MADDE 14 – (1) BİLSEM'de bir eğitim ve öğretim yılında özürsüz devamsızlık süresi eğitim süresinin %30'unu geçemez. Devamsızlığı %20'ye ulaşan öğrenciye devamsızlık uyarısı gönderilir. Mazeret göstermeksizin devamsızlık sınırını aşanların kaydı dönem sonunda silinir.
Evet BİLSEM'e devam zorunluluğu vardır.
Öğrencinin bir senede görmesi gereken toplam ders saatinin %30'u kadar özürsüz devamsızlık hakkı vardır. Takribi olarak 10 haftaya tekabül eder. Örneğin öğrenci haftada 4 saat ders görüyor ise 43 saat özürsüz devamsızlık hakkı vardır, 44 saat olursa dönem sonunda kaydı silinir.
https://bilsem.meb.gov.tr/login.aspx Adresini kullanarak öğrencilerimizin güncel ders programı ve devamsızlık bilgisine anlık ulaşabilirsiniz.
Eğer öğrenci tam gün eğitim görüyorsa BİLSEM eğitimi akşam olacak şekilde düzenlenmektedir. BİLSEM'de haftada bir veya iki gün eğitim alınmaktadır ve hafta sonu, yarıyıl ve yaz tatillerinde de eğitime devam edilebilmektedirler.
Bilsem Okulları Mezunu İstediği Liseye Gidebilir mi? Hayır. Bilsem okulları verdiği eğitim dışında fırsat eşitsizliğine sebep olacak herhangi bir avantaj sağlamaz. Bilsem okullarından mezun olan öğrencilerde diğer öğrencilerin tabi olduğu değerlendirme kıstaslarına göre liselere yerleştirilirler.
İlgili 18 soru bulundu
Tabi ki faklı üniversitelerin, belediyelerin bünyelerinde açmış oldukları merkezler, kurslar, eğitimler ve/veya uygulamalar var ancak BİLSEM devlete bağlı üstün zekalı ve yetenekli öğrenciler için zenginleştirilmiş müfredat ile özel eğitim gerektiren çocukların ihtiyaçları üzerine kurulmuş tek kurum.
Eğitim süresi, hazırlık dahil, toplam 5 yıldır. Okulda, Milli Eğitim Bakanlığı Anadolu Lisesi programının yanı sıra, özel yetenekli öğrencilere yönelik farklılaştırılmış eğitim programları uygulanmaktadır.
2023 BURSLULUK ÜCRETİ NE KADAR OLDU? Geçtiğimiz Temmuz ayında burs ücretlerine yüzde 42 zam yapılarak 663 TL'ye çekilmişti. Asgari ücretin artmasının ardından üniversite KYK burs ücretleri ön lisans ve lisans düzeyinde 1.250 TL'ye yükseltilmişti.
Öğrenci kayıtlı olduğu örgün eğitim okulunda sabahçı ise öğleden sonra Bilsem' de, öğlenci ise sabah Bilsem' de ve tam gün eğitim görüyorsa akşam BİLSEM' de olacak şekilde eğitime alınır.
Okulöncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki tüm öğrenciler, Rehberlik ve Araştırma Merkezlerine başvurmaları ve özel yetenekli olarak tanılanmaları halinde, mevcut okullarında destek eğitim odası açılarak oraya yönlendirilebilirler.
BİLSEM sınavlarında başarılı olan öğrenciler, Bilim ve Sanat Merkezlerinde eğitim almaya hak kazanırlar. Tanımından da anlaşıldığı üzere, BİLSEM sınavına sırf çalışkan olan öğrenciler değil, özel yetenekleri olan öğrenciler katılabilir.
ÖYG: ÖZEL YETENEKLERİ GELİŞTİRME
Bu programda, BİLSEM'e soyut ve genel bir zihinsel yetenekle gelen öğrencinin uyum,destek ve byf programı sonunda yeteneğinin performansa dönüştüğü özel alana yoğunlaştığı durumdadır.
Destek eğitim programı ilkokul düzeyinde başladığında haftalık 6 ders saati şeklinde ilkokul bitene kadar, ortaokul düzeyinde başladığında ise haftalık 8 ders saati olacak şekilde 1 yıl olarak uygulanmaktadır.
Sınavlar, 14 Ocak 2023 tarihinde başlamış olup 09 Nisan 2023 tarihinde yapılacak telafi sınavlarıyla sona erecektir. Mazereti nedeniyle sınava giremeyen öğrenciler ve depremin etkilediği illerden ilimize gelen afetzede öğrenciler için telafi sınavı 8-9 Nisan tarihlerinde yapılacaktır.
Takvime göre, mayıs ayında başlayan Bilsem değerlendirmeleri temmuz ayına kadar devam edecek. Peki, BİLSEM kayıt hakkı kazanan öğrenciler ne zaman açıklanacak? 2022-2023 eğitim öğretim yılında gerçekleştirilecek "BİLSEM Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Kılavuzu" geçtiğimiz aylarda paylaşılmıştı.
Standart zeka testlerinde, testin türüne göre yaklaşık olarak 130 veya 140 üzeri zeka bölümü (IQ) elde eden ya da görsel sanatlar, müzik gibi performans alanlarında aynı yaş, deneyim veya çevre şartlarına sahip akranlarına göre üstün performans gösteren çocuk/öğrenciler özel yetenekli olarak kabul edilmekte ve BİLSEM' ...
BİLSEM'e girişte torpil var mı? Yok.
BİLSEM sınavı için öğrenciler sınıf öğretmenleri tarafından aday gösterilir, sınav Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılır ve sınavda başarılı olan öğrenciler Bilim ve Sanat Merkezlerinde eğitim almaya hak kazanırlar.
Herhangi bir BİLSEM'e kayıt yaptırabilir miyiz? ----- Öğrencilerimiz kayıtlı oldukları okulların bağlı olduğu il/ilçelerin sorumluluk alanında yer alan BİLSEM'lere kayıtlarını yaptırabilecektir. 3. Burs veriliyor mu? ----- Hayır.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile yapılan iş birliği kapsamında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), özel yetenekli öğrencilerin eğitimlerinde etkili rol oynayacak, onlara üniversitede burs desteği sağlayacak.
Tüm sınıf düzeyleri için taban puan genel zihinsel yetenek alanında 130, resim yetenek alanında 85, müzik yetenek alanında ise 70 puan olarak belirlenmiştir.
MADDE 14 – (1) BİLSEM'de bir eğitim ve öğretim yılında özürsüz devamsızlık süresi eğitim süresinin %30'unu geçemez. Devamsızlığı %20'ye ulaşan öğrenciye devamsızlık uyarısı gönderilir. Mazeret göstermeksizin devamsızlık sınırını aşanların kaydı dönem sonunda silinir.
Çocuğunuz bilsem sınavını kazandıysa, istediğiniz okula kaydını\naklini gerçekleştirebilisiniz. Millî Eğitim Bakanliği Okul Öncesi Eğitim Ve İlköğretim Kurumlari Yönetmeliğinin, 3. bölümü olan Okul Tespiti, Kayıt Kabul ve Devam madde (4) bunun olabileciğini göstermektedir.
Bilsem sınavında 1. sınıflara 60, 2 ve 3. sınıflara da 70 soru sorulmaktadır. BİLSEM sınavında her doğru cevap 10 puan olarak hesaplanır. Örnek vermek gerekirse BİLSEM sınavında 25 soruya cevap veren öğrenci 250 puan alırken, 45 soruya doğru cevap veren öğrenci 450 puan alıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri