Yeni bir renk geliştirmek için tam olarak doğru tonu elde etmek ve boyayı farklı koşullarda test etmek için yaklaşık 1,000 litre boya gerekir. Bir otomobilin boyası, doğanın ve insanların müdahalelerine rağmen güçlü kalabilmelidir.
Çamurluk için 500 gram boya yeter. Kapı için de 150 gram gider. Tavan, kapı direği ve kaputtaki el kadar ağarmalar rötuş olmaz.
Araba boyama işlemleri ortalama 10-15 gün sürmektedir. Eksik yapılan işlemler yüzünden bu süre kısalabilir veya servisin yoğunluğuna göre uzayabilir. Günleri yapılan işlemlere göre ayıracak olursak; 2 gün eski boyanın kazınması
2 Lt civarı gider.1-2 lt filanda vernik gider.Yalnız işin ehli bir yerde yaptırın yoksa eskisinden kötü olabilir.
Lokal boyama öncesi kuruma 2 gün sürebilir. Boyama işlemi 1 gün sürdükten sonra boyanın sertleşmesi 2 gün kadar devam eder. Cila ve zımparalama gibi işlemler de dahil olmak üzere aracın lokal boyası toplam 3 gün içinde kurur.
İlgili 26 soru bulundu
Boyandıktan sonra vernik atılan kaporta yüzeyinin kuruma süresi, hava sıcaklığına ve nem oranına göre değişkenlik gösterir. Soğuk havalarda ve nemli iklimlerde kuruma süresi 30 güne kadar çıkarken, sıcak havalarda ve düşük nemli yerlerde kuruma süresi 10 gün civarındadır.
Arasındaki fark şudur:fırın boya ısı reaksiyonuyla kurur ve 180-200 dereceyi görmezse asla kemikleşmez fakat piyasadaki boya sertleştirici reaksiyonuyla kuruyup hava ile kuruyan boyalar grubuna girer.
Oto Boya Koruma Sonrası Araba Yıkanır mı? Meguiar's ile birlikte “oto boya koruma sonrası araba yıkanır mı” sorusunun yanıtı kesinlikle evettir.
Araba boyamada genelde havalı püskürtme boya tabancası kullanılır. Bu tabancalar sayesinde araç kısa sürede ve eşit dağılımla boyanacaktır. Boyama işleminin ardından araç boya fırınlarında pişirilir ve boyanın sabitlenmesi sağlanır. Aracın boyanmasında renk seçimi ruhsatta geçen renkle aynı olmalıdır.
Kışın araba boyatmak gayet mümkündür. Boyama sürecinin sorunsuz geçmesi boya yapılan yerin sıcak ve rutubetsiz olmasına bağlıdır. Bu sayede astar çabucak kurur ve kışın boyama işlemi rahatlıkla gerçekleştirilir.
Metalik (bazkat), akrilik (düz boya) olarak bilinen bu sistemler farklı biçimlerde uygulanırlar. Akrilik (düz) boyalarda kendinden parlak alkid kullanılırken, metalik (bazkat) boyalarda önce araç rengine göze DYO marka bazkat, daha sonra üzerine uygun DYO marka vernik uygulaması yapılır.
3.Yer Sanayi içerisinde fırın boya için 7-8 gün süre istiyor.
Gerçek fırın boya: Fırın boya otomativ ve sanayi sektöründe kataforez astarla hazırlanmış yüzeylere (astarlı)boya uygulanarak 180-200 derece ısılarda fırında kurutmak suretiyle otomotiv fabrikalarında uygulanan boyama sistemidir.Araç boyanırken sadece kasa yani aksesuarsız çıplak yüzeyken bu sıcaklıklarda kurutmanın ...
Sprey boyayı aracınıza pigmentasyon veya rötuşlar sağlamak için kullanabilirsiniz. Hasarlı olan araç rötüş sprey boya kullanılarak hızlı sonuç almanızı sağlar. Çünkü kullanımı daha pratik bir üründür.
Boyalı arabaların aslında ucuz gitmesinin nedeni aslında boya değildir. Sonradan arababının tümü en kaliteli 50 yıl garantili boyansa ne önemi var. Eğer kaza yapıp komple boyanacak kadar hasar olduysa o arabanın motor, yürüyen aksam ve elektronik sistemleri çok hasar görmüştür.
Renk tonları: Orijinal boya, aracın genelinde aynı renk tonuna sahiptir. Boyalı bir bölgede renk tonunda farklılıklar varsa, bu bölgenin boyalı olduğu anlamına gelebilir. Boya kalıntıları: Boyalı bir bölgede boya kalıntıları, çatlaklar veya kabarcıklar varsa, bu bölgenin boyalı olduğu anlamına gelebilir.
Aracın fırça ve benzeri sert aparatlarla yıkanması, uygun olmayan yıkama maddelerinin kullanılması, yıkandıktan sonra ıslak bırakılması, güneş altında yıkanması, güneşin altında uzun süre beklemesi boyanın yıpranmasına, çizilmesine, matlaşmasına ve renginin solmasına neden olur.
Dış cephe uygulamalarında, çok yüksek ya da çok düşük sıcaklıkta yapılan uygulamalarda gerek uygulama aşamasında gerekse uygulama sonrasında boyada bir takım sorunlar oluşabilir. Özellikle, boya uygulamasından kısa bir süre sonra yağan yağmur, yüzeyde boyanın yıkanmasına neden olur.
Son kat boyanız bittikten sonrasında vernik atmanız gerekir. Vernik atılmazsa boya mat olacaktır ve harici tesirlere karşın korumasız olacaktır.
Alanı zımparaladıktan sonra alana uygulayacağın boya astarı için ilk adım olan dokunma aşaması için 2 saat, zımpara sonrası oluşan toz kuruması için 3 ve macundan sonraki bekleme süresi için ise; 8 saat beklemen gerekecek.Yani tam bir boya astarı uygulamasından sonra, boyaya geçmen için boya astarı kuruma süresi ...
Boyadan Sonra Vernik Ne Zaman Atılır? Vernikler genellikle iki kat uygulanmaktadır. Katlar arasında yüzeyin kuruması için en az 2-3 saat müsaade edilmelidir. Ev dekorasyonları ve mobilya boyama çalışmalarında boya tamamen kuruduktan sonra(1-2 gün) vernik uygulaması yapılabilir.
Oto antipas astar boya renkleri genellikle belirgin olmayan içeriklere sahiptir. Malzemenin altına uygulanacak ise açık gri, kırık beyaz ya da beyaz renkler tercih edilir. Üste uygulanacak ise genellikle daha çok kırmızı, siyah, gri, beyaz astar boya tercih edilir.
Boya Koruma veya polisaj işlemlerinin uygulanması için herhangi bir mevsim veya ısı değeri gerekli değildir. Her mevsim ve her hava şartlarında uygun işlemler yapılarak gerekli uygulama yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri