Orta boy 1 kase patlamış mısır kaç kalori sorunuza yanıtımız: 62 kalori. 60 gramlık porsiyon patlamış mısır 246 kalori. Koca bir tabak dolusu patlamış mısır 369 kalori olacaktır. 100 gr patlamış mısır kaç kalori derseniz 410 kalori olduğunu ifade edebiliriz.
1 su bardağı yagli patlamış mısır kaç kalori? Patlamış Mısır Yağlının 100 gramında 524 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 26 gram Patlamış Mısır Yağlıda 136 kalori bulunmaktadır. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz, katkı maddesi içermeyen bir atıştırmalıktır.
Patlamış mısır diyet programlarına eklenmesi önerilen besinlerden biridir. Tok tutmaya ve iştahın kapanmasına yardımcı olur. Kilo verme sürecinde atıştırmalık olarak mısır tüketilmesi yemek yeme isteğinin azalmasını sağlar.
Diyet listelerinde genellikle bir su bardağı olarak tüketilmesi tavsiye edilir. Genelde 1 su bardağı yenilmesi tavsiye edilen patlamış mısırın kalorisi ise 64 kalori olarak belirtilmiştir.
1 Adet Mısır ve Pirinç Patlağı 42,02 kaloridir. Mısır ve Pirinç Patlağı içeriğinde 9,13 Karbonhidrat(g), 0,81 Protein(g), 0,17 yağ(g), 0,35 lif(g), 8,80 Sodyum(mg), barındırır.
İlgili 22 soru bulundu
Patlamış mısır çok sık olmamak şartıyla diyette, az miktar tüketilebilir. Hazır paketteki patlamış mısırların tuz ve yağ oranı fazla olacağından mümkünse mısırı evde patlatmakta yarar olacaktır.
Patlamış Mısır Kaç Kalori? 1 su bardağı yağsız patlamış mısır 71 kkal'dir ve ortalama olarak 1 dilim ekmeğe eşdeğer miktarda karbonhidrat içerir. Kilo verme süresinde 1-2 su bardağı ile sınırlı tutularak tüketilebilir ve ayrıca yüksek lif içeriği sayesinde tokluk hissini artırarak günlük kalori alımını da azaltabilir.
Ölçülü ve diyet olarak hazırlanan patlamış mısır kilo aldırmaz. Ölçülü olmanın gerektiğini yeniden vurgulamak isteriz. Eğer tuzlu ve yağlı şekilde patlamış mısır yerseniz, bunu da alışkanlık haline getirirseniz zamanla vücudunuzda ödem ve yağ birikecektir.
Mısır; zengin lif kaynağı olduğu ve bağırsak hareketliliği sağladığından metabolizmayı hızlandırır ve böylece kilo kaybına yardımcı olur.
Diğer yandan patlamış mısırı az yağla, hatta yağsız yapma olanağımız varsa cipsten daha masum bir atıştırmalık olacaktır. 25 gr patlamış mısır yaklaşık 4 gr yağ içeriyor ve yaklaşık 100 kaloriyken, 20 gr cips yaklaşık 11 gr yağ içerir ve yine 100 aynı kaloridir.
Patlamış mısır, atıştırmalık yiyeceklerin çoğuna kıyasla lif açısından yüksek, kalori açısından ise düşüktür. Yani söylendiği gibi kilo yapmaz ve zararlı değildir.
Mısır yağsız şekilde çelik tencereye konduğunda yapışabilir. Kapağını mutlaka kapatmalı ve patlama süresi boyunca açmamalısınız. Mısırlar patlamaya başladıkça tencereyi sallayarak patlamayan mısırların alta çökmesini sağlayabilirsiniz ama asla açıp karıştırmaya çalışmayın.
Sonuç: Patlamış mısır yemek aslında gerçekten sağlıklı
Bazı insanlar onu zararlı bir abur cubur olarak görüyor ama aslında öyle değil. İçinde bol bol besin lifi bulunuyor, patlayınca işin içine biraz yağ girse de kalori olarak epey düşük. Aynı zamanda hacimli de bir yiyecek olduğundan insanın tokluk hissini artırıyor.
Yediğiniz her tuzlu patlamış mısır tanesi size ödem olarak dönüyor ve göbek bölgesinde yağlanmaya sebep olabiliyor.
Patlamış mısır özellikle sindirim sistemine iyi gelecek çok önemli vitamin ve mineraller barındırır. Sindirim sistemini canlı tutmak suretiyle aynı zamanda kabızlığı önleme konusunda etkilidir.
Pürüzsüz cilt için: Salatalık (15 kalori / 100gr.)
Bol su ve lif içerdiği için çok düşük kalorili diyette sınırsız olarak önerilir.
Diyet listelerinin vazgeçilmezi olan kepek ekmeği, vücutta depolanmadan dışarı atılır. Bu sayede kilo almanıza neden olmaz. 1 dilim kepek ekmeği 54 kaloridir. Magnezyum, potasyum ve selenyum bakımından oldukça zengin olan keten tohumlu ekmek yüksek oranda lif içerir.
Diyette Yenir Mi? Mısır, tahıl grubu besinleri arasında yer alır. Lif açısından zengin bir kaynak olmasıyla diyet listelerinde yer alabilir.
Lezzetleri ile ön plana cipslerin kilo aldırdığı da bilinmektedir. Kalorisi yüksek olan cipslerin yağ oranı da çok fazladır. O nedenle aşırı kilo problemi yaşayan kişilere cips tüketimi önerilmez. Aşırı cips tüketimi obezite gibi sağlık sorunlarına da yol açmaktadır.
Patates kızartmasını bir öğün değişimi olarak yediğinizde kilo aldırmayacaktır. Öğüne ilave olarak soslarla ve yanında farklı protein kaynakları ile tüketildiğinde size kilo olarak geri dönecektir. Diyetisyenler patates kızartması yenildiğinde bir öğün değişimi olarak tüketilmesini tavsiye etmektedir.
Örneğin 60 kilo bir kişi otuz dakikalık koşu bandı koşusunda 230 kalori harcarken 70 kilo olan kişi 260 kalori harcayacaktır.
Özellikle de akşam ve gece geç saatlerde baklava tüketmek hızlı bir şekilde kilo almanıza yol açabilir. Bir dilim baklavanın içinde bile ortalama olarak 173 kalori olduğu varsayıldığı zaman iki dilim baklava yemek, günlük kalori ihtiyacınızın çok üsten çıkmanız anlamına gelir.
Her 7 bin kalori bir kilo demektir. Yani yaktığımızdan her 7 bin kalori fazla aldığımızda bir kilo alırız. Aynı hesaba göre yaktığımız kaloriden her 7 bin kalori az aldığımızda da bir kilo veririz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri