Bilgisayar henüz açılmamışken klavyede F2 tuşunu basılı tutun ve aynı anda [Güç düğmesine] basın (BIOS yapılandırma ekranını görene dek F2 tuşunu bırakmayın).
PC'yi kapatın. Bilgisayarı açın. Hemen ve art arda F2 veya ( Fn+F2 ) tuşlarına basın.
Bilgisayarınızın güç düğmesine her bastığınızda, BIOS, işletim sisteminizi ve bilgisayarınızı size ait yapan tüm kişisel ayarları yükleyen ilk işlemdir.
Bilgisayarı açın veya yeniden başlatın. BIOS ayarları menüsüne girmek için ekran boşken F10 tuşuna basın. Bazı bilgisayarlarda BIOS ayarları menüsüne F2 veya F6 tuşuna basılarak erişilebilir.
2. Bir İşlev Tuşu veya Novo Düğmesi kullanarak Önyükleme Menüsünden Önyükleme aygıtını seçin. Önyüklenebilir bir USB diski ( USB Stick) takın. Bilgisayarı yeniden başlatın ve açılış sırasında Önyükleme Menüsüne erişmek için F12 ( Fn+F12 ) tuşuna basın.
İlgili 16 soru bulundu
BIOS Güncelleştirmesi Bilgileri
Dell bilgisayar, Tek Seferlik Önyükleme menüsünü kullanarak BIOS'u güncelleştirme yöntemini destekler. NOT: Bu işlevi yalnızca F12 Tek Seferlik Önyükleme menüsünde BIOS Flash Update seçeneğine sahip Dell bilgisayarlar kullanabilir.
Microsoft'un popüler işletim sisteminin önyükleme seçeneklerine erişmek için bilgisayarınızı yeniden başlatırken Shift tuşuna basmanız gerekir. Özelliği kullanabilmeniz için ilk olarak Shift tuşuna basılı tutmanız ve hemen ardından "Başlat>Aç/Kapa>Yeniden Başlat" yolunu izlemelisiniz.
Öncelikle bilgisayarınızı yeniden başlatmalısınız, ardından sistem kapanırken “Del”, “F2”, “F10” ya da “F12” tuşlarına seri şekilde basmanız, “BIOS setup nedir?” sorusunun da yanıtı olan BIOS ayarlarına giriş yapmanızı sağlıyor.
Açılışta sadece :F12 tuşu tuşuna basılı tutulduğunda işlem yapıp," boot menu" ye giriyor . Boot menu'nün en alt sırasında"enter setup" seçimini yapıp enter'a bastığınızda; bios ayarları'na giriyor.
Bilgisayar açıldıktan sonra genellikle sol alt köşede BIOS Setup için hangi tuşun kullanılması gerektiği belirtilmektedir. BU tuş genellikle F2, DEL ve F10 olmaktadır. Belirtilen tuşların kullanılması ile birlikte BIOS ekranına erişim sağlanmaktadır.
Laptop BIOS Ekranı Açılışı
Bazı bilgisayarlarda F2 tuşuna basılı tuttuktan sonra, bilgisayarın güç tuşuna basılır. Daha sonrasında bilgisayar açılırken direk BIOS ekranına giriş yapılabilir. Böylece bilgisayar açılırken hızlıca BIOS'a giriş yapılır ve oradan ayarlamalar yapılabilir.
BIOS, bilgisayarınızın ana kartının üzerinde bulunuyor. Bu nedenle bilgisayarın ayrılmayan bir parçası olarak yer alıyor. Bilgisayarı kapattığınızda ya da format bile attığınızda BIOS her zaman yerinde duruyor. Bilgisayarın temel donanımlarının yüklenmesini ve işletim sistemini önyükleme işine yarıyor.
Masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda da kısayol tuşu değişiklik gösterebilir. Genel olarak F2, delete, F10 tuşları aracılığı ile BIOS menüsüne ulaşmak mümkün olur.
Kullanılan bilgisayar modeline göre değişen bu tuşlar genel olarak “F2”, “F10” ve “DEL” tuşu olarak bilinmektedir. Bilgisayar modellerinin büyük bir çoğunluğunda “F2” tuşu ile BIOS menüsüne giriş yapılır.
Bilgisayarın açma tuşuna basınca klavyeden art arda "DEL" (veya "DELETE") tuşuna art arda basın BIOS ekranı gelene kadar.
Güç bağlantısını yeniden yapıp bilgisayarınızı çalıştırdıktan sonra, ayarları sıfırlamak üzere BIOS'a girmek için klavyenizdeki Delete ya da F2 tuşunu basılı tutun. 2. Bilgisayarınızı yeniden başlatın, klavyenizdeki DEL tuşuna basın, BIOS'a girin ve klavyenizdeki F5 tuşuna basın.
BIOS veya UEFI parolaları, kullanıcıların bilgisayara yetkisiz erişimi önlemeleri için bir güvenlik katmanı sağlar.
Complementary Metal Oxide Semiconductor orijinal adıyla da bilinen CMOS, BIOS çipinde bulunan bir bellek olmasıyla, başlatma bilgilerini içermesi ve oldukça düşük bir güç tüketimi yapmasıyla görev alıyor. BIOS, bilgisayar başlatılırken saat ve tarih gibi bilgileri bu bellekten alarak işliyor.
Komut istemini “yönetici olarak” açalım. Buraya “bcdedit” yazıp enter yapalım. Gelen pencerede Patch kısmının karşısında winload.efi yazıyorsa bilgisayarınızda UEFI BIOS Modu, winload.exe yazıyorsa ESKİ BIOS Modu kullandığınız anlamına gelecektir.
BIOS'tan çıkmak için f10 tuşuna basın ve ardından bilgisayarı kapatın.
Bilgisayar başlarken veya yeniden başlatılırken sürekli F2 tuşuna basarak veya bu tuşu basılı tutarak BIOS Ayarları Yardımcı Programı ekranına girin. Güvenli Önyükleme seçeneğini seçin, Enter tuşuna basın ve görüntülenen iletişim kutusunda Devre Dışı Bırak seçeneğini seçin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri