İnternet bağlantınızın olmaması ihtimaline karşı olarak biniş kartının ekran görüntüsünü almayı tercih edebilirsiniz ya da havalimanına gittiğinizde kiosklardan ve kontuarlardan fiziki biniş kartınızı alabilirsiniz.
Mobil biniş kartı almak oldukça basittir. Satın aldığınız uçak bileti ile size verilen rezervasyon kodu yani PNR kodu aracılığı ile mobil biniş kartınızı telefonunuza indirebilirsiniz.
Online check-in işleminizi önceden yaptığınızda, havalimanında biniş kartınızı almak ve bagajlarınızı teslim etmek için check-in bankolarına başvurabilirsiniz.
Online check-in yaptıktan sonra e-mail ve SMS ile gelen barkodu mobil biniş kartı kabul eden havalimanlarında güvenlik geçişlerinde uçuş biniş kartı olarak kullanabilirsiniz. Basılı olarak kullanabileceğiniz gibi cep telefonunuzdan da okutabilirsiniz.
İç hatlarda uçuşunuzun kalkış saatinden en az 45 dakika ve dış hatlarda 60 dakika önce biniş kartlarınızı almış ve bagaj işlemlerinizi tamamlamış olmanız gerekmektedir.
İlgili 25 soru bulundu
İnternet bağlantınızın olmaması ihtimaline karşı olarak biniş kartının ekran görüntüsünü almayı tercih edebilirsiniz ya da havalimanına gittiğinizde kiosklardan ve kontuarlardan fiziki biniş kartınızı alabilirsiniz.
Havalimanına gelirken e-biletimin çıktısını yanıma almam gerekir mi? Hayır, e-biletinizin çıktısını yanınızda taşımak zorunda değilsiniz. Bilet numarası, rezervasyon kodu (PNR) ve kimliğinizle kontuarda işlem yapabilirsiniz.
İnternet üzerinden alacağınız bilet için cep telefonunuza gelen mesaj ve nüfus cüzdanınız ile havalimanına gitmeniz ve ardından ilgili havayolunun ofisine uğrayarak check-in yaptırmanız yeterli olacaktır. Bu esnada elinizde herhangi bir bilet olmasına gerek yoktur.
Online check-in yapmadan mutlaka öncesinde uçak bileti almanız gerekmektedir. Online check-in işlemi uçuşa 24 veya 72 saat kala başlıyor ve son 45 veya 60 dakikaya kadar yapılabilmektedir.
İnternetten check-in işlem yaptırdığınız zaman, size özel ayrılmış kontuardan bagaj teslimi yapabilirsiniz. Online olarak check-in işlemlerini yapmak isteyenler, Pegasus mobil uygulama ve Pegasus online check-in sayfasını kullanabilir.
Tüm iç ve dış hat uçuşlarımızda, Business Class koltuk seçiminizi check-in süresi bitene kadar ücretsiz olarak yapabilirsiniz. Ücretli koltuk satın alan yolcunun uçuş sınıfını Business Class'a yükseltmesi durumunda ücretli koltuk seçimi için ödenen bedel iade edilir.
Havaalanında check-in yapmak için kimliğiniz ya da pasaportunuz muhakkak yanınızda bulunmalı. Havayolu şirketinizin bankolarını bulup sıraya giriyorsunuz. Sıra size geldiğinde resimli kimliğiniz ya da pasaportunuzu görevliye verip gideceğiniz lokasyonu ve uçuş saatini söylüyorsunuz.
Online check-in 7 gün önce başlar ve uçuşunuza 60 dakika (1 saat) öncesine kadar yapılabilir.
Nasıl yapılır? İnternet sitemiz veya mobil uygulamamızdan rezervasyon kodu (PNR) ve soyadı yazarak gerçekleştirilebilir. Online check-in ile mobil biniş kartınızı telefonunuza gönderebilir, internet sitemizden işlem yaptığınızda ise kartınızın çıktısını alabilirsiniz.
Mobil biniş kartının tek faydası doğaya değil: Akıllı telefonlarımız vasıtasıyla kullandığımız mobil biniş kartları, uçağa biniş öncesi bilet arama-bulma-saklama sürecine de son veriyor. Böylelikle bilet kontrollerinden hızlı ve pratik geçiş olanağı sağlıyor, zaman kazandırıyor.
Mobil biniş kartı (barkod) Bagajı olmayan misafirlerin hem web sitesi hem de mobil platformlardan yapabilecekleri check-in işlemlerinde temin edilebilen, hızlıca güvenlik alanını geçme olanağı sağlayan bir QR koddur.
Online check-in yaptıysam ve teslim edeceğim bagajım varsa ne yapmalıyım? Online check-in işlemleri sırasında yolcularımıza bagaj bilgisi sorulmadığından, bagajınızı teslim etmek için havalimanlarındaki “Bagaj Teslim” ya da “Online Check-in” bankolarına başvurabilirsiniz.
Ancak işlemlerinizin sorunsuz yapılabilmesi için uçuşun kalkış saatine; iç hat uçuşları için 1,5 saat ve dış hat uçuşları için 2 saat kala havalimanında bulunarak check-in kontuarlarına başvurmanızı tavsiye ederiz.
Uçağa binmeniz için gerekli boarding pass kartını ise online check-in yaptırdıktan sonra kendiniz bastırabilir, havaalanındaki check-in bankolarından nüfus cüzdanınızı göstererek alabilir veya mobil cihazınıza gelen QR kodlar ile uçağa biniş yapabilirsiniz.
Uçuş Bilgileri Sorgulama hizmeti ile vatandaşlar havalimanı, hat ve uçuş seçimi yaparak uçuş bilgilerini görüntüleyebilecekler. Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ) hayata geçirdiği yeni uygulama ile birlikte, e-Devlet sistemine erişebilen her vatandaş kolayca güncel uçuş bilgilerini görebilecek.
Online uçak biletinizi satın aldıktan sonra bilgisayarınıza indirebileceğiniz belgeyi yazıcıya göndererek çıktısını alabilirsiniz. E-bilet belgenizi, e-posta hesabınıza yollanan postada da bulabilirsiniz.
Yeni bir Covid 19 tedbiri ile alınan kararı sizlerle hızlıca paylaşmak istedik. Geçtiğimiz günlerden itibaren artık, İstanbul Havalimanı girişinde, hastalık nedeniyle uygulanan bilet kontrolü uygulaması olmayacak. Bilet kontrolü olmadan giriş yapabileceksiniz.
Mobil biniş kartı (barkod) hem web sitesi hem de mobil platformlardan yapılan check-in işlemlerinde temin edilebilir. · Web üzerinden www.flypgs.com veya cep telefonlarından mobile.flypgs.com mobil sitesi veya Pegasus'un i-Phone, Android ve i-Pad uygulamaları üzerinden check-in işlemine başlanır.
7. Kraliyet mücevherlerinizi çıkarın. Güvenlik kontrolünde alarmların ötmesini istemiyorsanız, el bagajınızı X-ray cihazına bırakmadan önce anahtar ve cep telefonu gibi eşyalarınızı üzerinizden çıkarmayı unutmayın. Saatiniz, küpeleriniz, yüzüğünüz ya da kolyeniz de alarmın çalmasına neden olabilir.
c) Giriş kartı, SHGM tarafından düzenlenir ve onaylanır. Kart imza karşılığı teslim edilir. ç) Kurum/kuruluşun giriş kartı ile ilgili birimince, tanzim edilen giriş kartları talepte bulunan Kurum/Kuruluşlarca teslim alınır. Gerçek kişiler kurumları haricinde giriş kartı talebinde bulunamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri