Bacak üstüne atmak kendine güvenin işaretidir. Kadınlar bacak bacak üstüne attıkları zaman ayaklarını salladıklarında, bu bir kendine güven anlamı taşıyabilir. Bacakları birleşik tutmak karşınızdaki insan tarafından zayıflık göstergesi olarak algılanabilir.
5-Bacak bacak üstüne atmak direnci ve düşük kabulü gösterir. Psikologlara göre bacak bacak üstüne pozisyondaki bir insanın karşınızda ruhsal, duygusal ve fiziksel olarak size yakın hissetmediği ve bir uzlaşma için çok niyetli olmadığı anlamına gelebilir.
Ülkemizde başı aşağı eğmek kabul etmek, başı yukarı kaldırmak ise reddetmek anlamına gelir. Avusturya aborjinleri için durum tam tersidir. Türk kültüründe büyüklerin karşısında bacak bacak üstüne atmak karşınızdaki kişi tarafından saygısızlık olarak görülür. Avrupa ülkeleri için bu normal bir harekettir.
Kolları bağlamak ya da bacak bacak üstüne atmak
Kolların ve bacakların çaprazlanması konuşmacıya fiziksel bir bariyer kurmak anlamına gelir. Siz ne söylerseniz söyleyin, karşınızdaki insan ne kadar sizi dinliyor ve anlıyor gibi gözükse de vücut dili sizin söylediklerinize açık olmadığının göstergesi.
Sağ bacağınız mı yoksa sol bacağınız mı üstte? İnsanların yüzde 62'si sağdan sola doğru bacak bacak üstüne atıyor, yüzde 26'sı tam tersi; yüzde 12'sinin ise belirli bir tercihi yok. Bir sandalyeye oturup bacak bacak üstüne atmanın tipik olarak iki yolu var; biri dizden, diğeri ise ayak bileğinden.
İlgili 19 soru bulundu
Bir Çiftin Birlikte Yürümesi. Bir çift birlikte yürürken, normal şartlarda erkek kadının sol tarafında yürür. Bu kuralın istisnası tehlikenin gelebileceği taraf eğer farklı ise erkek o tarafa geçer. Örneğin bir erkek kaldırımın yol tarafında yürümeyi tercih etmelidir.
BACAK BACAK ÜSTÜNE ATARAK OTURMAYIN
Hareket güçlüğü yaşayan, oturur veya yatar pozisyonda kalan sinir sistemi hastalarında yumurtalık ısı artışına paralel sperm kalitesinde düşüş olduğu gösterilmiştir. Benzer şekilde ofiste veya uzun süre bilgisayar karşısında oturmak da testiste ısı artışına sebep olur.
Işıldayan bir gülümseme, konuşurken çekingen bir şekilde öne doğru eğilme ve empatik bir şekilde başını sallama gibi ipuçları, karşınızdakinin sizi istediğine dair işaretler olabilir. Ancak karşınızdakine açılma konusunda kendinizi rahat hissetmeniz için bundan daha fazlasına ihtiyacınız var.
İslam dünyasında yaşayan bir kimse ise ellerini önden bağlar. - Bunun gibi, bizim kültürümüzde ayak ayak üstüne atmak, bazen istirahat, bezen de büyüklük alametidir. Bu sebeple büyüklere karşı ayak ayak üstüne atmak saygısızlık kabul edilir.
Eğer flörtünüz buluşma boyunca sık sık yüzüne dokunuyorsa, size karşı ilgi duyuyor demektir. Karşı tarafın size ilgi duyup duymadığından emin olmak istiyorsanız ellerini takip edin. Gözlerini ovuşturuyorsa, kulaklarına ya da saçlarına dokunuyorsa her şey yolunda demektir.
Bu hareketler arasında dikkat çekici olan bir harekettir, dudakları birbirine bastırmak. Bu hareketin beden dilindeki simgesi ve ne anlama geldiği aşağıda açıklanmaktadır. Dudakları birbirine bastırmak, genellikle stres, endişe veya rahatsızlık gibi duyguların bir işareti olarak görülür.
HAFİFÇE ÖNE EĞİLEREK KONUŞUN
Öne eğilmek, karşınızdaki kişiye dikkat ettiğinizi ve söyledikleriyle ilgilendiğinizi gösterir. Aynı zamanda bu duruş, sizinle muhatapınız arasındaki engelleri azaltarak veya ortadan kaldırarak bir özgüven mesajı gönderir.
Gözleri kaçırmak; bir kişi ile konuşuyorken karşınızdaki kişi gözlerini kaçırıyorsa, sağına soluna bakıyorsa yalan söylüyor demektir. Size karşı dürüst olup olmadığını bu şekilde anlayabilirsiniz.
Duyguların gizlenme, kontrol altına alınma işaretidir.
Bacak ya da ayak sallamanın bilimsel olarak nedeni tam olarak tespit edilemese de bazı durumlarda ortaya çıktığı düşünülmektedir. Psikologlar bu durumları şu şekilde sıralamaktadır: Stres, heyecan, konsantrasyon bozuklukları, endişeli bir ruh hali, aşırı enerjik olma, agresif olma…
Rotterdam'da yapılan bir araştırmada ise bacak bacak üstüne atılıyken pelvisin aldığı pozisyona göre, kalça ekleminin arkasındaki piriformis kasının uzadığı, bunun ise karın kaslarının sıkılmasıyla aynı etkiyi yaratarak pelvik eklemlerin istikrarını artırdığı gözlendi.
Bacak bacak üstüne atarak oturmak bacaklardaki kan damarlarını tıkar. Bu durum kanın damarlarınızdaki hızını yavaşlatır ve kan pıhtılarına yol açabilir. Kan pıhtıları, kan sıvıdan kısmen katıya dönüştüğünde oluşan jel benzeri kan koleksiyonlarıdır.
- Prensip olarak ayak ayak üstüne atmak caizdir.
Vücut dili, bakışma, dokunma isteği ve diğer konularda kadınlar hassas davranırlar. Bu hassas davranışlar, kadınların hoşlanma belirtileri arasında yer alır. Bir kadın özellikle birinden hoşlandığını gözleriyle belli eder. Erkeği gördüğü anda heyecana kapılır ve hareketleri, yürüyüşü hızlanır.
Hoşlanan bayan gülümser, konuşur, hareketler canlıdır. Somurtmak içinden gelmez. Sürekli konuşur, konuşurken saçlar düzeltilir, kıyafetler çekiştirilir. Beden dilinden çok az anlayan bir erkek bile karşısındaki kadının sizden hoşlandığını çabucak kavrar.
Birinin sizden hoşlanıp hoşlanmadığını beden diline bakarak da anlamak mümkün. Eğer bir erkek sizden hoşlanıyorsa, karşısında siz varken genellikle yüzüne dokunur: Yanaklarına, çenesine, kulaklarına, dudağına... Kulağa tuhaf gelebilir ancak bu gerginlik ve heyecanla ortaya çıkan bir şeydir.
Bacak üstüne atmak kendine güvenin işaretidir. Kadınlar bacak bacak üstüne attıkları zaman ayaklarını salladıklarında, bu bir kendine güven anlamı taşıyabilir. Bacakları birleşik tutmak karşınızdaki insan tarafından zayıflık göstergesi olarak algılanabilir.
Hatta, Peygamber Efendimiz (aleyhi ekmelü't-tehâyâ) bunlardan bazılarını zikrederek, ellerini kalçaya koyma ve kolları arkaya atıp elleri sırtta birleştirme gibi hareketleri kibir alameti saymıştır. Bir bacağı diğeri üzerine atmak, bir ayağı öbürünün üstüne koymak da bir kibir işareti olarak kabul edilmiştir.
Sual: Bacak bacak üstüne atarak oturmak günah mıdır? Günah olmaz, ama başkalarının yanında böyle oturmak edebe aykırı olur. Resulullah efendimiz, kızının yanında bile mübarek ayaklarını uzatmazdı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri