Orijinal Belge (Belgenin Aslı) Kanunlarımızda tanımlanmıştır. Belgenin orjinalliği ancak ve ancak "ıslak imza" ve/veya "elektronik imza" ile sağlanabilmektedir. 2004 yılında hayatımıza giren Elektronik İmza Kanunu ile ıslak imza ile aynı hukuki geçerliliğe sahip güvenli elektronik imza kullanıma alınmıştır.
Kanunda aksi öngörülmedikçe, imzalı bir mektup, asılları borç altına girenlerce imzalanmış telgraf, teyit edilmiş olmaları kaydıyla faks veya buna benzer iletişim araçları ya da güvenli elektronik imza ile gönderilip saklanabilen metinler de yazılı şekil yerine geçer.
ekte gönderilen görüşleri doğrultusunda, elektronik ortamda imzalanan belgelerin çıktısı alındıktan sonra yetkili memurlarca "Bu belge elektronik imzalı aslı ile aynıdır." şerhi ile birlikte adı, soyadı ve tarih de belirtilerek ıslak imza ve mühür konulmak suretiyle onaylanması durumunda kanıtlayıcı belge olarak ödeme ...
Islak imza, bir kişinin el yazısı ile yaptığı imzadır. Bireysel ve ticari işlemlerde belge imzalamak için sıklıkla kullanılır. İmzalanacak belgenin çıktısı alınır, kişi el yazısı ile imzalar ve bu belge fiziksel olarak saklanır.
Öğrencinin başvurusunda sisteme yükleyeceği öğrenci belgesi ve transkript belgesi başvuru tarihinden en erken iki hafta önce alınmış olması ve onaylı olması gerekmektedir. E-devletten alınmış belgelerde ıslak imza aranmaz.
İlgili 39 soru bulundu
Üniversite onaylı belgeler, üniversiteler tarafından belirli bir eğitim programını başarıyla tamamlayan öğrencilere verilen belgelerdir. Bu belgeler, öğrencilerin belirli bir mesleki alanda uzmanlaşmalarına yardımcı olmakta ve işverenlerin dikkatini çekerek iş başvurularında avantaj sağlamaktadır.
Öğrencilerin Ek Madde -1 uyarınca sadece bir defa yatay geçiş yapabilmektedir. Ancak söz konusu madde uyarınca, yatay geçiş yapan öğrencilerin, ÖSYS merkezi yerleştirme sonucu kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna daha sonraki başvuru tarihlerinde geri dönebilmektedirler.
Ülkemizde Noterin belge imzalayanların kimliğini doğrulaması gerektiğinde ıslak imza gerekebilir. Ayrıca vasiyetler, tröstler, evlat edinmeler, boşanma davaları, mahkeme kararları, tahliyeler ve sigorta yardımlarıyla ilgili belirli belgeler için ıslak imzalar gereklidir.
Islak imzayı atmaya yetkili kişi kim ise o kişi e-imza atmaya yetkilidir. Öte yandan firmanızda kimin imza yetkilisi olduğu firmanın kendi sorumluluğundadır.
PDF'yi açtığınızda dijital imzaların geçerli olduğundan ve doğrulama ayrıntılarının imzayla birlikte göründüğünden emin olmak için doğrulama tercihlerinizi önceden ayarlayabilirsiniz. Dijital İmzalar doğrulandığında imza durumunu belirtmek için belge mesaj çubuğunda bir simge görüntülenir.
istenen belgenin aslının getirilmesi halinde, belgenin fotokopisi, aslına uygunluğu kontrol edildikten sonra ilgili görevli tarafından isim ve unvan yazılarak tasdik edilir..." hükmünü içermektedir. "Aslı Gibidir" onayı için asıl belgeler ve fotokopisi gerekmektedir.
- Fakültelerde Fakülte Sekreteri, Enstitülerde Enstitü Sekreteri, Meslek Yüksekokullarında Meslek Yüksekokulu Sekreteri, Rektörlüğümüzde ise Öğrenci İşleri Daire Başkanı ve/veya başkanın görevlendireceği personel yukarıda belirtilen belgelere “Asli Gibidir” işlemini yapmaya yetkili kılınabilecektir.
KAŞE İMZA ISLAK İMZA OLMADIĞINDAN GEÇERSİZDİR.
Islak imza ile hazırlanmış evrakın çıktısının alınarak, imzacı olarak kimler tanımlanmışsa imzalatılması ve kurum içinde eski usullerle (evrakın fiziksel iletimi), kurum dışında posta yoluyla iletilmesi gereklidir. E-imzalanmamış veya çıktısı alınarak ıslak imza atılmamış evrakların geçerliliği bulunmamaktadır.
Platformlar arası işlevsellik. İle FAX.PLUS , belgeleri iOS, Android, Microsoft ve Google Workspace dahil olmak üzere desteklenen cihazlar ve platformlar üzerinden fakslayabilirsiniz.
Ücreti telefon numarasına yansıtılarak fakstel yoluyla telgraf göndermek için ücretin yansıtılacağı telefon numarası ile birlikte gönderici, alıcı bilgileri ve telgraf metninin bulunduğu dokümanın Ankara Telgraf Şefliğinin 0312 343 97 04, 0312 343 97 10, 0312 327 17 43, 0312 327 17 47 faks numaralarına faks ...
2525 sayılı Soyadı Kanunu 2. Maddesi “Söyleyişte, yazışta, imzada öz ad önde, soy adı sonda kullanılır” düzenlemesinden ise imzanın ad ve soyadı içermesi gerektiğini anlamaktayız. Kimi durumlarda adın yalnızca ilk harfinin kullanılmasıyla da yetinilmektedir çünkü söz konusu hüküm emredici nitelikte değildir.
Hemen vurgulanmalıdır ki, şirket yetkilisi tarafından da olsa senede atılan ikinci imza, şirket kaşesi olmadan atılmış ise, burada keşideci sıfatı söz konusu olmayacağından, bu imza aval olarak kabul edilir ve bu imza sahibi borçtan şahsen sorumlu olur. Şirket, işlemlerini şirket kaşesi ile yapmaktadır.
Boş Kağıda Atılan İmza Geçerli Midir? Boş kağıda imza atmak 2023 yılında genellikle geçersiz sayılır. İmza, bir kişinin bir belge veya mesajı onayladığını gösterir ve bu nedenle bir belge veya mesajın içeriğine bağlıdır.
Bir imzanın taklit olduğunun anlaşılabilmesi için öncelikle imza incelemesi yapılması gerekmektedir. İmza incelemesinde yapılması gereken en birincil inceleme imzanın mikroskop altında detay hatlarının incelenmesidir. Bu inceleme ile imzanın ıslak imza olup olmadığı ortaya çıkarılır.
E-devlet mobil imza almak için e-devlet kapısı e-imza uygulamasını bilgisayarınıza indirmeniz gerekir. Ardından e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra sitenin sizi yönlendirmesiyle e-imzanızı zahmetsizce alabilirsiniz. E-imza uygulamasını bir kere indirmeniz yeterli olacaktır.
Öğrencinin yatay geçiş başvurusunun olumlu sonuçlanması durumunda kayıt yaptırmaması herhangi bir sorun teşkil etmez. Öğrenci, kayıtlı olduğu diploma programına devam edebilir.
- Öğrenciler merkezi yerleştirme puanına göre sadece bir defa yatay geçiş yapabilirler. Ancak, söz konusu madde uyarınca yatay geçiş yapan öğrenciler ÖSYM merkezi yerleştirme sonucu kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna daha sonraki başvuru tarihlerinde geri dönebilirler.
1- Süresi İçinde Ders Kayıt İşlemi Yapılmazsa Ne Olur? Ders kayıt işlemini gerçekleştirmeyen öğrenciler derslere devam edemez, sınavlara giremez, öğrencilik haklarından yararlanamaz. Bu süre öğrenim süresinden sayılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri