Günde ne kadar kuru incir yenmeli? Meyve tüketiminde çeşitlilik sağlamak önemlidir. Günlük ortalama 3 porsiyon meyve tüketimi öneriler arasındadır. Günde 2 adet kuru veya taze incir, ara öğünlerde ya da kahvaltıda rahatlıkla tüketilebilir.
Bir Kg da 90 ila 100 adet incir bulunur Önemli olan kalitedir içinin balıdır, içinin aromasıdır. Şimdiden afiyetle, sağlıkla, huzurla.
İncir yedikten sonra bir bardak su içmeyi de unutmayın. Çünkü incirin ardından içeceğiniz bir bardak su bağırsaklarınızın çok daha etkili çalışmasını sağlar. Mor renkli meyve ve sebzeler, hücre hasarına karşı koruyucu olduğu bilinen bir antioksidan türü olan antisiyoninden yönünden zengindir.
Kuru incir ya da yaş incir tüketilmesinde bir problem yoktur ve diyette olanlar için ara öğünde ya da kahvaltıda yenmesi önerilmektedir. İncir, lif kaynağı olduğundan metabolizmayı hızlandırarak bağırsakların çalışmasına yardımcı olur.
İncir hasadı Temmuz, Ağustos gibi başlar ve bu aylarda satışa çıkabilir. Taze incir almak istiyorsanız Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında pazardan, manavdan temin edebilirsiniz. İNCİR NE ZAMAN YENİR? İnciri yemek için en güzel aylar Temmuz ve Ağustos aylarıdır.
İlgili 17 soru bulundu
İncir çok tüketildiği zaman gliserin indeksi yüksek olduğu için fruktoz ihtiva ederek, karaciğeri yağlandırır. Özellikle kuru incirde yüksek miktarda fruktoz vardır. Bunların sonucu olan karaciğer yağlanması da trioid, pankreas başta olmak üzere bütün vücudun yağlanmasıdır.
ÖĞLE VE AKŞAM YEMEĞİ ARASINDA TÜKETİLMELİ
Akşam saatlerinde veya öğünle birlikte tüketmek yağ depolanmasına sebep olabiliyor. Bu nedenle inciri öğle ve akşam yemeği arasında ara öğün olarak tercih edin. Özellikle kabızlık problemi yaşıyorsanız bir porsiyon incirin yanında mutlaka 1-2 bardak su tüketin.
7 Zeytin 1 İncir diyetini 21 gün boyunca her gün hiç ara vermeden tüketmeniz çok önemlidir. Bazı beslenme uzmanlarına göre günde 2 kere sabah ve akşam şeklinde tüketilmesi tavsiye edilirken diğer beslenme uzmalarına göre de sadece sabah günde bir kere olacak şekilde tüketilmesi belirtilmektedir.
Yüksek lif oranı sayesinde kabızlığı önler. Bu nedenle zayıflama diyetlerinin de vazgeçilmez unsurlarından biridir. İncirler akşamdan suya konur, sabahleyin aç karnına yenilir. Kuru incir bağırsakların faaliyetini arttırır.
Bunlara ek olarak kuru kayısı, kuru incir, kuru erik, kuru üzüm gibi fruktoz oranı yüksek kuru meyvelerde gaz yapan besinler arasında yer alır.
Diş sağlığını kuvvetlendirir: Kalsiyum ve fosfor içeren kuru incir, zeytinyağı kürü kemik ve diş sağlığını kuvvetlendirir. Özellikle menopoz döneminde kemik erimesine karşı korur. Zayıflamaya yardımcı olur: Tatlı ihtiyacını doğal yoldan karşılayan, metabolizma hızını yükselten kuru incir, zayıflamaya yardımcı olur.
Kalsiyum ve fosfor içeren kuru incir, zeytinyağı kürü kemik ve diş sağlığını kuvvetlendiriyor. Özellikle menopoz döneminde kemik erimesine karşı koruyor. Tatlı ihtiyacını doğal yoldan karşılayan, metabolizma hızını yükselten kuru incir, zayıflamaya yardımcı oluyor.
Zeytin ve incirde bulunan antioksidan maddeler ödem gibi problemler için etki gösterecektir. Bedeninize yük olan yağların yakılmasını hızlandırır. Şişkinlik gibi durumlarda daha rahat mideye sahip olmanızı sağlayacaktır.
İncirin içerisinde 48 kalori vardır. Gün içerisinde çok fazla incir tüketilmemesi kilo alımına neden olmayacaktır. incir meyvesinin sağlığa olan faydaları herkes tarafından biliniyor. Faydalı olan incir meyvesi içerisinde 13 gram karbonhidrat bulunuyor. 0,49 gram protein içeren incir toplamda 48 kaloridir.
Siz de benim gibi çok seviyorsanız önce bir kötü haberim var; çok acımasız bir meyveye gönül verdiğinizi söylemeden geçemeyeceğim. 1 adet incir 1 porsiyon meyve yerine geçiyor, yani yerken porsiyonunu çok abartmamak önemli. 1 orta boy yaklaşık 50 kalori 12 gram karbonhidrat içerir.
15 üzüm veya 12 kiraz veya 1 dilim karpuz (200 gram) veya 1 incir veya 1 orta boy armut veya 3 adet kayısının 1 porsiyon meyve olduğu ve birbirlerine eşit oldukları bilinmelidir.
Kuru incir 1 adet (20g) 50 kaloridir, taze incirden daha fazla diyet lifi, sodyum, potasyum ve kalsiyum içermektedir. Taze incir, kuru incire göre daha fazla C vitamini, A vitamini ve beta-karoten barındırır. Kuru incir de taze incir de faydaları ile öne çıkan besinlerdendir.
Ayrıca kabuk kısmı lif içerdiği için vücuttan fazla kolesterolün atılımını da sağlıyor. Bu önemli faydaları nedeniyle inciri kabuğuyla birlikte tüketin. Ancak dikkat! Tarım ilacı kalıntılarından ve maruz kaldığı diğer dış etkenler ile mikroplardan iyice arındırmak için incirin kabuğunu iyi yıkamayı asla ihmal etmeyin.
Bekletilen zeytinyağlı incir karışımı ertesi sabah aç karnına yenir. Zeytinyağlı incir kürü hazırlandıktan sonra kısa bir süre içerisinde tüketilmelidir. Zeytinyağlı incir kürü bir kadar düzenli olarak her sabah tüketilmelidir.
Kitabımız Kur'an-ı Kerim'de 7 defa zeytin, 1 defa da incir kelimesi yer almaktadır. Yapılan araştırmalar sonucunda bedene iyi gelen ve hücre yenileyen besinler arasında, incir ve zeytinin oldukça etkili olduğu tespit edilmiştir. Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'de 7 defa zeytin, 1 defa da incir kelimesi yer almaktadır.
Ensonhaber'de yer alan habere göre; İnsanların doğal besinlere yönelme süreci devam ederken incirin ortaya çıkan sırrı dikkat çekti. İncir oluşumundaki arı ortaya çıktı. Sofraların vazgeçilmezi, sevilerek yenilen incir, özellikle yaz mevsiminin sonuna doğru en çok tercih edilen meyvelerden bir tanesi olduğu biliniyor.
Uzmanlar Ramazan da sağlıklı bir oruç süreci için sahurda yatmadan 2 tane kuru incir tavsiye ediyor. Yatmadan tüketilen 2 adet kuru incir bağırsakların daha iyi çalışmasını destekler. İçerdikleri lif sayesinde besin atıklarının birikmesini engeller. Ayrıca uzun süreli tokluk hissi verir.
Taze İncir Günde Kaç Tane Yenmeli? 1 adet incir (65 gr.) ortalama 1 porsiyon olarak değerlendirilebilir. Günde 2 ya da en fazla 3 tane yenmesi tavsiye edilir.
3 kuru incir kaç kalori? 3 adet (60 gr) kuru incir 149 kcal.
İncirin 100 gramında 74 kalori bulunmaktadır. 1 adet (65 gr) incir 48 kaloridir. İncirin 100 gramı 12.47 gram karbonhidrat, 0.49 gram protein, 0.2 gram yağ, 1.89 gram lif içermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri