Yüzüğü başparmağa takmak ne anlama gelir diye düşünüyorsanız beraber ele alalım.Antik Yunan döneminde erkeklerin güç sembolü olarak da tercih edilmiş. Koruma iç güdüsünün temsili, erkeğin eril gücü ve hakimiyet anlamlarına da gelmektedir. Özgürlüğe ve bağımsızlığa düşkünlük ile de ilişkilendirebilirsiniz.
Nişan yüzüğü veya alyans birbirini seven iki kişinin yollarını birleştirmesine dair yaşanacak güzel hatıraları sembolize eder. Bu sebeple, nişan yüzükleri ve alyanslar sahip olunan en anlamlı iki yüzük çeşidi olarak karşımıza çıkar. Onlar size hayatınızın en önemli anlarından biri veya birçoğunu hatırlatmak için var.
Nişan ve söz aşamasında alyanslar sağ el yüzük parmağına takılmaktadır. Evlilik gerçekleştiğinde ise yüzükler sol yüzük parmağına takılır.
Peygamber (asm), erkeklerin altından yapılmış zinet eşyası kullanmaları ile altın yüzük takmalarını yasaklamıştır.
Yüzükler yine erkeklerin siyasi ya da hayat görüşlerini anlatmada önemli bir yer tutmaktadır. Sembollerle donatılmış bu yüzükler şıklıktan ziyade derin anlamlar içerir. Geçmişte yüzük tutkunu olan birçok ünlü ve tarihi isimden bahsetmek mümkün.
İlgili 25 soru bulundu
🔸 Erkeğin altın takması, İslam dinince haram kabul edilen bir konudur. Erkeklerin altın takı kullanmaları hakkında Peygamber Efendimiz (sav) hadis-i şeriflerde Müslümanlara şöyle buyurmuştur: "Altın ve ipek ümmetimin erkeklerine haram, kadınlarına helaldir."
Ta Eski Mısır'a ve Roma'ya dayanan inanışa göre sol eldeki dördüncü parmaktan geçmekte olan bir damar, kalbe gider. Bu nedenle de dördüncü parmaktan kalbe ulaşan damar, zamanla kalıcı aşkın simgesi olarak bu parmağın yüzük parmağı olarak adlandırılmasına vesile olmuştur.
Bu çeşit beyaz altının yüzde elli sekiz buçuğu has altın, yüzde kırk bir buçuğu paladyum olup, altın kısmı daha. fazla olduğundan erkeğin bu yüzüğünü takması caiz. değildir.
Bu sorunun yanıtı tamamen senin ve müstakbel eşinin zevkine bağlıdır. Bu konuda genel bir kural yoktur ancak geleneksel olarak altın alyansların daha çok tercih edildiğini söyleyebiliriz. Üstelik alyans modellerini araştırdığında seçeneğinin yalnızca altın ve gümüş modellerle sınırlı olmadığını bilmende fayda var.
(Buharî, Vudû 29; İbn Ebî Şeybe, Musannef, I, 44 vd.) Peygamberimiz (s.a.s) Yüzüğü Hangi Parmağa Takardı? Bütün bu rivayetlere göre orta ve işaret parmağına yüzük takmak tasvip edilmezken serçe parmak veya yüzük parmağına uygun görülmektedir.
İslam âlimlerinin çoğunluğu erkeğin altın kullanımının haram kılınışının sebebinin israf ve övünme olduğunu belirtmiştir. İbni Abbas Radıyallahu Anhümâ'dan rivayet edildiğine göre; Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem, bir adamın elinde altın bir yüzük gördü, onu çıkardı ve attı.
Erkek alyans altın modeli, sarı altın, beyaz altın ve gül altın olarak ikiye ayrılır. Alyanslar için altın ayarı genellikle 14, 18, 22, 24 ayar olarak tasarlanmıştır.
Beyaz altın erkek alyansları damat adayları tarafından en çok tercih edilen yüzük modellerini içermektedir. Beyaz altın, özellikle erkekler için en sade ve şık seçimlerin başında gelir.
Evlilik yüzüğü olarak da isimlendirilen alyanslar, yalnızca parmağa takılan bir aksesuar olarak görülmez. Alyansları diğer yüzüklerden ayıran en önemli faktör, evliliği, aşkı simgeliyor oluşudur.
Bazı toplumlarda evlilik yüzüğü sol elin yüzük parmağına takılır. Ancak bazı toplumlarda da sağ elin yüzük parmağına takılır. Sol ele evlilik yüzüğü takmak, İslam dinine göre uygun değildir. İslam' göre evlilik yüzüğünün sağ elin parmağına takılması gerekir.
Yüzüğün Takılan Parmağa Göre Anlamı:
Sağ el manevi, sol el ile varlıklar dünyasıdır. Kişilerin parmakları ise farklı gezegenleri temsil etmektedir. Örneğin sağ elin serçe parmağına yüzük takan kişi flört etmeyi seven kişidir.
Çiftler genelde söz ve nişanda aynı yüzüğü takmayı tercih ederler. Bu nedenle son yıllarda söz merasimlerinde tektaş yüzükler tercih edilmeye başlanmıştır. Çiftler söz merasimlerinde tektaş nişan törenlerinde alyans takmayı uygun görürler.
Erkekler sadece gümüş yüzük takabilir. Ağırlığı da 4.8 gramdan fazla olmamalıdır. İki yüzük takılırsa bu ağırlığı geçmemelidir. Kadınlar ise, altın ve gümüşten başka yüzük takamazlar ve taktığı yüzüklerini de yabancı erkeklere gösteremezler.
Genellikle yüzüklerin sağ elin yüzük parmağına takıldığı görülmektedir. Tarafların zevkine göre alyans, yüzük gibi çeşitli modeller seçilmektedir. Ancak tüm nişan yüzükleri erkeklerde sağ el ve parmaklara takılmaktadır. Evlilikte ise bu durum tam tersi olarak sol el ve parmağa geçmektedir.
şöyle buyurmuştur: “İpek elbise giymek ve altın kullanmak ümmetimin erkeklerine haram, kadınlarına helal kılınmıştır.”1 Tirmizî, hadisi naklettikten sonra sahabe-i kiramdan bu konuda hadis aktaranların isimlerini şöyle zikretmiştir: Ömer, Ali, Ukbe b. Âmir, Enes, Huzeyfe, Ümmü Hanî, Abdullah ibn Amr, İmrân ibn Husayn, ...
Sahabeler tarafından rivayet edilen farklı olaylardan da anlaşıldığı üzere altın, erkekler için kesinlikle haram kılınmıştır. Eş'as İbn Suleym rivayetinde, "Resulullah bizleri altın yüzük yahut altın halka takınmaktan nehyetti" buyurmuştur.
Erkeğe Kaç Gram Altın Helal? 18 ayar, 22 ayar veya 14 ayar erkek altın alyans alımlarında veya 2, 3, 4 gr. erkek alyans alımlarında merak edilen bir diğer konu kaç gram olacağıdır.
Eski Mısır ve Roma'dan günümüze gelen bu kültürde, yüzük sol elinin dördüncü parmağından geçen bir damarın kalbe gittiği düşünüldüğünden bu parmağa yüzük takılmaktaydı. Bu parmaktan geçen bir damarın direk kalbe gittiği düşünülüyor ve kalıcı aşkın sembolü olduğu vurgulanmaktaydı.
Bu kişiler, arkadaş ilişkilerinde ılımlı tavırları ve sıcacık samimi yaklaşımları ile çok iyi birer dostturlar. Ayrıca yüzüklerini orta parmağında kullananların liderlik yeteneği olan ve kendileri ile mutluluk duyan kişiler olduğu da söylenir.
Eskiler, yüzük parmağından geçen bir damarın direkt kalbe bağlandığına inanıyordu. Bu damarın geçtiği sol parmağa da sonsuzluğun simgesi olarak yüzük takıyorlardı. Şurada Paylaş! Ancak bu eski ve yanlış bir inanış çünkü sol eldeki yüzük parmağında, kalbe giden herhangi bir damar bulunmuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri