"Bir ağaçta gül de biter diken de" Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, iyi ve kötü şeylerin bir arada bulunabileceğini, her durumda ve yerde her şeyin mükemmel olamayacağını ifade eder.
Acından Kimse Ölmemiş Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: kişi yoksul olabilir, işsiz ve parasız kalabilir ama aç kalmaz, mutlaka bir geçim yolu bulur.
[1] Bir kişi, yayılmasını istemediği bir durumu kimseye söylememelidir. Söylerse, -gizli kalmasını istediği şey- dilden dile dolaşarak toplum içine yayılır.
[1] Hiç yapılmadan, sadece nasıl yapıldığını görerek bir şey öğrenilemez.
"Acıklı başta akıl olmaz" Atasözünün anlamı zor ve sıkıntılı durumlarda insanların sağduyulu ve akılcı düşünmekte zorlanabileceklerini ifade eder.
İlgili 45 soru bulundu
"akıllı olmanın yaşla ilgisi yoktur, bazı küçükler büyüklerden daha akıllı olabilir" anlamında kullanılan bir söz.
Evcil hayvanların sürekli olarak parmakları veya elleri yalaması genellikle ilgi, merak veya hoşlandıkları bir kokuyla ilişkilendirilebilir. Eğer evcil hayvanınız sizinle ilgileniyor ve sıkça parmaklarınızı veya ellerinizi yalıyorsa, bu durum onun size duyduğu ilgiyi ve bağlılığı gösteriyor olabilir.
Keskin sirke küpüne (kabına) zarar Atasözünün Anlamı: Aşırı sert, kırıcı ve agresif bir tavır, sadece başkalarına değil, aynı zamanda o tavrı sergileyen kişiye de zarar verir. Bu atasözü, davranışlarımızın ve sözlerimizin hem bize hem de çevremize etkileri olabileceğini belirtir.
Baş Başa Vermeyince Taş Yerinden Kalkmaz Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Herhangi bir iş yapabilmek için başkalarından yardım almak gerekir. Bazen tek başına işi yapmak zor olur ve tamamlanamaz. Ancak birlik olunursa her işin üstesinden gelmek mümkündür.
Fazla Mal Göz Çıkarmaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: ne kadar ve ne türden mal olursa olsun malın fazlası elden çıkarılmamalıdır çünkü mutlaka bir gün gelir lazım olur.
Geçmişten günümüze gelen, uzun deneyimlerden yararlanarak kısa ve özlü öğütler veren, toplum tarafından benimsenerek ortak olarak kullanılan kalıplaşmış sözlere atasözü denir. Türkçe'de "sav" ve "irsal-i mesel" olarak da adlanılır.
Dost acı söyler atasözü
İnsanın kusuru mutlaka görülür. Bazı kimseler, sırf canımız sıkılmasın diye, doğruyu söylemeye çekinirler.
Atasözü Geçim sıkıntısı içinde bulunan kişi, ne türlü bir geçim yolu bulursa onu yapar. Canı yanan kişi de sonunu düşünmeden ağzına geleni söyler.
"Acından Ölmek", Türkçe'de aşırı derecede aç olma durumunu abartılı bir şekilde ifade etmek için kullanılan bir deyimdir. Bu ifade, gerçekten açlık çekmekten çok, çok aç hissetme durumunu dile getirir.
Dizini dövmek deyimi, geçmişte yapılan hatalar yüzünden pişman olmak demektir. Özellikle üzerinden çok zaman geçmiş ve artık telafisi olmayan hataları dile getirmek için bu deyim kullanılır.
Adı gibi bilmek DEYİMİ AÇIKLAMASI
çok iyi bilmek.
karnı zil çalmak - Vikisözlük.
"Aslan yattığı yerden belli olur " Atasözünün Anlamı: Birinin karakteri veya özellikleri, onun alışkanlıklarından veya yaşam tarzından anlaşılır.
"Acıklı başta akıl olmaz" Atasözünün anlamı zor ve sıkıntılı durumlarda insanların sağduyulu ve akılcı düşünmekte zorlanabileceklerini ifade eder.
[1] Fırsatı yakalamak, kimi kez çok kolaydır. Ancak, zamanı kollamak gerekir.
[1] Rızkını çıkarmak için gezip dolaşan, şuraya buraya başvuran kimse aç kalmaz.
"Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur" Atasözünün Anlamı: Bir işe veya mülke düzenli bakım ve ilgi gösterilirse verimli hale gelir, aksi takdirde o iş ya da mülk değerini kaybeder. İlgi ve bakımın önemini vurgular.
"Dost başa, düşman ayağa bakar" Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, dostların bizi başarılı ve iyi görmek istediğini, düşmanların ise başarısız olmamızı ve düşmemizi beklediğini belirtir. Dostlarımızın bize verdiği değeri, düşmanlarımızın ise bizi alt etme isteğini vurgular.
Acele İle Menzil Alınmaz Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Acele ederek, sabırsız davranarak daha hızlı sonucun alınacağı düşünülmemelidir. İnsanları sonuca götüren şeyler aceleci davranmak değil, tam tersine telaşsız ve tedbirli davranmaktır.
[1] Acısı taze olan kimsenin üzüntüsü, bir takım söz ve davranışlarla artırılmamalıdır. [2] Üzüntüsü büyük olan bir kimsenin, onun acılarını artıracak söz ve davranışlardan kaçınmalıyız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri