eder. Bu ay doğan arkadaşlarınız biraz mesafeli görünse de aslında glayöl çiçeği gibi zariftir.
Dört Mevsim Bakılabilen Çiçekler Nelerdir? Bu dört mevsimde kurumayan ve çiçek açabilen bitkileri sıralayacak olursak bunlar şebboy, antoryum, orkide ve yucca bitkisidir.
İlgili 15 soru bulundu
Adı gibi kendisi de adeta ölümsüzlüğü, sonsuzluğu simgeliyor… Ölmez otu, hakikaten de koparıldıktan sonra bile çiçekleri dökülmeyen, topraktaki gibi capcanlı duran bir bitki… Kuruduğunda bozulmadığı, rengi solmadığı için evlerde süs bitkisi olarak yer alıyor. Ölmez otu elbette ki yalnızca bu amaçla kullanılmıyor.
Kardelen. Elbette isminden de anlaşılacağı üzere soğuğa dayanıklı çiçekler dendiğinde akla gelen ilk bitki kardelen oluyor. Ocaktan martın sonuna kadar açan bir çiçek türü olan ve en verimli halini bu kış ayları arasında sergileyen kardelen, -20 derece soğuğa kadar dayanabilir.
Ağustos ayı için çiçek ekmekte geç kaldığınızı düşünebilirsiniz. Çiçeklerin büyüme mevsimi, yükselen sıcaklıklar ve rengarenk tonları ile dolup taşan bahçeler yaratmak için hala zamanınız var. Solmuş çiçek bahçelerini yenilemek için kısa sürede yetişen çiçekleri ya da süs bitkilerini tercih edebilirsiniz.
Sıcak mevsimlerde çiçek tohumunu ektiğiniz zaman kısa sürede tohumlarınızın çimlendiğini fark edebilirsiniz. Ev ortamında ekilecek olan tohumlar için herhangi bir süre veya mevsim yoktur. Bu nedenle ev ortamında dilediğiniz çiçek tohumunu dilediğiniz zaman ekebilirsiniz.
Mutluluk Çiçeği,Epipremnum Pinnatum 'Happy Leaf Sarı Yeşil Şeffaf Yapraklı 12 cm Saksılı Sarkan Bitki.
Tohum ekmek için Mayıs ayı en uygun zamandır. Hafif gölge bir yer seçilir. Yanmış gübre ile beraber kazılmış ve iyice işlenerek inceltilmiş toprağa tohumlar serpilir. Çok ufak tohumlar örtülmez, hafifçe bastırılır.
Ağustos ayı sebzeleri: Kabak, domates, patlıcan, bamya, taze fasulye, barbunya, börülce, dolmalık biber, yeşil biber, kırmız biber, mısır, fesleğen, nane, biberiye, tere, maydanoz, dereotu, reyhan. Ağustos ayı meyveleri: Mürdüm eriği, üzüm, kırmızı erik, vişne, kayısı, incir, şeftali, kavun, karpuz, dut, böğürtlen.
Eylül ayında marul, ıspanak, lahana, roka ve turp ekerek 30 gün sonra hasat edebilirsiniz. Ek olarak dereotu, kabak, bakla, kekik ve lavanta gibi bitkilerin ekimini de yapabilirsiniz. Eylül ayı boyunca yıldızpatı ve kasımpatı gibi çiçeklerin ekimini gerçekleştirebilirsiniz.
Ekim ayında lale, sümbül, gündüzsefası, adonis, nergis, petunya, kahkahaçiçeği, floks, kazayağı, kuşotu, ağlayan gelin çiçeği, dağ lalesi, çiğdem çiçeği, kardelen lale, süsen çiçeği gibi birçok çiçek türü ekilebilir. Bu çiçekler büyüme şartları gereği ekim ayı için oldukça elverişlidir.
Hava delikleri yetersiz olan saksılarda lehim makinesi ile drenaj delikleri açabilirsiniz. Bunun yanında saksı değişimi işlemlerinin de yaz döneminde her iki yılda bir kez olacak şekilde yapılmasına özen gösterilmesi gerekir.
Ortanca Ne Zaman Ekilir? Ortanca çiçeği için en uygun ekim zamanı nisan ve mayıs gibi ilkbahar aylarıdır. Kış aylarını ekim işlemi için tercih etmemelisiniz.
Ağustos Ayında Ekilmesi Gereken Çiçekler
Bitkileriniz içerisinde çıkmaya başlayan yabani otları bu ayda ayıklayabilirsiniz. Ayrıca ilaçlama ve sulama gibi işlemleri yapabilirsiniz. Ağustos ayında ekebileceğiniz çiçek türü ayı glayöl çiçeğidir. Bu ay bu çiçek türünün ekimi için oldukça uygundur.
Ağustos ayı, karnabahar, lahana, fasulye, börülce ve roka ekiminin yapıldığı aydır. Bu sebzelerin tohumları, Ağustos ayı boyunca toprağa ekilebilir. Ağustos ayında önceden ekilen kabak, marul ve salatalıklar fidelenir. Bu fideler yeni toprağa aktarılmalıdır.
Evde yetiştirebileceğiniz uzun ömürlü çiçekler listesinin ilk sırasında bodrum papatyası yer almaktadır. Bodrum papatyası Asteracaea ailesindendir. Bu çiçeğin mızrağa benzeyen yapraklarının kenarları bazı çeşidinde düz bazı çeşidinde ise tırtıklıdır.
Sık Sorulan Sorular. Güneş istemeyen bitkiler hangileridir? Paşa kılıcı, alev kılıcı, küpe çiçeği, begonya, beyaz yelken çiçeği, çuha çiçeği, bardak menekşesi, guzmanya, orkide, salon sarmaşığı gibi pek çok bitki doğrudan güneş ışığı almadan yaşamını sürdürebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri