Örneğin insanın boyu, kilosu, saç ve göz rengi, vücut ve ten rengi görünümü tipi fiziksel özelliklerdir.
Boy,kilo,göz rengi,saç rengi gibi dışarıdan bakınca fark edilen özelliklerdir.Yani bireylerin dış görünüşlerine fiziksel özellikler denir.
Her bir canlının dıştan gördüğümüz özelliklerine fiziksel özellik denir. Saçımız, göz rengimiz, boyumuz fiziksel özelliklerimiz arasında yer alır. Örneğin benim saçım…, boyum …, kilom…” 4.
Bireysel özellikler: İnsanları birbirinden ayıran, bizi biz yapan özelliklerimizdir. Bu özelliklerimiz sayesinde diğer insanlardan ayrılırız. Bireysel özellikler üçe ayrılır; Fiziksel Özellikler: Boy, kilo, göz rengi, saç rengi gibi dışarıdan bakınca fark edilen özelliklerdir.
Fiziksel özellikler: İnsanların dış görünüşü ile ilgili olan kısımları fiziksel özellikleridir. Bu konuda her insanın farklı fiziksel özellikleri vardır. Bu fiziksel özelliklerimiz sayesinde birbirimizden ayrılırız. Bu özelliklerimiz bizi birbirimizden farklı yapar ve birçok değişik insan ortaya çıkar.
İlgili 29 soru bulundu
Fiziksel özellik maddenin bir başka madde ya da maddelere dönüşmeksizin gözlemlenebilen, ölçülebilen ve hissedilebilen özellikleridir. Maddelerin bir başka maddeye dönüşümleri sırasında gözlemlenebilen ve iç yapısı ile ilgili olan özelliklere ise maddenin kimyasal özellikleri denilir.
Fiziksel özellikler maddelerin birbirinden ayırt edilmesini ve sınıflandırılmasını kolaylaştırır. Bu özellikler gözlemlenebilir ve nesneldir. Bu nedenle kişiden kişiye göre değişmez ve farklı yorumlanamaz. Ölçülebilen ve hesaplanabilen tüm temel nitelikler de fiziksel özellikler arasında yer alır.
İnsanları birbirinden ayıran özelliklere bireysel farklılık denir. Bireysel farklılıklar; fiziksel, duygusal, ilgi ve yetenek…
Kişisel özellikler, bireyden bireye farklılık gösteren ve insanın karakterini ön plana çıkaran özelliklerdir.
İnsanları birbirinden ayıran fiziksel ve duygusal özellikleri ile ilgi alanları vardır. Bu farklılıklar kişiyi özel kılar. İnsanların saç rengi, boy uzunluğu, göz rengi ve ten rengi gibi özellikleri fiziksel özellikleridir.
Kişisel özellikler herhangi bir bireyin sahip olduğu gözle görünmeyen unsurları içerir. Çünkü ilk bakışta bir insanın zeki, tembel, çalışkan, mutlu veya başka bir özelliğe sahip olduğunu göremeyiz. Bunun için kişisel özellikler ilk bakışta fark edilmeyebilir.
İnsanları birbirinden ayıran fiziksel ve duygusal özellikleri vardır. Bu farklılıklar kişi- yi özel kılar. Saç rengi, boy uzunluğu, göz rengi ve ten rengi gibi özellikler fiziksel özelliklerdir.
Bu sayısal değerlere fiziksel nicelikler adı verilir. Kütle, uzunluk, zaman, hız, ivme, kuvvet, sıcaklık, enerji, elektrik alan şiddeti, manyetik akı vb. gibi çok sayıda fiziksel nicelik vardır. Fiziksel nicelikler “temel fiziksel nicelikler” ve “türetilmiş fiziksel nicelikler” olmak üzere iki grupta incelenebilir.
Sesletim, konuşma ve şarkı söyleme fiziksel süreçlerdir. Bu süreçte vücudunuz, ses telleriniz, gırtlak yapınız, ağzınız, diliniz ve dudaklarınız sesinizi istediğiniz gibi kullanmanız için yararlandığınız organlardır.
Korkuyu her ne kadar zihinsel olarak yaşıyor olsak da fiziksel olarak reaksiyonunu da görebiliriz. Korkunun vücuda etkileri korkuyu hissettiğimiz anda amigdalada başlar ve sinir sistemimizi uyarır. Bu uyarım sayesinde kortizol ve adrenalin gibi stres hormonları salgılanmaya başlarız.
Her insanın kalp atışı farklıdır, tıpkı göz bebeği veya. parmak izi gibi kişiye özel izler taşır; üstelik uzak. mesafeden tespit edilebilir. Bunlara biyometrik veriler.
Bu 5 etmen Açıklık, Sorumluluk, Dışadönüklük, Uyumluluk ve Duygusal denge'dir (İngilizce'de Openness, Conscientiousness, Extraversion, Agreeableness, Neuroticism olarak bilinir ve kısaca OCEAN olarak geçmektedir). Bunlara aynı zamanda "Beş Etmen Modeli" (BEM) de denir.
Kişisel özellikler, bireyin fiziksel, psikolojik ve davranışsal özelliklerini ifade eder. Örneğin, boy, kilo, göz rengi gibi fiziksel özellikler; kendine güven, liderlik yeteneği gibi psikolojik özellikler; düzenli çalışma alışkanlığı gibi davranışsal özellikler kişisel özellikler olarak kategorize edilir.
Fiziksel Özellikler:
Boy, kilo, göz rengi, saç rengi gibi dışarıdan bakınca fark edilen özelliklerdir. Yani bireylerin dış görünüşlerine fiziksel özellikler denir. Fiziksel özelliklerimizi ailemizden alırız.
Bireysel Farklılıklar. Bireysel farklılık : İnsanın değişmez özelliklerinden sadece birini dikkate alarak kişinin bir özelliğiyle diğerlerinden farklı olduğunu belirtir. Engelli çocukların engellerine göre sınıflandırılmasında bireysel farklılıklar kavramından yararlanılmıştır.
İki insan birbirine ne kadar benzerse benzesin, aslında birbirlerinden farklıdır. Yeryüzündeki 7 milyar insanın hepsi bir tanedir; bir ikincisi yoktur. Çevrenizdeki insanlara baktığınızda herkesin ne kadar farklı olduğunu göreceksiniz. Yüzleri, vücutları, davranışları ve kişilikleri hep farklıdır.
Maddenin fiziksel özelliği sadece maddenin kendisine bağlıdır. Fiziksel özellikler arasında hal, renk, tat, koku, donma noktası ve kaynama noktası sayılabilir. Bu özellikler, maddenin kimyasal yapısını değiştirmeksizin gözlemlenebilir.
Marie Jahoda ruhsal açıdan sağlıklı bireyleri sınıflandırmak için kullanılabilecek altı temel özelliği açıkladı. Bunlar: kişinin kendine yönelik olumlu tavrı, kişisel gelişim, entegrasyon, özerklik, gerçekliğin doğru algısı ve çevresel otoriteyi içerir (uyum sağlama ve sağlıklı kişisel ilişkiler).
Çabuk kızmak, sıkılmak, öfkelenmek, neşelenmek, hareketli ya da hareketsiz olmak vb. bireylere göre değişen mizaç özellikleri ya da huydur. Kısaca, insanın duygulanım ve coşkularının bütünü olarak tanımlanabilen huy ya da mizaç, kişiliğin sadece bir yanını ya da bir öğesini oluşturmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri