Kapatılma yapılmasının sebebi, IMEI'nin çalındığının anlaşılmasıdır. IMEI'nin çalınması sebebi ile de telefonun operatör firması tarafından telefonun özelliklerinin kısıtlanması da mümkündür. Bir IMEI İki Telefonda Kullanılabilir Mi? IMEI'nin farklı cihazlarda kullanılması mümkün değildir.
Aynı yıl içinde birden fazla cihaz için IMEI kayıt işlemi yapabilir miyim? Hayir. 2 yıl içinde sadece 1 kez cihaz kayıt işlemi yapabilirsiniz.
BTK sisteminde ÇİFTSİMLİ CİHAZ olarak tanımlanmasını bekle,çift simli olarak tanımlanırsa 1 pasaportla 2 imei birden kaydedeceksiniz. Şimdi simkartı takınca,kapanması için 120 günlük gerisayım süren işlemeye başlar. 120 gün sonra kapandığında,imei kaydedip tekrar şebekelere açtırırsın.
Çift IMEI numaralı cihazlar için dekont üzerinde cihaza ait 15 haneli tek IMEI numarasının yer alması yeterlidir. Harç parası yatırıldıktan sonra kayıt işlemi tamamlanmış oluyor mu? Hayır. E-devlet kapısından kayıt işleminin son aşamasına kadar tamamlanması gerekmektedir.
Kayıt işlemi sırasında, pasaportunuzda yer alan bilgiler ile telefonunuzun IMEI numarası eşleştirilir ve harç bedeli ödenir. Bu işlem sonucunda, telefonunuz Türkiye'de kullanılabilir hale gelir. Ancak, bu işlemi yaparken dikkat etmeniz gereken bir nokta vardır: Bir pasaporta sadece bir telefon kaydedilebilir.
İlgili 32 soru bulundu
1 PASAPORTA 2 TELEFON KAYDEDİLİR Mİ? 1 pasaporta 2 telefon kaydetmek mümkündür ancak bunun için iki kayıt arasında 3 yıl geçmesi gerekmektedir.
4) Bir başkası benim için telefon getirecek. Ben de kayıtsız şekilde kullanmak istiyorum, ne yapabilirim? Cevap: Bir başkası sizin için telefon getiremez. Herkes kendi kimlik numarası ve cep telefonu numarasına kayıtlı olan telefonu kullanabilir.
IMEI 1 ve IMEI 2 hakkında bilgi edinin
2 IMEI numaranız varsa IMEI 1 genellikle telefonunuzla ayarladığınız ilk SIM ile eşlenmiştir. Bundan emin olmak için mobil operatörünüzle görüşün.
çift SIM cihaz , yani her iki SIM kartın aynı anda ağa bağlanabileceği anlamına gelir, cihazınızda iki IMEI numarası vardır, ağa aynı anda yalnızca bir SIM kartın bağlanabileceği anlamına gelen iki SIM cihazı , cihazınızda yalnızca bir IMEI numarası olduğu anlamına gelir.
FİZİKSEL SİM Mİ ELEKTRONİK SİM Mİ? BTK, kayıt esnasında cihaz çift hatlı ise ikinci IMEI için de bilgi talep ediyor. Çift hatlı olup ikinci hattı elektronik sim olan kullanıcıların ise elektronik sim IMEI'sini girmesi gerekiyor.
İmei2 : 2. Hat destekli iPhone modellerde olur ve e sim olarak bilinir. dijital hat yani e sim GSM operatörleri tarafından verilir satın almak istenildiğinde aynı anda çift hat kullanılabilir veya sadece imei2 ile tek hat kullanılabilir kullanıcı nasıl isterse.
IMEI kaydı olmadığı için telefonu kapananlar yılbaşından itibaren Nisan ayına kadar telefonlarını kullanabilirler. Çift sim kart yuvası olan telefonlar için ise bu süre 120+120 gündür. Yani kayıtsız telefon toplam 240 gün kullanılabilir. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre yurt dışı telefon kayıt ücreti zamlandı.
E devlete gir, üzerime olan hatlar yaz, döküman çıkar de, Hangi hattı hangi telefonda kullanmış, üstüne başka hat var mı, varsa telefon numarası, alınma tarihi ve hat açılma saati, aynı telefona takılmış hatlar hepsi çıkar. Telefon imei no bile çıkıyor.
Son olarak kaçak ve ya çalıntı telefonlara IMEI atılması halinde yakalananların 20 bin lira civarında para cezasına çarptırıldıklarını aktaran Tamer Benzer şunları söyledi: "IMEI çakılmış bu kaçak ya da çalıntı telefonların yakalanması durumunda 20 bin liraya kadar para cezasının uygulandığını biliyoruz.
2 Farklı cihaz aynı anda pasaporta kayıt edilemez. 3 yılda 1 defa telefon kaydı alabilirsin üzerine.
normal şartlarda veri silinmez imei atarken programlar sadece root istiyor bu kadar sistem dosyasında yazılı imeiyi değiştiriyorsun yani verin silinmiyor.
5809 Sayılı Kanun ile BTK'ya kimlik bilgileri değiştirilmiş(klonlanmış) ürünleri iletişime kapatma hakkı tanınmıştır. BTK'nın sistemi tarafından aynı seri numarasına sahip olduğu tespit edilen tüm telefonlar iletişime kapatılmaktadır.
'Yeni telefon sahibi suçlu olur'
İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Komisyonu Genel Sekreteri Avukat Oğuz Aksoy, şunları söyledi: “IMEI kopyalanması suçtur. 5809 Sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu'nun 55/1-2 maddelerinde suç teşkil ettiği açıkça belirtilmiştir.
Çift SIM veya eSIM desteğine sahip cihazlarda, iki adet IMEI numarası yer alıyor. Bu sayede IMEI başına 4 aylık bir süre ile, yani toplamda 8 aylık bir süre ile bu cihazları kayıt yaptırmadan kullanmak mümkün.
Kayıt başvurusundan sonra cihazın kayıt edilip edilmediğini nasıl öğrenebilirim? Cihazın kayıtlı olup olmadığı; e-Devlet kapısı üzerinden ( https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama) veya BTK Bilgi ve İhbar Merkezi (Tüketici İletişim Merkezi-120) aranarak öğrenilebilmektedir.
IMEI sorgulama işlemi sayesinde cep telefonunuzun kim tarafında ve hangi sim kart ile kullanıldığı tespit edilebilmektedir. Telefonun kaybolması veya çalınması gibi durumlarda IMEI numarası sayesinde telefonunuz bloke edilebilecek ve yabancılar tarafından kullanılması engellenebilecektir.
30 Mayıs 2019 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanan yeni kanundan sonra, yurt dışından alınan telefonların IMEI kayıtları, artık sadece pasaport sahibinin adına yapılabilecek. Dolayısıyla IMEI kaydı yapılan bir telefon, sadece pasaport sahibinin adına kayıtlı olan hatlarla çalışacak.
sakın kimseye verme imei'ni. İmei değiştirme işlemi özel cihazlar ile yapılıyor. Bu durumda herkez imei numarasını değiştiremez. Söz konusu cihazın olması gerekiyor.
IMEI kaydı olduğu için yurtdışı fiyatına satmazsınız tabii ki ama yine de yurtdışı olduğunu belirtmeniz gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri