Bir web sitesinin güvenilir olmasını sağlamak için SSL sertifikası alması gerekir. Kullanılan tarayıcı bir web sitesinin güvenilir olmadığını söylüyorsa bu durumda o sitenin SSL sertifikasının olmadığı anlamına gelir. Web adresinde bulunan asma kilit işareti o sitenin güvenlik sertifikasının vardır demektir.
Google Şeffaflık Raporu web sitesinde Site Durumu sekmesine tıklayın ve “Site durumunu kontrol edin” kısmına ilgili URL'yi yazın. “Güvenli olmayan herhangi bir içerik bulunmadı” yazısını görürseniz gerçek bir web sitesinde olduğunuzdan emin olabilirsiniz.
Adres çubuğunda "https://" protokolü ve kilit işareti bulunması, sitenin güvenli olduğunu gösterir. "https://" protokolü, sitenin bilgilerinizi şifreleyerek gönderdiğini gösterir. Kilit işareti ise sitenin güvenlik sertifikası ile korunduğunu gösterir.
Güvenli Tarama, internetteki güvenli olmayan web sitelerini tespit ederek kullanıcıları ve web sitesi sahiplerini görebilecekleri olası zarara karşı bilgilendirmek için Google'ın güvenlik ekibi tarafından geliştirilen bir hizmettir.
İlgili 32 soru bulundu
Kumar, uyuşturucu, fuhuş, müstehcenlik, şiddet, terör, dolandırıcılık, zararlı yazılım gibi kategorilerdeki siteleri engelleyen profildir.
Böyle bir uyarı ile karşı karşıyaysanız, bu ibare web sitenin SSL sertifikasının eksik olduğu ve bir an önce bu sertifikanın edinilmesi gerektiği anlamına geliyor olabilir. Bu sertifikanın eksikliği web site kapsamındaki verilerin tehlikeye girebileceği anlamını taşır.
Web site ve kullanıcılarının güvenli olarak işlem yapabilmesi ve “güvenli değil” uyarısıyla karşılaşmamak için yapılması gereken işlem SSL Sertifikası edinmekten geçer. Bu sertifika web site ve kullanıcıların bilgilerini şifreleyerek, 3. kişilerin gizli bilgilere erişim sağlayabilmesini engeller.
İnternet servis sağlayıcıları tarafından ücretsiz olarak sunulan ve İnternetteki zararlı içeriklerden sizi ve ailenizi büyük oranda koruyan alternatif bir İnternet erişimidir. Güvenli İnternet Hizmeti : Ücretsizdir. Kolaydır, abonelik bir kısa mesaj(SMS) ile mümkündür ve program kurmaya gerek yoktur.
Bir web sitesi SSL sertifikası kullanıyorsa, kullanıcılar tarayıcılarında, adres çubuğunda bir kilit simgesi veya "https://" ön ekini görebilirler. Bu, site üzerindeki verilerin şifreli olduğunu ve güvenli bir şekilde iletilmekte olduğunu gösterir.
Bir sitenin güvenli olmama ihtimali varsa Chrome, site adresinin yanındaki simgeyi değiştirir. Chrome'da bir web sayfası açın. Bir sitenin güvenlik bilgilerini kontrol etmek için web adresinin solundaki güvenlik durumu sembolüne bakın: Varsayılan (Güvenli)
Bir sitenin virüslü olup olmadığını anlamak diğer seçeneklerden biri de Google Safe Browsing Diagnostic gibi hizmetlerdir. Girdiğiniz sitenin güvenli olup olmadığını aşağıdaki bağlantıyı kullanarak anlayabilirsiniz. www.google.com/safebrowsing/diagnostic?
Web sitenizdeki 'güvenli değil' ibaresini düzeltmek için yapmanız gereken ilk şey bir SSL sertifikası satın almaktır. Hosting.com.tr gibi birçok satıcı bu sertifikaları sağlar. SSL sertifikası satın almak ve yüklemek, kullanıcılara web sitenizin güvenli olduğunu söylemenin yoludur.
Web sitem neden “güvenli değil” hatası veriyor? SSL sertifikasıyla korunmayan tüm web siteleri güvenli HTTPS protokolü yerine HTTP protokolü kullanır ve bu nedenle Google'ın tarayıcısı Chrome'un 68 ve sonraki sürümlerinde görüntülendiğinde güvenli değil uyarısı gösterir.
www.turkcell.com.tr anasayfasından hesabınıza giriş yapın. Menüde yer alan "Güvenli İnternet" bölümüne tıklayın. Burada size uygun olan "Güvenli İnternet Profili"ni seçerek işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Güvenli İnternet Hizmeti'ni iptal ettirmek istediğinizde aynı bölümden ayarlarınızı değiştirebilirsiniz.
Güvenli internet programı kapsamında interneti kullanan bireylerin, cinsel içerik barındıran, şiddet, dolandırıcılık ya da zararlı yazılım içeriklerine ulaşması engellenir. Bu da doğal olarak aileyi koruyan bir sistemdir. Çocuk profili, beyaz liste sistemine göre çalışır.
HTTPS, güvenli olmayan bir ağ üzerinden güvenli bir kanal oluşturur. Bu, yeterli şifre paketlerinin kullanılması ve sunucu sertifikasının doğrulanması ve güvenilir olması koşuluyla, dinleyicilere veortadaki adam saldırılarına karşı yeterli sayılabilecek bir koruma sağlar.
Bir web sitesine girmek istediğinizde “Bu Site Güvenli Bağlantı Sağlamıyor” hatası alıyorsanız sebebi kesinlikle budur. Kullandığınız tarayıcı o web sitesini güvenli bağlantı olarak algılamaz ve web sitesine girmenizi engeller. Bu durumda web sitesine hiçbir şekilde erişim sağlayamazsınız.
SSL sertifikaları site adreslerinin doğruluğunu kontrol eden, iki nokta arasındaki veri iletişimini şifreli kanal üzerinden yaparak güvenli bir şekilde iletilmesini sağlayan bir üründür.
Güvenli bağlantı (HTTPS) gerektiren bir site bilgisayarınızla arasındaki bağlantıyı güvenli olarak sağlamaya çalıştığında Firefox, sitenin sertifikası ve bağlantı yönteminin gerçekten de güvenli olmasını sağlamak üzere bu girişimi kontrol eder.
HTTPS kullanmıyorsanız, kullanıcılarınıza çoğunlukla "Bu site güvenli değil" uyarısı gösterilir. Bu da ziyaretçilerinizin web sitenize olan güvenini azaltır ve sitenizin tıklanma oranlarını düşürür. Bazı sitelerde "Bu site güvenli değil giriş yapmayınız." uyarısını görmüşsünüzdür.
Android telefonunuzda veya tabletinizde Google uygulamasını açın. Güvenli Arama'ya dokunun. Filtre, Bulanıklık veya Kapalı'yı seçin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri