Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Bir memur kaç gün işe gelmezse görevden alınır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Bir memur kaç gün işe gelmezse görevden alınır?

Buna göre, bağlı olduğu kurum tarafından kabul edilen mazereti olmadığı halde, görevine kesintisiz 10 gün süreyle devam etmeyen memurlar çekilme isteğinde bulunmuş sayılır. Keza, ücretsiz izin süresi dolduğu halde, devam eden 10 gün içinde görevine dönmeyen memurlar da görevden çekilmiş sayılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

10 gün işe gelmeyen memur hakkında nasıl işlem yapılır?

Memurun görevine izinsiz ve mazeretsiz gelmediğinin anlaşılması durumunda, 10 gün göreve gelmeme süresi beklenmeden her gün için tutanak tutulup soruşturma süreci başlatılmalı, memurun görev yerini terki kesintisiz 10 günü doldurduğunda, disiplin soruşturması yerine bir inceleme ile çekilmiş sayılma işlemi yapılmalıdır ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ktu.edu.tr

Memur izinsiz işe gelmezse ne olur?

Mazeretsiz ve kesintisiz olarak 3-9 gün işe gitmeyen memur: Bu gruptaki memurlar, kademe ilerlemesinin durdurulması cezasıyla karşılaşırlar. Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası, kanunda “memurun bulunduğu kademede ilerleyişinin 1 yıldan 3 yıla kadar durdurulması” şeklinde tanımlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: saglikagi.com

Memur kaç gün habersiz işe gelmeyebilir?

Görüldüğü üzere, memurun mazeretsiz ve kesintisiz 3 gün göreve gitmemesinden dolayı disiplin cezası aldıktan sonra bir kez daha mazeretsiz ve kesintisiz (toplam 6 gün) işine gitmemesi halinde memuriyetten çıkarılacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kapitalhukuk.com

Mazeretsiz işe gelmeme hakkı kaç gün?

İşçinin işverenden veya amirinden izin almaksızın ya da haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına 2 iş günü veya bir ay içinde 2 defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü, yahut da bir ayda 3 iş günü devamsızlık yapması halinde ise ihbar ve kıdem tazminatı ödemeden derhal işine son verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Memurlar hangi şartlarda işten çıkarılabilir 657 ne diyor?

İlgili 40 soru bulundu

Soru cevap kısmı

1 gün işe gitmezsem ne kadar kesilir?

Burada hemen belirtmeliyiz ki işçinin 1 gün devamsızlığına karşılık 2 günlük ücretinin kesilmesi bir disiplin cezası değildir. Yasadan kaynaklanan bir hak kaybı sorunudur. Dolayısı ile sorunuzun yanıtı şu: İzin almaksızın habersiz ve mazeretsiz yapılan devamsızlık sebebiyle 2 günlük kesinti doğru bir uygulamadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birgun.net

2 gün işe gitmezsem ne olur?

Dairenin kararında, 4857 sayılı İş Kanunu'ndaki hüküm gereğince, "İşçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki iş günü veya bir ayda üç iş günü işine devam etmemesi halinde" işverenin haklı fesih imkanına sahip olduğu hatırlatıldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: maliyepostasi.com

3 gün işe gelmeyen memura ne ceza verilir?

“Kanun'da özürsüz ve kesintisiz 3-9 gün göreve gelmemek kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını gerektiren fiil ve haller arasında sayılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Devlet memurları hangi durumlarda işten atılır?

  • a) İdeolojik veya siyasi amaçlarla kurumların huzur,
  • b) Yasaklanmış her türlü yayını veya siyasi veya.
  • c) Siyasi partiye girmek,
  • d) Özürsüz olarak bir yılda toplam 20 gün göreve.
  • e) Savaş, olağanüstü hal veya genel afetlere ilişkin.
  • f) Amirlerine, maiyetindekilere ve iş sahiplerine fiili.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gumushane.edu.tr

Işe gitmeyince ne kadar kesilir?

4857 sayılı İş Kanununun 46. Maddesine göre, işçinin mazeretsiz ve idareden izin almadan işe gelmemesi halinde hem gelmediği günün ücreti hem de hafta tatili ücreti kesilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mefamusavirlik.com.tr

Memur aralıksız kaç gün rapor alabilir?

Peki, bu yasaya göre memurlar yılda kaç gün rapor alabilir? Memurlar ayrı ayrı hekimlerden olmak şartı ile toplamda 40 gün rapor kullanabilir. Memurların tek seferde alabileceği rapor ise 10 günü geçemez. Raporda kontrol muayenesi belirtilirse aynı hekim, 20 güne kadar rapor verebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Memurun görevden alınma nedenleri nelerdir?

Mahiyeti itibariyle en ağır ceza olan devlet memurluğundan çıkarma cezası için; kişinin rüşvet alması, yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunması, devletin gizli bilgilerini açıklaması, siyasi partiye üye olması veya Atatürk aleyhine suç işlemesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Mazeretsiz işe gelmezse ne olur?

İş Kanunu 25/II-g maddesi gereğince, işçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki işgünü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü, yahut bir ayda üç işgünü işine devam etmemesi işverene bildirimsiz ve tazminatsız fesih hakkı vermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gulbenk-kavlakoglu.com

15 gün işe gitmezsem ne olur?

"İşçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki iş günü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü yahut bir ayda üç iş günü işine devam etmemesi' derhal fesih nedenidir."

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birgun.net

Memurun iş bırakma hakkı var mı?

Dolayısı ile 4688 sayılı kanun da dahil diğer kanunlarda Anayasaya uygun olarak çıkarılmış ve Kamu görevlilerinin iş bırakma (grev) hakkı düzenlenmemiştir. 3. Danıştay, verdiği kararlarla grevi fiili durum haline getirmiştir. Ancak mevcut mevzuat ise iş bırakmayı kanunsuz olarak görmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahimsen.org.tr

Personel işe gelmediği zaman ne yapılmalıdır?

İhtarnamenin tebliği ve süreler : İşçiye işe davet ve mazeret ihtarı gönderildikten sonra derhal noter ile iletişime geçip gönderilen ihtarnamenin barkod numarası alınmalı ve en geç 3-4 gün sonra gonderitakip.ptt.gov.tr adresinden tebligatın işçiye ulaşıp ulaşmadığı kontrol edilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: beykemhukuk.com

Memurun mazeretsiz 10 gün işe gelmemesinin cezası nedir?

Bu kapsamda, izinsiz veya Kurum tarafından kabul edilen herhangi bir mazereti olmaksızın görevini kesintisiz 10 gün terk eden Devlet memuru görevinden çekilmiş sayılacaktır. Dolayısıyla 10 gün süren kesintisiz terk durumu bir nevi zımni çekilme (istifa) talebi olarak değerlendirilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cdn.bartin.edu.tr

Hangi hallerde memurun görevine son verilir?

Kasten işlenen bir suçtan dolayı 1 yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkum olan kişi memuriyete kabul edilemez. (657 sayılı kanun m.48/5). Kasten işlenen bir suçtan 1 yıl veya daha fazla hapis cezasının memuriyet görevi sırasında işlenmesi halinde, kişinin memuriyet görevi sona erer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Memur işten çıkarılabilir mi?

Buna bağlı olarak hükümet, 51 yıllık 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun yerine yenisini getirecek. Yeni düzenleme ile devlette çalışmaya başlayan memurların ömür boyu iş güvencesi ortadan kalkacak. Memurlar gerektiğinde işten kolaylıkla çıkarılabilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gazeteduvar.com.tr

Işe gelmeyen personel hangi kodla çıkarılır?

48 Numaralı Kod – İşçinin Devamsızlık Yapması;

İşçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki işgünü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü, yahut bir ayda üç işgünü işine devam etmemesi (4857 s.k. 25/II-g) durumunda bu çıkış kodu seçilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: degisimhukuk.com

Devlet memuruna yakışmayan hal ve hareketler nelerdir?

Devlet memuru vakarına yakışmayan tutum ve davranışta bulunmak, Görevine veya iş sahiplerine karşı kayıtsızlık göstermek veya ilgisiz kalmak, Belirlenen kılık ve kıyafet hükümlerine aykırı davranmak, Görevin işbirliği içinde yapılması ilkesine aykırı davranışlarda bulunmak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Memura hangi hallerde disiplin cezası verilir?

Memura, görevinde ve davranışlarında kusurlu olduğunun yazı ile bildirilmesidir. Görevle ilgili hususlarda kusurlu davranmak, görev sırasında amire saygısız davranmak, devlete ait resmi araç, gereç ve benzeri eşyayı özel işlerinde kullanmak hallerinde verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Rapor almadan işe gitmezsek ne olur?

Çalışan hastalandığını ortaya koyan raporu işverenine veremezse, yaptığı devamsızlık mazeretsiz kabul edilecektir. Mazeretsiz devamsızlık ardı ardına iki işgününü veya herhangi bir tatil gününden sonraki iki iş gününü ya da bir ay içerisinde üç işgününü aşarsa çalışan tazminat dahi alamadan işten çıkarılabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

1 gün işe gitmeyince 3 gün kesilir mi?

Hafta tatilinden önceki altı iş günü içinde 1 gün mazeretsiz olarak devamsızlık yapan işçinin hem işe gelmediği o güne ait ücreti hem de hafta tatili ücreti olmak üzere toplam 2 günlük ücretinin kesilmesi İş Kanunu bakımından doğru bir uygulamadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Kaç tane tutanakla işten çıkarılır?

3 Tutanak İşten Çıkarma

Nitekim ilgili mevzuatta da tutanak sayısına dair bir hüküm mevcut değildir. Somut olayın özelliklerine göre, işveren hiç tutanak tutmadan dahi işçiyi işten çıkarma hakkına sahip olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alitumbas.av.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT