Karate ve Tekvando : Karate ve tekvando temel hareketleri öğrenmek için ideal yaşlar 6 - 7 yaşları olmakla beraber çocuğun kendi yaş grubunda müsabakalara katılabilmesi için 8 yaş ve sonrası olması gerekmektedir.
Karate branşına 6-15 yaş aralığındaki öğrenciler kayıt yaptırabilecektir. Antrenmanlar haftada 2 gün yapılacaktır. Seans süresi 1 saat 15 dakikadır. Servisli seanslarda servise kayıt yaptıran öğrenciler; evlerinden alınarak, antrenman bitiminden sonra tekrar evlerine bırakılacaktır.
MADDE 5- (1) Karate spor dalında sporcu lisansı sahibi olabilmek için aşağıdaki şartlar aranır; a) 6 ile 85 yaş aralığında bulunmak, 1) Belirlenen yaş sınırını tamamlamış olmak, (2) Lisans başvurusu aşağıdaki belgelerle birlikte il ve ilçe müdürlüğüne yapılır; a) Spor yapmaya ve yarışmalara katılmaya elverişliliğini ...
Karate ile çocukların bedensel ve zihinsel gelişimini destekleyici niteliktedir. Karate de güçlü olma, hızlı olma, serilik, esneklik ve dayanıklılık bileşimlerinin özellikle de çocukluk dönemindeki motor yetisinin gelişimi için harmanlanarak büyüme imkânı sunulması çocuklarınıza vereceğiniz büyük bir hediyedir aslında.
Karate derslerine katılmak isteyen kişilerde yaş sınırlaması, cinsiyet ya da bedensel güç gibi herhangi bir şart ya da kısıtlama bulunmamaktadır.
İlgili 22 soru bulundu
Sporcular, çeşitli spor malzeme üreticisi markanın üretmiş olduğu karate ve kempo malzemeleri arasından kendileri için uygun alternatiflerde karar kılabiliyor. Karate ve kempo dövüş sporlarını yapabilmek için herhangi bir cinsiyet, boy ve kilo sınırlaması bulunmuyor.
14-15 yaş grubu
Futbol, basketbol, voleybol gibi oyunlarla arkadaşlık, hayal gücü, takım olarak hareket edebilme ve iletişim becerileri gelişir. - Bu yaş grubu çok önemli olduğu için spor yapmayan çocuk varsa mutlaka bu yaşlarda en azından başlamalıdır.
Çocuk sporu olarak savunma sanatları eğitimine başlama yaşı üç-sekiz yaş arasıdır. Çocuk spora başladığında, yaptığı antrenman kadar o sporun felsefesini de ona aşılamak önemlidir.
Karatenin yararları sayısızdır. Fiziksel olarak da karate sayesinde güç, koordinasyon, dayanma gücü, denge ve esnekliği arttırabilir. Düzenli bir egzersiz hem yaşam kalitesini hem de ömrü geliştirebilir. Aynı zamanda insanların daha mutlu ve daha açıkgöz olmasını sağlar.
Beyaz kuşak: Yeni bir ışığın doğuşu beyazla gösterilir. Karate yolculuğu, başlangıç noktasını temsil eden beyaz bir kuşakla başlar. Sarı kuşak: Güneş ışığının ilk ışınını sembolize eder.
4 aylık karate kuşak atlama süresi, bu periyotlarda da geçerlidir. Kahverengi kuşaktan siyah kuşağa geçiş ortalama 3 yılda tamamlanır.
Kimler Yapabilir? Karate-Do, yaşa ve fiziki yeterliliklere bakılmaksızın, isteyen herkesin yapabileceği bir spor dalıdır.
Karateye yeni başlayanlar Kyu sisteminde beyaz kuşak ile başlamaktadır. Beyaz kuşağı takip eden sarı, turuncu, yeşil, mavi ve kahverengi kuşaklar gelmektedir. Siyah kuşak ise kahverengiden sonra gelinecek en üst seviyedeki renk olmaktadır.
Karate, çocukların beyin, beden koordinasyonunu arttırır, mücadele yeteneklerini geliştirir, özgüven sahibi birer birey olarak yetişmelerini sağlar.
KARATEKA: Karate calışan kişi.
Karate, silahsız savaş sanatı karate-do (空手道:からてどう) için yaygın kullanılan kısaltılmış terim olup Japonca kara (空:から) boş + te (手:て) el + do (道) yol, sanat kelimelerinden oluşmakta ve silahsız elin yolu/sanatı anlamına gelmektedir.
Zira kilo vermek için yapılması önerilen başka spor dalları bulunmaktadır. Bu spor dalları kişilerin ilgileri ve beklentileri çerçevesinde değişmektedir. Ancak karate hiçbir zaman kilo vermek amacıyla yapılan bir spor dalı olmamıştır.
2-3 yaşlarında bir çocuk koşmak, zıplamak, sıçramak gibi bazı basit, temel hareketleri öğrenir ve yapar. Özellikle bazı becerilerin kazandırılmaya çalışılması için bu yaş çok erken. Erken dönemde parka gidebilir, salıncakta sallanabilir, ailesinin kontrolünde havuzda oyunlar oynayabilirler.
Teknikler daha çabuk öğrenildiği ve fiziksel yetenekler de kolayca gelişebildiği için tekvandoya genellikle 5-6 yaşından itibaren başlanması önerilir. Bu yaşlarda çocuklar fiziksel olarak daha esnektir ve hızlı bir şekilde öğrenirler.
Ergenlikte spor yapan çocuklar sporcu olmaya adım atar. Kazanma kavramından ise 18-21 yaş üstü elit sporcular için bahsedilir. Öncesi gelişim ve sporculuğa hazırlık dönemidir ve iyi bir sporcu olabilmek için 12-15 yıl sistemli ve bilimsel çalışma gerekir.
Spor Hekimi
Başlangıç olarak yüzme, dans ve jimnastik gibi sporlar oyun tarzında yaşa uygun çalışmalar olarak planlanabilir. Organize sporlara ve yarışmalara katılımın 10 yaşlarından sonra başlaması önerilmektedir. Spor dallarının birçoğunda üst düzey antrenmanlar ancak 14-16 yaşlarından sonra başlanabilir.
30-40 yaş aralığında bireylerin genelde metabolizmalarının yavaşladığı yaşlar olduğunu belirten İçli, “Bu yaşlarda metabolizma yavaşlamasına bağlı olarak kilo alınımı da görülmektedir. Bireylere bu yaş aralığında hafif fitness programları, yüzme, bisiklet sürme, koşu gibi sporlar önerilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri