Lâ ilâhe illallahül-Melikül-Hakkul-Mübin Fazileti Allah'a teslimiyetle bu duayı okuyan kişi fakirlikten kurtulur. Malı ve mülkü artar. Bu duayı bilhassa cuma günü okuyan kişinin ömrü bereketli ve huzurlu olur. Cuma saatinde 200 defa bu duayı okuyan maddi sıkıntı çekmeden bolluk içinde yaşar.
La ilahe illallahül melikül hakkul mübin duasını her gün 100 kez okuyan kişinin duaları kabul olur. La ilahe illallahül melikül hakkul mübin duasını okuyanın malı, mülkü artar fakirlikten kurtulur. Cuma günü 200 kez bu duayı okuyanın ömrü bereketli ve huzurlu olur.
La ilahe illallahül melikül hakkul mübin duasını her gün 100 kez okuyan kişinin duaları kabul olur. La ilahe illallahül melikül hakkul mübin duasını okuyanın malı, mülkü artar fakirlikten kurtulur. Cuma günü 200 kez bu duayı okuyanın ömrü bereketli ve huzurlu olur.
Kadınlar âdet günlerinde veya nifâs (lohusalık) hâllerinde iken dua edebilirler; zikir ve dua anlamı taşıyan âyet-i kerimeleri okuyabilirler. Bunun yanında, kelime-i şehâdet, kelime-i tevhid, istiğfar, salâvat-ı şerife getirebilirler.
Tıpkı namaz kılarken olduğu gibi abdest almanın zorunluluk olduğu durumların haricinde yani dua ederken ya da tesbih çekerken abdestli olunmak zorunlu değildir.
İlgili 37 soru bulundu
"Bunlardan bir tanesi de cep telefonlarında, tebletlerde bilgisayarlarda olan Kur'an-ı Kerim okumak için yapılmış programlardır. Kur'an-ı Kerim'e abdestsiz dokunmak caiz değildir. Kur'an-ı Kerim mushafına abdestsiz dokunmak caiz değildir. Kur'an'ı abdestli okumak gerekirse de Kur'an abdestsiz de okunabilir.
İhlas suresi eğer ezberden okunacak ise kişilerin namaz abdesti almasına gerek yoktur. Ancak bu sureler Kur'an'dan okunacaksa kişinin abdest alması gerekmektedir. Gusül abdesti olmayan kişilerin sureleri ezberden de okuması doğru değildir. Bu nedenle gusül alındıktan sonra okunması gerekir.
21 günlük bolluk ve bereket duası... Bolluğun ve bereketin hayatımızdan eksilmemesi için Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in her cuma günü 200 defa 'La ilahe illallahül-Melikül-Hakkul-Mübin' duasının okunmasını buyurur.
Hadis-i Şerifte günde 100 defa "Lâ ilâhe illallâhu vahdehu lâşerîke leh, lehu'l mülkü ve lehu'l hamdü ve hüve alâ külli şey'in kadîr" zikrini getirmenin büyük sevâbını anlatıyor.
Adetliyken Ayetel Kürsi Okunur mu? Ayetel kürsinin adetliyken hem ezberden hemde Kur'andan okunması caiz değildir. Bu ayeti kerime sadece adet halinin sona ermesinin ardından gusül abdesti alındıktan sonra okunabilir. Gusül abdesti gerektiren adet hallerinde Kuranı kerime el sürmek ve yüzünden okumak haram olmaktadır.
Mübin duası anlamı ve fazilet: Mübin duası nasıl okunur? Borçların ödenmesi, maddi açıdan rahata ermek, her türlü sıkıntı ve kederin ortadan kalkmasını dilemek, kaza beladan korunmak gibi niyetlerle okunan Mübin duası Kur'an-ı Kerim'de yer alan Yasin suresinde bulunan 7 ayetten oluşur.
Bunlar:12,17,24,47,60,69 ve 77, ayetlerdir. getirir. olunmuştur. ayeti okununca yedişer defa "Mubîn Duası"okunmalı.
Lailahe illallah kelimesi ile Muhammedun Rasulallah kelimesi kelime-i şehadeti oluşturur. Bu kelime ile kişi eski dinini bırakır ve İslam dinine girmiş olur. Peygamberimiz aleyhisselam 'Cennetin kapısında Lailahe İllallah' yazar buyurmuştur. Her namazdan sonra 33 defa Lailahe illalah zikrini çekmek çok faziletlidir.
Bunlar:12,17,24,47,60,69 ve 77, ayetlerdir. getirir. olunmuştur. ayeti okununca yedişer defa "Mubîn Duası"okunmalı.
“Kim, yetmiş bin defa 'Lâ ilâhe illallah' derse veya kimin için bu söylenirse, günahları mağfiret olunur (bağışlanır).” Değerli kardeşimiz, İbn Arabi Hazretleri, bâtıni ve manevi ilimlerde harika bir kutup olduğu gibi, fıkıh, tefsir, hadis gibi zahirî ilimlerde de büyük bir allamedir.
Bir kere “Lâ ilâhe illallah” diyen için cennet vacip olur. Ama yukarıda da hadislerle açıklamalara dikkat edilirse kişinin bu sözde sadık kalması icap eder. Yine Efendimiz (SAS) mealen bir hadis-i şeriflerinde, “Bir kimse ihlasla 'Lâ ilâhe illallah' derse cennete girer” buyurmuşlardır.
Değerli âlim Hâfız el-Hakemî -Allah ona rahmet etsin- "Sullemu'l-Vusûl" adlı manzumesinde lâ ilâhe illallah'ın şartlarını şöyle sıralamıştır: "İlim, Yakîn, Kabul ve İnkıyâd, bilmelisin söylediğimi, Sıdk, İhlas ve Muhabbet, Allah seni hoşnut olduğu şeyde muvaffak eylesin."
Bol rızık ve bereket için Peygamber Efendimiz Vakıa Suresinin okunmasını buyurmuştur.
Mühim işlerin kolaylıkla halledilmesi için Yâsin Suresi arka arkaya dört defa okunmalıdır. Yalnız her "mübîn" ayeti okununca yedişer defa "Mubîn" Duası okunmalı. den sonra üçer-beşer veya yedişer defa bu duanın okunması gerekir. İhlasla okunduğu zaman Allah (c.c.( dua edenin dileğini yerine getirir.
BEREKET DUASI ARAPÇA OKUNUŞU
Lâ ilâhe illallahül melikül hakkul mübin. Muhammedü-Resülüllahi sadikul va'dil emin. Ya Rabbi, Ya Rabbi, Ya Hayyu, Ya Kayyum, Ya zel Celali vel İkram. Es'elüke ya Rabbel arşil azimi en yerzükani rizkan halalen tayyiben birahmetike ya erhamer Rahimin.
Cünüp kimse, Kur'an-ı kerimden sûre ve âyet okuyamaz, fakat her çeşit duayı okuyabilir, her çeşit zikri çekebilir, hatta Fatiha ve Rabbenâ âtinâ gibi dua âyetlerini, sadece dua niyetiyle okuyabilir.
Ayetel kürsi Kuran-ı Kerim'de bulunmaktadır. Kuranı kerim ayetleri abdestsiz ve gusülsüz okunamadığı gibi ayetel kürsi de bu hallerde okunmamalıdır. Ayetel kürsi ezberden okuma halinde ise Kuran-ı Kerim'e dokunması gerekmediğinden okunabilmektedir.
Abdestsiz kimsenin Kur'an-ı Kerim'i ezberden okumasına gelince, bunu yapmasında veya birisinin onun için Kur'an-ı Kerim'i tutup da ezberlemesine yardımcı olması ve takıldığı yeri ona hatırlatmasında bir sakınca yoktur. Fakat cünüp olan kimse Kur'an-ı Kerim okuyamaz.
Bu nedenle hakaret niyeti olmadan Kur'an-ı Kerim'in okunduğu kanalı değiştirmenin bir sakıncası yoktur. Bilgisayar veya televizyon gibi cihazlardan Kur'an dinlerken herhangi bir işle meşgul olmanın da bir sakıncası yoktur.
el Cevab: Kuran okunurken dinlerken abdestli olmak şart değildir. Evde korunaklı bir ortamda iken başınızın örtülü olmaması caizdir. Ama efdal olan ibadetler ve dini şeairi yaparken örneğin Kuran okunurken örtünme ye riayet etmenizdir. Yalnız başınıza kuran okurken başınız açık olsa bu da caizdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri