Öğretmenler İstedikleri Şehre Atanabilir Mi?[/caption] Milli Eğitim Bakanlığı, eş durumu atamaları ve sağlık durumu gibi öncelikli durumları da göz önünde bulundurur. Öğretmenler, eşlerinin çalıştığı şehirde veya ailevi sağlık sorunları nedeniyle belirli bir şehre atanma talebinde bulunabilirler.
Kadrolu veya sözleşmeli olarak görev alan öğretmenler aile birliği, can güvenliği tehlikesi, tayin talebi veya sağlık sorunu gibi sebeplerle yer değişikliği talebinde bulunabilir. Kadrolu öğretmenlerden farklı olarak sözleşmeli öğretmenlerin görev aldıkları kurumda bir yılı doldurmuş olmaları şartı aranır.
kamuda görev alacağın şehrin puanı yeterse istediğin yerde görev yapabilirsin herhangi bir sınırlama yoktur.
1) 4 üncü hizmet alanındaki eğitim kurumlarında en az 5 yıl, 2) 5 inci hizmet alanındaki eğitim kurumlarında en az 4 yıl, 3) 6 ncı hizmet alanındaki eğitim kurumlarında en az 3 yıl, çalışmakla yükümlüdür.
Bu düzenlemenin hayata geçmesi ile sözleşmeli çalışan sağlık personelimiz, ilk atandığı yerde 3 yıl çalıştıktan sonra talebi halinde memur kadrosuna geçebilecek.
İlgili 41 soru bulundu
Doğrudan Bakanlık merkez teşkilâtına bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler üç yıllık çalışma süresi şartı aranmadan yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.
Devlet memurları isteğe bağlı tayin ve mazeret tayini isteyebilmektedir. Mazeret tayinleri; Eş durumu, Sağlık mazeret ve.
CEVAP 5: 4.5.6. hizmet alanlarında zorunlu çalışma yükümlülüğü yerine getiren öğretmenler, 30 Eylül 2017 tarihi itibarıyla 3 yılı tamamlamak şartıyla İL İÇİNDE veya İLLER ARASINDA zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.
Şöyle ki; Kadrolu öğretmenlerde mazerete dayalı tayin hakkı 1 yılın, il içi ve iller arası tayin hakkı 3 yılın sonunda olurken, sözleşmeli öğretmenlerde mazerete dayalı tayin hakkı 3.yılın, il içi ve iller arası tayin hakkı ise 4. yılın sonunda yapılabilmektedir.
Zorunlu doğu görevi, öğretmenlerin mesleki deneyimlerini artırmaları, farklı kültürel ortamlara uyum sağlamaları ve öğrencilere daha geniş bir perspektif sunmaları amacıyla uygulanmaktadır. 2023 yılında zorunlu doğu görevi sınıf öğretmenleri için 2 yıldır.
(4) Mazerete bağlı yer değiştirmeler hariç olmak üzere zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen eğitim kurumunda en az 3 yıl süreyle görev yapanlar, il içindeki ya da diğer illerdeki zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme isteğinde bulunabilir.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Öğretmenlerin 2019 yılı iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmelerine ilişkin duyurusuyla, iki sene önce önerdiği gibi, doğudaki illere tayin olmak isteyen Öğretmenler için 3 yıl aynı ilde çalışma şartını kaldırdı.
(Madde 13'de düzenlenmiştir.) 1-Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarındaki öğretmen kadrolarına ilk defa atanacaklar. 2-Özel öğretim kurumlarında görev yapanlardan Bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumlarına ilk defa öğretmen olarak atanacaklar.
MADDE 4- (1) Öğretmen olarak atanacaklarda aşağıdaki şartlar aranır: a) Okul/kurumlarda 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (A) ve (B) bentleri kapsamında öğretmen olarak görev yapıyor olmak. b) Adaylık süresi dâhil en az dört yıl öğretmenlik yapmış olmak.
Düzenlemeyle 28 Kasım 2022'den önce sözleşmeli olarak göreve başlayanlar, herhangi bir bekleme süresine tabi olmadan, doğrudan bulundukları kurumlarda memur kadrosuna geçebilecek. Bu kapsamdakilerin, memurluğa geçmelerinin ardından 1 yıl süreyle aynı kadroda çalıştıktan sonra tayin hakkını elde edebilecekler.
İl dışı tayin isteyen öğretmenler için başvurular başladı. İl dışı atama başvurusu http://mebbis.meb.gov.tr veya http://personel.meb.gov.tr adreslerinden yapılacak. İl dışı tayin ihtiyaç listesinde yer alan iller doğrultusunda gerçekleştirilecek.
Sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken öğretmen kadrosuna atananlardan, 30 Eylül 2023 tarihi itibarıyla görev yaptıkları ilde 3 yıllık çalışma süresini doldurmuş durumda olanlar, il dışı yer yer değiştirme başvurusunda bulunabilecektir.
Memurlara yapılan Temmuz zammı ile birlikte 1/4 derecesinde 15 bin 793 lira olan öğretmenlerin maaşları 26 bin 654 liraya yükselmiş oldu. Uzman öğretmenlerin maaşları ise 18 bin 246 liradan 29 bin 538 liraya yükseldi.
Öğretmenler birinci aşamada 7 - 14 Ağustos 2023 tarihleri arasında belgeleri ile birlikte mazeretlerini bildirecek, ön başvurusu onaylananlar ikinci aşamada 17 - 21 Ağustos 2023 tarihleri arasında tercih başvurusunda bulunabilecek.
Millî Eğitim Bakanlığınca, öğretmenlerin 2023 yılı yer değiştirme takvimi yayımlandı. Buna göre öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları 13-17 Temmuz tarihleri arasında alınacak, yerleştirme sonuçları ise valiliklerce 20 Temmuz'da ilan edilecek.
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Öğretmenler odasındaki sohbetlerimizin bir sonucu daha: '2023 yılı İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Duyurusu'nda görev sürelerinin hesabında esas alınan '30 Eylül 2023' tarihini, '31 Aralık 2023' olarak değiştirdik.
Milli Eğitim Bakanlığının önceki yıllarda öğretmenlerin taleplerine sessiz kalmayarak ikinci defa il dışı hakkı verdiği yıllar olmuştu. Bu senede öğretmenler MEB'e çağrıda bulunarak ikinci kez iller arası yer değiştirme tayin hakkı istemektedir.
Bu sebeple ataması yapılan personelin en geç 21.07.2023 tarihinde mevcut görev yerinden ayrılmaları gerekmektedir. Mezkûr tarihte eski görev yerinden ayrılmayan personelin ilişiği kesilmiş sayılacak ve haklarında idari işlem başlatılacaktır.
Kadrolu olan sözleşmeli personel isteğe bağlı yer değiştirme, aylık izin hakları var mı? Kurumlar arası yer değişikliği hakkına sahip olacaklar. Kurum içi yer değişikliği talebi de münhal kadro olursa yapılabilecek. Eş, sağlık ve özel durumlara bağlı olarak diğer eş kamu personeli olmasa dahi tanınacak.
4 B Sözleşmeli Personel Tayin Hakkı
4 b sözleşmeli personel hakları arasında en başta tayin hakkı gelmektedir. Zira halk arasında çakılı kadro olarak isimlendirilen bu kadrolarda kurum içi tayin hakkı mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri