Bir Koltuğa İki Karpuz Sığmaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: aynı zamanda birden çok işle ilgilenmek başarı için sakıncalıdır.
"Bir Koltuğa İki Karpuz Sığdırmak" deyimi, Türkçede bir yere veya duruma fazla şey sığdırmaya çalışmak, imkansız veya uygunsuz bir şeyi başarmaya çalışmak anlamına gelir.
BİR KOLTUĞA İKİ KARPUZ SIĞMAZ ATASÖZÜNÜN AÇIKLAMASI
Aynı zamanda birden çok işle ilgilenmek başarı için sakıncalıdır.
[1] Bir kimse iki büyük işi aynı zamanda yapamaz.
Hatır için çiğ tavuk yenir Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, sevdiklerimiz veya saygı duyduğumuz kişiler için, normalde tercih etmeyeceğimiz veya hoşlanmadığımız şeyleri yapmaya razı olabileceğimizi ifade eder.
İlgili 34 soru bulundu
"Balık baştan kokar" Atasözünün Anlamı: Bir oluşum, organizasyon veya toplulukta sorun varsa, bu sorunun liderlikten veya yönetimden kaynaklandığını ifade eden bir atasözüdür. Sorunların çözümü için liderliğin veya yönetimin düzeltilmesi gerektiğini belirtir. Seminerler ve Konferanslara Ulaşmak İçin Tıklayınız.
Hatır için çiğ tavuk yenir.
Bir Koltuğa İki Karpuz Sığmaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: aynı zamanda birden çok işle ilgilenmek başarı için sakıncalıdır.
[1] Bir toplumda iki lider olmaz. Olursa aralarında anlaşmazlık çıkar; biri ötekini uzaklaştırır.
Gülü seven dikenine katlanır - Vikisözlük.
Meyve Veren Ağaç Taşlanır Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: bilgili, hünerli, işinde başarılı olan kimseler kıskanılır, eleştirilir ve işlerini yapmaları zorlaştırılır.
Davulun sesi uzaktan hoş gelir.
"Ateş düştüğü yeri yakar " Atasözünün Anlamı: Bir olay ya da felaket, en çok onun yaşandığı yeri ve oradaki insanları etkiler.
Bir toplumu ya da topluluğu yöneten iki lider olamaz. Eğer olursa o toplumda anlaşmazlık çıkar ve düzen bozulur. Bu yüzden ortadaki iki lider biri uzaklaştırılmalı ve her şeyi tek bir lider idare etmelidir.
Boş çuval dik durmaz." Bu atasözü, boş ve içeriği olmayan şeylerin ayakta duramayacağını, değerli ve işe yarar olmadığını ifade eder. İnsanlar için kullanıldığında, bilgi ve beceriye sahip olmayan, içi boş olan bir kişinin toplumda saygın bir yer edinemeyeceğini ve başarılı olamayacağını vurgular.
İki Baş Bir Kazanda Kaynamaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: ayrı ayrı düşünceleri ve kişilikleri bulunan iki kişi bir arada yaşayamaz, bir işi birlikte yapamazlar.
"Ak akçe kara gün içindir" Atasözünün Anlamı: Biriktirilen paranın, zor zamanlar için saklanması gerektiğini vurgular.
Güneş balçıkla sıvanmaz sözüyle herkesçe bilinen ve farkında olunan bazı gerçeklerin değiştirilemeyeceği ifade edilmektedir. Güneşin o büyüklüğü ile sıvanması mümkün olmadığı gibi; bir gerçeğin de yalanla örtbas edilmesi mümkün değildir.
Salmonella bakterisi kümes hayvanları ve yumurtadan geçen bir bakteridir. Hayvanın dışkısıyla temas eden her ürün risklidir. Ayrıca çiğ et de salmonella bulaştırma riski taşır. Bu bakteriyle karşılaşmamak için tavuk ve tavuk ürünlerini iyice pişmiş olarak tüketmelisiniz.
bir kişiyi gücendirmemek için yapılması güç olan şeyleri bile yapmak.
Bal Tutan Parmağını Yalar Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: imkânları geniş bir işin başında bulunan kimse bunlardan az da olsa yararlanır.
"Kalem kılıçtan keskindir." Atasözü Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, yazılı ve sözlü sözlerin, fiziksel güçten ve savaştan daha etkili ve güçlü olabileceğini belirtir. Düşüncelerin, fikirlerin ve bilginin paylaşımı, fiziksel mücadeleden daha kalıcı ve geniş çapta bir etki yaratabilir.
"Ağaç yaşken eğilir " Atasözünün Anlamı: Bu iki atasözü de, eğitim ve öğretimin küçük yaşlarda başlaması gerektiğini, çünkü bu dönemde öğrenilenlerin kişi üzerinde daha etkili olacağını vurgular.
Türk Dil Kurumu açısından ev alma komşu al atasözünün anlamı için 'Bir mülk edinirken öncelikle komşulara bakılmalıdır. ' yorumu çıkıyor. Yani yerleşim olarak ikamet edilecek bir yer için, çevredeki insanların güvenilir ve iyi olması çok daha önemlidir.
"Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur" Atasözünün Anlamı: Bir işe veya mülke düzenli bakım ve ilgi gösterilirse verimli hale gelir, aksi takdirde o iş ya da mülk değerini kaybeder. İlgi ve bakımın önemini vurgular.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri