Bilgisayar henüz açılmamışken klavyede F2 tuşunu basılı tutun ve aynı anda [Güç düğmesine] basın (BIOS yapılandırma ekranını görene dek F2 tuşunu bırakmayın).
Kullanılan bilgisayar modeline göre değişen bu tuşlar genel olarak “F2”, “F10” ve “DEL” tuşu olarak bilinmektedir. Bilgisayar modellerinin büyük bir çoğunluğunda “F2” tuşu ile BIOS menüsüne giriş yapılır.
PC'yi kapatın. Bilgisayarı açın. Hemen ve art arda F2 veya ( Fn+F2 ) tuşlarına basın. BIOS erişim birden fazla deneme gerektirebilir.
Laptop BIOS Ekranı Açılışı
Bazı bilgisayarlarda F2 tuşuna basılı tuttuktan sonra, bilgisayarın güç tuşuna basılır. Daha sonrasında bilgisayar açılırken direk BIOS ekranına giriş yapılabilir. Böylece bilgisayar açılırken hızlıca BIOS'a giriş yapılır ve oradan ayarlamalar yapılabilir.
Bilgisayarı açın veya yeniden başlatın. BIOS ayarları menüsüne girmek için ekran boşken F10 tuşuna basın. Bazı bilgisayarlarda BIOS ayarları menüsüne F2 veya F6 tuşuna basılarak erişilebilir.
İlgili 36 soru bulundu
Bilgisayarın temel donanımlarının yüklenmesini ve işletim sistemini önyükleme işine yarıyor. Bilgisayarınızı başlattığınızda BIOS, ana karta takılı olan ekipmanların gücünü ve performansını kontrol ediyor, RAM testini yapıyor, sabit sürücüleri tanıtıp onlara bağlanmasını sağlıyor.
Öncelikle bilgisayarınızı yeniden başlatmalısınız, ardından sistem kapanırken “Del”, “F2”, “F10” ya da “F12” tuşlarına seri şekilde basmanız, “BIOS setup nedir?” sorusunun da yanıtı olan BIOS ayarlarına giriş yapmanızı sağlıyor.
BIOS veya UEFI parolaları, kullanıcıların bilgisayara yetkisiz erişimi önlemeleri için bir güvenlik katmanı sağlar.
Bilgisayarınız tam başlatmayı tamamlamadan önce bile, önyükleme sırasını değiştirmek, donanım bileşenlerini etkinleştirmek, sistem saatini ve tarihini değiştirmek için BIOS arayüzüne girebilirsiniz. Bilgisayarınızın yaşına bağlı olarak BIOS'a girme süreci biraz farklılık gösterebilir.
Anakartın üst tarafında oluyor. Sağ alttaki yuvarlak şey BIOS pili.
BIOS Güncelleştirmesi Bilgileri
Dell bilgisayar, Tek Seferlik Önyükleme menüsünü kullanarak BIOS'u güncelleştirme yöntemini destekler. NOT: Bu işlevi yalnızca F12 Tek Seferlik Önyükleme menüsünde BIOS Flash Update seçeneğine sahip Dell bilgisayarlar kullanabilir.
Bilgisayarı yeniden başlatın ve açılış sırasında Önyükleme Menüsüne erişmek için F12 ( Fn+F12 ) tuşuna basın.
BIOS'tan çıkmak için f10 tuşuna basın ve ardından bilgisayarı kapatın.
Güç bağlantısını yeniden yapıp bilgisayarınızı çalıştırdıktan sonra, ayarları sıfırlamak üzere BIOS'a girmek için klavyenizdeki Delete ya da F2 tuşunu basılı tutun. 2. Bilgisayarınızı yeniden başlatın, klavyenizdeki DEL tuşuna basın, BIOS'a girin ve klavyenizdeki F5 tuşuna basın.
BIOS pili olmadan BIOS açılmaz.
Sistem başlatılırken açılış sırasında “Del” düğmesini basılı tutarak BIOS ekranına girebilirsiniz. BIOS ekranında BIOS versiyon bilgileri yer almaktadır.
Şifrenin unutulması BIOS'a erişimi tamamen engelleyeceği gibi, kimi zaman bilgisayarın tümden açılmasına da engel olabilir.
Kod yalnızca 4 hanelidir ve Tek Kullanımlık Şifre olarak geçmez.
Bilgisayarın açma tuşuna basınca klavyeden art arda "DEL" (veya "DELETE") tuşuna art arda basın BIOS ekranı gelene kadar.
Bilgisayar açıldıktan sonra genellikle sol alt köşede BIOS Setup için hangi tuşun kullanılması gerektiği belirtilmektedir. BU tuş genellikle F2, DEL ve F10 olmaktadır. Belirtilen tuşların kullanılması ile birlikte BIOS ekranına erişim sağlanmaktadır.
Komut istemini “yönetici olarak” açalım. Buraya “bcdedit” yazıp enter yapalım. Gelen pencerede Patch kısmının karşısında winload.efi yazıyorsa bilgisayarınızda UEFI BIOS Modu, winload.exe yazıyorsa ESKİ BIOS Modu kullandığınız anlamına gelecektir.
Sistem Saati ve Tarihi Sıfırlanır
BIOS pili, sistem saati ve tarihini tutar. Eğer pili bitmişse, bilgisayarın saat ve tarihi sıfırlanır ve her açılışta başlangıç tarihine döner. Bu, zamanla yapılan işlemlerde ve programların zamanlamasında sorunlara yol açabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri